ریانه برناوی و علی القرنی، فضانوردان سعودی، تجربه سفر فضاییشان را با دانشجویان سعودی به اشتراک گذاشتند. در ماه مه سال جاری، برناوی و قرنی هشت روز را در ایستگاه فضایی بینالمللی سپری کردند.
به گزارش سعودی گازت، حدود ۲۵۰ دانشجوی دانشگاه ملک عبدالعزیز و بنیاد موهبه بهصورت حضوری و ۶ هزار دانشآموز از طریق مجازی در این نشست شرکت کردند. این رویداد با مشارکت موهبه و سازمان فضایی سعودی برگزار شد.
هدف این جلسه افزایش آگاهی نسل جدید در زمینه فضا، تقویت ارتباط دانشمندان امروز و فردا، و گشودن افقهای جدید کاوش فضایی آینده برای دانشجویان مستعد عنوان شد.
این فضانوردان در مورد مسیر تحصیلی که به جایگاه امروزشان منتهی شد و همچنین تجربه سفر علمی فضاییشان صحبت کردند.
فضانوردان تمام تجاربشان، از مطالعات پزشکی، نظامی و آزمایشگاهی گرفته تا فضایی، را در اختیار دانشجویان گذاشتند. برناوی و القرنی در مورد ۱۴ آزمایش علمی که در سفر فضاییشان انجام دادند صحبت کردند و برجستهترین لحظات و فعالیتهای این سفر را شرح دادند.
دکتر امل الهزع، مدیرکل موهبه، که در این نشست صحبت میکرد گفت عربستان سعودی از مدتها قبل مشتاق بوده است تا نسلی از دانشمندان و رهبران خلاق را پرورش دهد که قادر به ایجاد تحول و پیشرفت باشند، و در حوزه نجوم و فضا، با جهان رقابت کنند.
او در ادامه افزود: «عربستان سعودی با اعزام دانشمندان مستعد به فضا، این رویا را محقق کرد.»
نشست دانشجویان بااستعداد و فضانوردان در چارچوب آزمایشهای علمی بود که در آن مشارکت داشتند و بر مکانیک سیالات و آیرودینامیک و الگوهای انتقال حرارت متمرکز بود.
در این نشست، دانشجویان این فرصت را داشتند تا در مورد آزمایشها از فضانوردان سوال کنند و نتایج آزمایشهایشان روی زمین را با نتایج آزمایش فضانوردان در ایستگاه فضایی بینالمللی مقایسه کنند.
موهبه هر سال از طریق «برنامه شناسایی استعدادهای ملی» دانشآموزان مستعد را شناسایی میکند و سپس، برنامههای گوناگونی برای پرورش مهارتها و تقویت استعداد و تواناییهایشان ارائه میدهد.