آینده‌ای درخشان در انتظار زنان فوتبالیست عربستان سعودی؛ «پیشگامان جوان تاریخ»‏

عربستان سعودی در پنج سال گذشته برای پیشرفت زنان در عرصه‌های متعدد ورزشی و ‏به‌ویژه فوتبال گام‌های بزرگی برداشته است

وب‌سایت العربیه انگلیسی روز سه‌شنبه ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) گزارشی درباره زنان فوتبالیست عربستان سعودی و پیشرفت‌های چشمگیر این ورزشکاران در مدت کوتاه فعالیت حرفه‌ای و رسمی‌شان منتشر کرد.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۱۸ زنان عربستان سعودی برای نخستین بار به‌عنوان تماشاگر اجازه یافتند وارد ورزشگاه‌ها شوند. از آن زمان، دولت عربستان سعودی گام‌های بسیاری در راه پیشرفت زنان در عرصه‌های ورزشی و به‌ویژه فوتبال برداشته است.

دپارتمان فوتبال زنان در فدراسیون فوتبال عربستان سعودی (SAFF) در سپتامبر ۲۰۱۹ تاسیس شد و دو سال بعد، آن کشور تشکیل اولین تیم ملی فوتبال زنان را اعلام کرد.

در آزمون‌های اولیه، بیش از ۷۰۰ تن از زنان جوان سعودی برای حضور در تیم ملی فوتبال زنان رقابت کردند که تا کنون ۴۷ نفر از آن‌ها موفق شده‌اند به این تیم راه یابند.

این ورزشکاران جوان، که به‌عنوان نخستین فوتبالیست‌های زن حرفه‌ای عربستان سعودی تاریخ‌ساز شده‌اند، داستان‌ تلاششان برای پیشگامی موفقیت‌آمیز در ورزش فوتبال زنان عربستان سعودی را در مستند جدید فیفا به اشتراک گذاشته‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مونیکا استاب، ملی‌پوش سابق آلمانی و مدیر فنی تیم ملی زنان عربستان سعودی، در گفت‌وگو با العربیه انگلیسی به پیشرفت درخشان اعضای تیمش در سایه حمایت‌های دولت از آن‌ها اشاره کرد.

او در بخشی از این گفت‌وگو تاکید کرد: «در کشوری که بیش از ۸۰ درصد جمعیت فوتبال بازی می‌کنند یا این ورزش را با هیجان و علاقه فراوان دنبال می‌کنند، تصمیم به تاسیس تیم ملی فوتبال زنان اجتناب‌ناپذیر بود. آنچه ممکن است خیلی‌ها ندانند این است که عربستان سعودی کشوری دیوانه فوتبال است. در این کشور همه این ورزش را دوست دارند، چه زن و چه مرد. در چنین فضایی، جای خوشحالی است که به زنان نیز فرصت داده شده است که بتوانند علاقه‌شان را دنبال کنند.»

استاب در بخش دیگری از گفته‌هایش اشاره کرد: «در چنین بازه زمانی کوتاهی هیچ کشوری مانند عربستان سعودی ورزش زنان را به این اندازه توسعه نداده است.»

به گفته او، فدراسیون فوتبال عربستان سعودی تنها در یک سال تقریبا ۸۶ درصد افزایش در تعداد فوتبالیست‌های زن داشته است، به‌طوری که شمار ۳۷۴ فوتبالیست زن در سال ۲۰۲۱ به ۶۹۴ در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAFF WFD (@saffwfd)

در همین دوره، تعداد باشگاه‌های فوتبال زنان در سراسر عربستان سعودی ۵۶ درصد افزایش یافت و از ۱۶ به ۲۵ رسید. همچنین، دوره‌های مربیگری فوتبال زنان نیز افزایش ۵۵۷ درصدی داشت و از ۷ دوره به ۴۶ دوره رسید.

در کنار این‌ها، بیش از ۴۸ هزار فوتبالیست دختر جوان در لیگ ۲۰۲۲- ۲۰۲۳ مدرسه‌ها در قالب سه هزار و ۶۶۰ تیم به رقابت پرداختند؛ رقمی شگفت‌انگیز که حاکی از گسترش تلاش برای شناسایی استعدادهای آینده در این عرصه است.

فدراسیون فوتبال عربستان سعودی همچنین ۹۰ داور مبتدی زن، بیش از یک هزار مربی واجد شرایط تدریس، و ۵۰ بازیکن بین‌المللی از ۲۰ کشور حاضر در لیگ برتر زنان دارد.

در مارس ۲۰۲۳، تیم ملی فوتبال زنان عربستان سعودی برای نخستین بار وارد رده‌بندی فیفا شد. آن کشور افتخارات دیگری را نیز ثبت کرده است، از جمله اینکه عنود الاسماری نخستین داور بین‌المللی زن عربستان سعودی است که فیفا به رسمیت شناخته است. عربستان سعودی همچنین اردوگاه‌های آموزشی در سراسر کشور برای آموزش دختران جوان ۱۰ تا ۱۵ ساله راه‌اندازی کرده است.

مدیر فنی تیم ملی زنان عربستان سعودی با اشاره به این ارقام یادآور شد: «از حوزه‌های مربیگری گرفته تا داوری و بازیکن، فدراسیون فوتبال عربستان سعودی طیف وسیعی از فرصت‌ها را برای زنان سعودی به‌عنوان پیشگامان تاریخ فراهم کرده است.»

او افزود که «با توجه به این میزان حمایت و پیشرفت، معتقدم حاکمان این کشور نه‌تنها عزمشان را برای پیشرفت فوتبال زنان عربستان سعودی جزم کرده‌اند، بلکه استراتژی و راهکارهای مشخصی در این حوزه دارند.»

به گفته مونیکا استاب، تیم ملی فوتبال زنان عربستان سعودی این توانایی را دارد که در مدت ۵ تا ۱۰ سال آینده در بین بهترین تیم‌های جهان قرار بگیرد.

او در این‌باره تاکید کرد: «باید صادق و واقع‌بین باشیم. هر پیشرفتی در ورزش زمان می‌برد و نمی‌توان یک‌شبه افتخارآفرینی کرد. آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که مسیر پیشرفت فوتبالیست‌های زن عربستان سعودی تا کنون شگفت‌انگیز بوده و برای رسیدن به قله، باید صبر و سخت‌کوشی و تعهد تزلزل‌ناپذیر داشته باشیم».

بیشتر از فوتبال