شماری از دانشجویان رشتههای هنری دانشگاه هنر و دانشکده هنرهای زیبا در بیانیهای مشترک به حاکمان جمهوری اسلامی ایران هشدار دادند که «آرزوی انفعال و سکوت دانشگاه و دانشگاهیان را به گور خواهند برد».
دانشجویان رشتههای مختلف هنری در این بیانیه که با عنوان «بیا تا جهان را به بد نسپریم» منتشر شد، حضور خود را در کنار سایر مردم ایران در جریان خیزش سراسری یادآور شدند و تاکید کردند که هنوز زندهاند، در خانه خود (دانشگاه) میمانند و همچنان با «آثار و حضور موثر» به مبارزه ادامه میدهند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «اینک سال دوم جنبش آزادیخواهانه و طغیان علیه ظلم در حالی آغاز میشود که دانشگاه زیر بار شدیدترین سرکوبها و فشارها است و دژخیمان، هراسان از حضور ما، آغاز ترم جدید را به تاخیر میاندازند و با احضار و تهدید دوستان ما یا بازی با عبارت آموزش غیرحضوری، سعی در ارعاب و ساکت کردن ما دارند.»
دانشجویان هنر با بیان اینکه نخستین سالگرد کشته شدن مهسا امینی و دومین سال جنبش دانشجویی ایران با تصفیه گسترده دانشگاه و تعلیق و اخراج استادان شریف همراه شده است، به تدریس افرادی همچون سعید حدادیان در دانشگاه تهران کنایه زدند و نوشتند: «فصل جدید مقاومت در حالی آغاز میشود که دژخیمان، گویی ناامید از حسینیه کردن کاخ سفید، با قالب کردن مداح بهجای استاد میخواهند دانشگاه را حسینیه کنند.»
امضاکنندگان این بیانیه در ادامه نیز هشدار دادند که ضمن محکوم کردن آنچه بر دانشجویان طی یک سال گذشت، از هیچیک از این «اقدامات شنیع» نه ترسی در دل دارند و نه اندک تردیدی به ادامه راهی که آغاز کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی تهران و شروع خیزش سراسری ایرانیان، شمار زیادی از دانشجویان در دانشگاههای سراسر ایران به اعتراضات مردمی پیوستند و به روشهای مختلف، از برگزاری تجمع و تحصن گرفته تا شعارنویسی بر دیوارهای دانشکدهها، اعتراض خود را به حکومت ایران ابراز کردند.
در این میان، دانشجویان دانشگاههای هنر با سبک و سیاق ویژهای به اعتراضها پیوستند؛ برگزاری پرفورمنسهای اعتراضی، همخوانی دستهجمعی سرودهای انقلابی، خونین کردن حوضهای دانشکدهها به یاد قربانیان، ازجمله روشهایی بود که دانشجویان دانشگاههای هنر برای نشان دادن اعتراض خود انتخاب کردند.
یکی از این مواردی که بسیار هم موردتوجه قرار گرفت، اثر اعتراضی «گورستان خونآلود» بود که دانشجویان رشته مجسمهسازی دانشگاه هنر، اواخر مهرماه گذشته، با استفاده از سنگ و خاکهای حیاط دانشگاه آن را برگزار کردند تا یاد جانباختگان خیزش انقلابی را زنده کنند.
دانشجویان دانشگاه هنر که تا ماهها اعتراض و اعتصاب را ادامه دادند، اواخر دیماه گذشته، در بیانیهای از ورود لباسشخصیها به حریم دانشگاه خبر دادند و افشا کردند که مسئولان دانشگاه از روشهای «وقیحانه و غیرقانونی» برای تهدید و سرکوب اعتراضهای دانشجویی استفاده میکنند.
در این بیانیه آمده بود که مسئولان دانشگاه اطلاعات خصوصی دانشجویان معترض مانند شماره تلفن آنان را به «نهادهای بالادستی» دادهاند و دهها دانشجو را درحالیکه فرصت دفاع از خود نداشتند، در کمیته انضباطی تعلیق کردند.
آنها همچنین افشا کردند که «بعد از تعلیق چندین دانشجوی رشته مجسمهسازی، توبیخ مدیر گروه این رشته و ممنوعالتدریس کردن هفت استاد مدعو که همراه با دانشجویانشان شجاعانه ایستادهاند، حالا نوبت به دستور حذف ترم دستهجمعی دانشجویان رسیده است».
اعتراضات دانشجویان هنر بهرغم تهدیدها و فشارهای حراست و نهادهای امنیتی تا ماهها ادامه یافت تا اینکه در خردادماه، حراست و رئیس دانشگاه پوشیدن مقنعه را برای دانشجویان دختر اجباری کردند و موج دوبارهای از اعتراضها در دانشگاه هنر شروع شد، پاسخ اعتراضها نیز مانند همیشه خشونت و سرکوب بود.