امیرعبداللهیان در دیدار با وزیر امور خارجه سوئد خواستار آزادی حمید نوری شد

وزیر امور خارجه سوئد تاکید کرد که شهروندان سوئدی زندانی در ایران باید فورا آزاد شوند

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران (راست) و توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد (چپ)‌ــ ایرنا

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در دیدار با توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد، خواستار آزادی حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت شد که اکنون در سوئد زندانی است.

حمید نوری به جرم مشارکت در اعدام دسته‌جمعی زندانیان عقیدتی سیاسی ایران در تابستان ۱۳۶۷ در دادگاهی در استکهلم به حبس ابد محکوم شده است.

به گزارش ایرنا، امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با توبیاس بیلستروم، اتهام‌های حمید نوری و بازداشت او را پرونده‌سازی «سازمان مجاهدین خلق» توصیف کرد و گفت: «انتظار ما آن است که دولت سوئد در مرحله تجدید نظر تصمیم عاقلانه و شجاعانه بگیرد و او آزاد شود.»

از سوی دیگر، رسانه‌های سوئدی نوشتند که وزیر امور خارجه سوئد هم در این دیدار تاکید کرده است که «شهروندان سوئدی که در ایران زندانی‌اند، باید فورا آزاد شوند».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

احمدرضا جلالی و یوهان فلودروس دو شهروند سوئدی زندانی در ایران هستند. یوهان فودروس، دیپلماتی که برای اتحادیه اروپا کار می‌کرد، ۱۷ آوریل ۲۰۲۲ در فرودگاه تهران بازداشت شد. این دیپلمات سوئدی در حال حاضر در زندان اوین در حبس است.

جمهوری اسلامی ایران ژوییه ۲۰۲۲ اعلام کرد که مردی را به ظن جاسوسی دستگیر کرده است. این دیپلمات سوئدی دو هفته پس از صدور حکم حمید نوری دستگیر شد.

جمهوری اسلامی پیش از این با توسل به همین روش و بازداشت یک شهروند بلژیکی، توانست او را با اسدالله اسدی، یک دیپلمات زندانی خود در بلژیک مبادله کند. اسدالله اسدی به جرم تلاش برای بمبگذاری در پاریس در دادگاهی در بلژیک به ۲۰ سال زندان محکوم شده بود.

در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی تبادل سفیر بین دو کشور را به اقدام دولت سوئد در مورد وقایع مرتبط با قرآن‌سوزی در این کشور منوط  دانست و بر «اهمیت و ضرورت مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی دولت سوئد» در این زمینه تاکید کرد.

سلوان مومیکا، پناهنده ۳۷ ساله عراقی، هم‌زمان با عید قربان مسلمانان در برابر مسجد اصلی استکهلم، پایتخت سوئد، صفحاتی از یک قرآن را پاره کرد و آن‌ها را به آتش کشید. مومیکا می‌گوید این کنش را در اعتراض به «بنیان‌ها و مقررات دین اسلام و به دلیل نفرتش از دین مردم زادگاهش» انجام داده است.

این اقدام که واکنش کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را برانگیخت، چند بار دیگر در سوئد و دیگر کشورها از جمله دانمارک و هلند تکرار شده است.

مقام‌های برخی از کشورهای مسلمان از جمله ایران و عربستان سعودی از مقام‌های سوئد خواسته‌اند تا در مقابل این اقدام‌های «تحریک‌آمیز» و «توهین» به مقدسات مسلمانان بایستند.