کیم جونگ اون در نامه‌ای به رهبر چین قول داد همکاری دو کشور افزایش یابد

رهبر کره شمالی در نامه‌‌ای به شی جین‌پینگ، ابراز امیدواری کرد روابطشان «مطابق الزامات عصر جدید» توسعه یابد

کیم جونگ اون در حال بازرسی از یک مجتمع صنعتی در استان پیونگان شمالی، ۳ سپتامبر ۲۰۲۳‌ــ AFP

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در نامه‌ای به شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، قول داده است روابط پکن و پیونگ‌یانگ ارتقا یابد.

رویترز، روز یکشنبه، ۲۴ سپتامبر (دوم مهر)، به نقل از رسانه دولتی کره شمالی گزارش داد که این نامه در پاسخ به تبریکی بود که شی جین‌پینگ برای سالگرد تاسیس کره شمالی در این ماه ارسال کرد.

رئیس‌جمهوری چین در آن نامه برای تقویت ارتباطات راهبردی و همکاری‌های بیشتر ابراز تمایل کرده بود.

کیم در نامه‌ای که روز پنجشنبه به چین فرستاد، نوشت: «من معتقدم که روابط دوستانه و همکاری کره شمالی و چین به شکل پیوسته و مطابق با الزامات عصر جدید و تمایل دو ملت در آینده توسعه خواهد یافت.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش‌تر، هم‌زمان با تعمیق روابط با مسکو و پکن، پیونگ‌یانگ در روز جمعه هشتم سپتامبر (۱۷ شهریور)، هفتاد‌و‌پنجمین سالگرد تاسیس این کشور را هم طی مراسمی با حضور کیم جونگ اون، رهبر، کره شمالی و نیز دیپلمات‌های روسیه و یک هیئت عالی‌رتبه چینی جشن گرفته بود.

کیم جونگ اون در حاشیه آن مراسم، با هیئت چینی بازدیدکننده به رهبری لیو گوژونگ، معاون نخست‌وزیر شورای دولتی، دیدار کرد. این دومین دیدار مقام‌های عالی‌رتبه چین از کره شمالی در کمتر از دو ماه بود.

پیش از آن، رسانه‌های دولتی کره شمالی در روز جمعه ۲۸ ژوییه (۶ مرداد)، تصاویری منتشر کردند که نشان می‌داد نمایندگان چین و روسیه در مانور نظامی شبانه کره شمالی برای نمایش موشک‌های هسته‌ای و پهپادهای تهاجمی، شانه‌به‌شانه کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، ایستاده‌اند.

در آن زمان، برخی تحلیلگران اعلام کردند که حضور هیئت‌های روسی و چینی در مانور نظامی کره شمالی و نمایش موشک‌های هسته‌ای آشکار می‌کند که موضع مسکو و پکن در قبال پیونگ‌یانگ در حال تغییر است. هر دو کشور در سال‌های قبل، همراه با سازمان ملل متحد، خواستار توقف توسعه موشک‌های بالیستیک و تولیدسلاح هسته‌ای در کره شمالی بودند.

کره شمالی در سال ۲۰۲۳ آزمایش‌های تسلیحاتی متعددی انجام داده است اما روسیه و چین به‌عنوان دو عضو دائم سازمان ملل متحد با هرگونه تلاش برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه کره شمالی مخالفت کرده‌ و مدعی‌ شده‌اند که تحریم‌ها باید با در نظر گرفتن اهداف بشردوستانه، به تذکر و مذاکره کاهش یابد.

بیشتر از جهان