رئیسی در گفت‌وگو با سی‌‌ان‌ان: تنها مجوز بازرسان فرانسوی، آلمانی و بریتانیایی را لغو کردیم

ابراهیم رئیسی: اسرائیل موفق به عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی ‏نمی‌شود

ابراهیم رئیسی در نیویورک-Ed JONES / AFP

ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم جمهوری‌ اسلامی ایران، در گفت‌وگو با شبکه خبری‌ سی‌ان‌ان خاطرنشان کرد که تهران قصد ممانعت از سفر بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران را ندارد.

رئیسی درباره لغو ویزای بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای گفت که دلیل این کار فقط «ملاحظات ملیتی» بوده است. او گفت: «دولت تنها نام بازرسان فرانسوی، آلمانی و بریتانیایی، کشورهایی که ایران آن‌ها را متهم به عدم پایبندی به تعهدات خود در برجام می‌کند، را حذف کرده‌ است.»

ابراهیم رئیسی که برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است در گفت‌وگو با فرید زکریا، مجری شبکه خبری سی‌ان‌ان، گفت: «اعتماد به کشورهای اروپایی [امضاکننده برجام] در سایه تردید قرار دارد.»

پس از اعلام آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای درباره لغو ویزای بازرسان بین‌المللی، سه کشور اروپایی عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به حکومت ایران هشدار دادند که «از تصمیم خود در این‌باره صرف‌نظر کند.»

ابراهیم رئيسی در این مصاحبه همچنین اعلام‌ کرد که افزایش غنی‌سازی اورانیوم به ۶۰ درصد فقط «واکنشی به عدم پایبندی آمریکا و کشورهای اروپایی امضاکننده برجام بوده است.» 

رئیس دولت سیزدهم اتهام کشورهای غربی مبنی بر تلاش جمهوری اسلامی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرد. رئیسی گفت که جمهوری اسلامی هیچ قصدی برای ساختن بمب اتمی ندارد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رئیس‌ دولت سیزدهم جمهوری‌ اسلامی ایران به فرید زکریا گفت: «ما بارها اعلام کرده‌ایم که استفاده از سلاح هسته‌ای و به‌طور کلی استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی جایی در برنامه ما ندارد. چرا؟ زیرا ما اعتقادی به چنین تسلیحاتی نداریم و به آن نیز نیاز نداریم.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای که در سال ۲۰۱۵ به امضای شش کشور عضو دائم شورای امنیت و جمهوری‌اسلامی رسیده‌ بود خارج‌ شد. هم‌زمان، ترامپ با هدف فلج‌ کردن اقتصاد ایران، موجی از تحریم‌ها را علیه تهران به‌ راه انداخت.

کشورهای اروپایی امضاکننده برجام از سال ۲۰۲۱ کوشیده‌اند آمریکا و ایران را به میز مذاکرات هسته‌ای بازگردانند. رسانه‌ها در ماه‌های اخیر اعلام‌ کردند که دو طرف- ایران و آمریکا- مذاکراتی کرده‌اند، اما تا کنون نتوانسته‌اند در موضوع هسته‌ای به توافق برسند.

ابراهیم رئیسی در بخش دیگری از مصاحبه با فرید ذکریا، ضمن اشاره به سخنان نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام‌ کرد صلح بین اسرائیل و عربستان‌ سعودی «تاریخ خاورمیانه» را تغییر می‌دهد، گفت: «تلاش‌های در دستور کار به رهبری آمریکا برای عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هیچ‌گاه موفقیت‌آمیز نخواهد بود.» رئیسی تاکید کرد که «برقراری روابط اسرائیل با عربستان‌ سعودی که میزبان مقدس‌ترین اماکن جهان اسلام» است، «بزرگ‌ترین جایزه» به اسرائیل خواهد بود. 

تا کنون امارات متحده عربی و بحرین، در چهارچوب پیمان ابراهیم، با اسرائیل رابطه صلح‌آمیز برقرار کرده و سفارتخانه‌های دائم را نیز در پایتخت‌ها گشوده‌اند.

بیشتر از جهان