یک هیئت سیاسی از عربستان سعودی به کرانه باختری می‌رود

گفت‌وگو با محمود عباس درباره عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی محور این دیدار است

شاهزاده بدر بن سلطان بن‌ عبدالعزیز و محمود عباس، ۱۷ آوریل، جده-SPA / AFP

هم‌زمان با تداوم تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با اسرائیل، به‌زودی یک هیئت سیاسی از این کشور به منظور گفت‌وگو با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، به کرانه باختری سفر می‌کند.

یک مقام فلسطینی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز دیدار هیئت سیاسی سعودی با محمود عباس در رام‌الله را تایید کرد. بر مبنای این گزارش، نایف السدیری، سفیر غیرمقیم پادشاهی سعودی در فلسطین که به‌تازگی در این سمت منصوب شده است، رهبری این مذاکرات را برعهده دارد.

به‌ گفته مقام فلسطینی، محمود عباس با هیئت سیاسی سعودی دیدار می‌کند تا بخشی از تلاش‌ها برای دستیابی به توافق بین تل‌آویو و ریاض باشد که می‌تواند برای فلسطینی‌ها امتیازهایی را به همراه بیاورد.

مقام‌های عربستان سعودی و اسرائیل طی روزهای اخیر تایید کرده‌اند که تلاش‌ها به سمت توافق برای عادی‌سازی روابط بین دو طرف ادامه دارد. شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در گفت‌وگوی اخیرش با شبکه فاکس‌نیوز گفت که برقراری روابط با اسرائیل بیش از هر زمان دیگر «نزدیک» است.

در عین‌ حال، مقام‌های ایالات‌متحده آمریکا پیش‌بینی کرده‌اند توافق‌هایی مثل برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان سعودی و توافق دفاعی با واشنگتن تا حدودی «دورتر» خواهد بود.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، هفته گذشته به سی‌ان‌ان گفت که کشورش با دولت‌های عربستان سعودی و اسرائیل برای عادی‌سازی روابط «گفت‌وگوهایی سازنده» انجام داده است. با این حال، هنوز هیچ توافقی حاصل نشده و مذاکرات در جریان است. مقام‌های آمریکا و دو کشور عربستان سعودی و اسرائیل نیز هنوز جزئیات و زمان دقیق این توافق را افشا نکرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مهم‌ترین مسئله در توافق بین عربستان سعودی و اسرائیل موضوع فلسطین است. مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطین با میانجی‌گری آمریکا در سال ۲۰۱۴ شکست خورد و روابط دو طرف در میان موج تنش‌ها به‌شدت کاهش یافت.

هفته گذشته، محمود عباس گفت تا زمانی که حقوق کامل فلسطینی‌ها اعطا نشود، هیچ توافقی در خاورمیانه قابل دسترسی نیست. شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، نیز خواستار «احیای راه‌حل دو کشوری» شد؛ ایده‌ای که برخی تحقق آن را در دولت راست‌گرای بنیامین نتانیاهو بعید می‌دانند.

نخست‌وزیر اسرائیل در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران را «تهدید مشترک» علیه کشورهای عرب منطقه خاورمیانه و اسرائیل دانست و تاکید کرد که صلح بین اسرائیل و عربستان سعودی خاورمیانه‌ای جدید می‌سازد. او در ادامه افزود که اسرائیل و عربستان سعودی با میانجی‌گری آمریکا می‌توانند به «صلح پایدار» برسند؛ به شرطی که ملت‌ها و دولت‌های منطقه از «شیطان‌سازی» اسرائیل دست بردارند.

بیشتر از جهان