روسیه روز چهارشنبه، ۲۷ سپتامبر (۵ مهر)، مدعی شد که آمریکا و بریتانیا به اوکراین کمک کردند که هفته گذشته حملهای بیسابقه به مقر ناوگان دریای سیاه روسیه در کریمه ترتیب دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، گفت: «کوچکترین تردیدی وجود ندارد که این حمله از قبل، با استفاده از تجهیزات اطلاعاتی غرب، تجهیزات ماهوارهای ناتو، و هواپیماهای شناسایی طراحی شده بود.»
او افزود که این حمله موشکی «در هماهنگی نزدیک با سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا» انجام شد.
اوکراین مسئولیت شلیک موشکی را که روز جمعه به مقر ناوگان دریای سیاه روسیه در کریمه اصابت کرد و باعث آتشسوزی عظیم شد بر عهده گرفته است.
روسیه گفت که در این حمله یک سرباز روسی مفقود شد، در حالی که اوکراین ادعا کرد در این حمله ۳۴ افسر، از جمله فرمانده ناوگان به نام ویکتور سوکولوف، کشته شدهاند.
در واکنش به این ادعا، شبکه تلویزیونی روسیه روز چهارشنبه تصویرهایی بدون تاریخی پخش کرد که نشان میداد سوکولوف در کنفرانس ویدئویی با وزیر دفاع روسیه، دیگر دریاسالاران ارشد، و روسای ارتش حضور دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
روسیه از زمان اعزام نیرو به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ قدرتهای غربی را به نبرد عملی علیه مسکو از طریق حمایت مالی و نظامی از اوکراین متهم کرده است.
از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، دستکم ۴۳ میلیارد دلار کمک نظامی-امنیتی در اختیار اوکراین قرار داده است. او بار دیگر از نمایندگان کنگره آمریکا خواسته است که اختصاص منابع مالی ۱۳ میلیارد دلاری کمک نظامی جدید به اوکراین را تایید کنند.
یافتههای خبرگزاری فرانسه نشان میدهد که هرچند بیشتر قانونگذاران آمریکا، از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، همچنان از تداوم کمکهای مالی آمریکا به اوکراین حمایت میکنند، اما بر اساس نتایج نظرسنجیها، این حمایتها در جامعه آمریکا کاهش یافته است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، بهتازگی اعلام کرده است که نخستین تانکهای آبرامز آمریکا وارد اوکراین شده است. قرار است این تانکها به گلولههای ۱۲۰ میلیمتری مجهز شوند که میتوانند تانکهای تی ۷۲ روسیه را هدف قرار دهند. آمریکا این گلولهها را در طول جنگ سرد و بهمنظور مقابله با تانکهای تی ۷۲ روسیه طراحی و تولید کرد که اوکراین اکنون در ضدحملهاش با آنها روبهرو است.
در همین حال، وبسایت بریتانیایی گاردین روز چهارشنبه در گزارشی نوشت که اوکراین از متحدان غربیاش خواسته است ابزار لازم را برای تخریب سایتهای تولیدکننده پهپادهای ایران، که روسیه در جنگ علیه اوکراین از آنها استفاده میکند، فراهم کنند.
در سندی ۴۷ صفحهای که دولت اوکراین در ماه اوت به دولتهای گروه۷ ارسال کرد ادعا شده است که در سه ماه گذشته، با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) دارای فناوری غربی، بیش از ۶۰۰ حمله به شهرهای اوکراین صورت گرفته است. در این سند ادعا شده که ایران موفق شده است قطعات پهپادهایش را در کارخانهای در سوریه تولید کند و سپس به روسیه منتقل کند.
بر اساس این گزارش، از پنج شرکت اروپایی، از جمله یک شرکت لهستانی و یک شرکت چندملیتی بریتانیایی، جزو تولیدکنندگان اصلی قطعات پهپادهای ساخت ایران نام برده شده است. همچنین تاکید شده است: «در میان این تولیدکنندگان شرکتهایی وجود دارند که مقر آنها در کشورهای تحریمکننده است؛ از جمله آمریکا، سوییس، هلند، آلمان، کانادا، ژاپن و لهستان.»