هشدار نماینده خرم‌آباد دو روز پس از صدای مهیب انفجار در این شهر: با بحران نفوذ سرویس‌های جاسوسی مواجهیم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: به‌دلیل نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی خارجی، برخی نهادهای دولتی آسیب پذیر شده‌اند

با گذشت دو روز از شنیده شدن صدای مهیب در خرم‌آباد، اظهارات ضد و نقیض مقام‌های حکومتی درباره آن ادامه دارد-Iribnews

مرتضی محمودوند، نماینده خرم‌آباد و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، دو روز پس از شنیده شدن صدای مهیب انفجار در خرم‌آباد و اظهارات ضد و نقیض مقام‌های حکومتی درباره منشا آن، گفت: «با بحران نفوذ سرویس‌های جاسوسی مواجه هستیم.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در مصاحبه‌ای با سایت دیده‌بان ایران مستقیم به موضوع «شنیده شدن صدای مهیب انفجار در خرم‌آباد» در شامگاه دوشنبه اشاره نکرد، اما افزود: «امروز چیزی که فراتر از موضوع بحران‌های جاری در کشور است بحث نفوذ بی‌امان سرویس‌های امنیتی در همان گروه‌های [معاند] خارجی و جریان داخلی در داخل دولت و برخی نهادها است.»

محمودوند همچنین بر آسیب‌پذیری دستگاه‌ها و نهادهای حکومتی در اثر «نفوذ سرویس‌های جاسوسی خارجی» تاکید کرد و گفت: «متاسفانه برخی نهادهای دولتی و جریان‌ها به‌دلیل نفوذ آسیب‌پذیر شده‌اند.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه افزود: «باید مواظب باشیم به کشور آسیبی نرسد، چرا که اگر امنیت پایدار نداشته باشیم، جریان سلفی و تکفیری، که می‌گویند جان و مال و ناموس شیعیان بر ما حلال و مباح است، در اوج بحران می‌توانند بیشترین آسیب را بر ما وارد کنند.»

نماینده مردم خرم‌آباد همچنین «اعتراضات» و «تداوم مشکلات اقتصادی» را بحرانی‌هایی خواند که جمهوری اسلامی با آن‌ها مواجه است، اما تاکید کرد که «بحران نفوذ سرویس‌های جاسوسی» از همه این بحران‌ها اهمیت بیشتری دارد.

محمودوند «تداوم مشکلات اقتصادی» را ناشی از  عملکرد دولت رئیسی و از دلایل بروز اعتراض‌ها خواند و افزود: «در دین اسلام هم اشاره شده که فقر وقتی از دری وارد می‌شود ایمان از در دیگری خارج می‌شود. قطعا مشکلات اقتصادی بیشترین آسیب را به ما وارد کرده است.»

او همچنین به نبود «تخصص و تجربه» در میان مقام‌های دولت رئیسی اشاره کرد و گفت: «امیدواریم کسانی که بر کار اجرایی و معیشتی مسلط هستند روی کار بیایند تا بیش از این آسیب نبینیم. باید کسانی پای کار بیایند که به تعبیر عامیانه این کاره باشند، یعنی کسانی مدیریت را در دست گیرند که کار اجرایی کرده باشند و سابقه‌شان نشان دهد که می‌توانند ما را از بحران و مشکلات عدیده اقتصادی نجات دهند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اظهارات نماینده خرم‌آباد دو روز پس از آن بیان شده است که  مردم خرم‌آباد، مرکز استان لرستان، شامگاه دوشنبه ۳ مهر، در پی لرزش زمین و صدای مهیب انفجار، هراسان از خانه‌هایشان بیرون آمدند.

ابعاد تکانه‌های زمین و مهیب بودن صدای شنیده‌شده در خرم‌آباد را خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، نیز بسیار شدید عنوان کرد و با تاکید بر اینکه صدای مهیب انفجار «باعث وحشت و بر هم ریختن آرامش شبانگاهی مردم» شده است، افزود که ابتدا تصور می‌‌‌شد زلزله باعث این صدا و تکانه‌ها شده است، اما «پس از آنکه مشخص شد زلزله‌ای توسط مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران ثبت نشده، وقوع انفجار ‌در اذهان مردم پررنگ‌تر» شد.

پس از آن، مهدی پازوکی، مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری لرستان، گفت: «وقوع زلزله در خرم‌آباد صحت ندارد، ولی تا الان منشا صدای مهیب نیز پیدا نشده و هیچ انفجار و خسارتی نیز گزارش نشده است.»

احسان یاوری، معاون سیاسی-امنیتی استانداری لرستان، نیز ساعتی بعد از شنیده شدن این صدای مهیب در خرم‌آباد، از تشکیل جلسه «ستاد مدیریت بحران» این استان خبر داد و گفت: «احتمال انفجار و زلزله در لرستان را تکذیب می‌کنم، اما سایر احتمالات در دست بررسی است‌.»

اما یک روز بعد، ایرج روحی، رئیس پایگاه اطلاعاتی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، گفت: «دلیل لرزش زمین طی دوشنبه شب در شهر خرم‌آباد مربوط به وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۲ ریشتر در این شهر بود.»

رئیس پایگاه اطلاعاتی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران افزود که چون بزرگی این زلزله کمتر از ۲.۵ ریشتر بوده است، در سایت اعلام زلزله‌ها ثبت نشده است. او در عین حال گفت که «زمین لرزه‌های کوچک به‌طور معمول قابل احساس نیستند، اما هنگامی که زمین لرزه‌های کوچک در عمق کم رخ می‌دهند، مردم آن را احساس می‌کنند.»

این در حالی است که برخی منابع اسرائیلی احتمال حمله به تاسیسات نظامی جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرده‌اند. وب‌سایت آی۲۴ به‌نقل از برخی گزارش‌ها اعلام کرد که پایگاه امام علی با استفاده از پهپادهای بمب‌گذاری‌شده موساد هدف قرار گرفته است.  

حساب کاربری اینتل تایمز در ایکس (توییتر سابق) نیز در پستی نوشت صدای مهیب شامگاه دوشنبه در نتیجه انفجار در مراکز تسلیحاتی بود. سایت موشکی امام علی متعلق به سپاه پاسداران، که پیش‌تر نیز هدف قرار گرفته بود، در این منطقه قرار دارد.

در میان اظهارات ضد و نقیض مقام‌های جمهوری اسلامی ایران درباره رویداد خرم‌آباد و گمانه‌زنی‌هایی چون گزارش رسانه‌های اسرائیلی از احتمال حمله به پایگاه موشکی امام علی در لرستان، هشدار نماینده خرم‌آباد و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی درباره «نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی خارجی» بیش از پیش اهمیت می‌یابد.

موضوع «نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای دیگر» در سطوح بالای حکومت ایران را پیش‌تر نیز برخی مقام‌های کنونی و پیشین جمهوری اسلامی، و معمولا پس از وقوع انفجار در تاسیسات نظامی و هسته‌ای جمهوری اسلامی، در سال‌های اخیر مطرح کرده‌اند.

این اظهارات مقام‌های حکومتی به‌ویژه بعد از انفجار تاسیسات هسته‌ای نطنز در ۱۲ تیر ۱۳۹۹، کشته شدن محسن فخری‌زاد، چهره ارشد برنامه‌های هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی ایران در ۷ آذر سال ۱۳۹۹ و انفجار دوباره در تاسیسات هسته‌ای نطنز در ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ افزایش یافت.

محسن رضایی، فرمانده کل اسبق سپاه پاسداران، در ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ از «آلودگی امنیتی» خبر داد و گفت: «کشور به‌طور گسترده یک آلودگی امنیتی پیدا کرده و نمونه آن این است که در کمتر از یک سال، سه رویداد امنیتی شامل دو انفجار و یک ترور اتفاق افتاده است.»

رضایی ضمن بیان اینکه «سیستم‌های امنیتی در دنیا معمولا هر ۱۰ یا ۲۰ سال یک‌ بار کل سیستم را پاک‌سازی می‌کنند»، اضافه کرد: «ما مدت‌هاست که این‌ کار را نکرده‌ایم. شاید ۳۰ سال گذشته و این سالم‌سازی امنیتی به وجود نیامده است.»

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری اسبق، نیز در ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ در مصاحبه‌ای ویدئویی درباره آنچه «یک باند فاسد امنیتی جمهوری اسلامی» خواند، گفت: «این باند فاسد امنیتی باید نقش خودش را در ترور دانشمندان هسته‌ای و انفجارهای نطنز تشریح کند.»

او همچنین سرقت اسناد هسته‌ای ایران به‌دست موساد از یک انبار در جنوب تهران را تایید کرد و افزود: «در تورقوزآباد و در سازمان فضایی، اسناد بسیار مهمی را سرقت کردند. این‌ها شوخی نیست. این اسناد امنیت کشور است. این‌ها آمدند و بردند.»

 احمدی‌نژاد حتی گفت: «بالاترین فردی که مسئول کنترل و مقابله با جاسوسان اسرائیل در وزارت اطلاعات بود خودش جاسوس اسرائیل از کار درآمد.»

علی یونسی، وزیر پیشین اطلاعات در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، یکی دیگر از مقام‌هایی است که درباره «نفوذ موساد» و سرویس‌های اطلاعاتی خارجی در سطوح بالای جمهوری اسلامی هشدار داده است.

یونسی در ۸ تیر ۱۴۰۰ به‌صراحت «نفوذ موساد» در سطوح بالای جمهوری اسلامی را تایید کرد و گفت: «غفلت از موساد سبب شده که نفوذ کند و این گونه ضربه بزند، به گونه‌ای که صریحا مسئولین جمهوری اسلامی را تهدید کند.»

وزیر اسبق اطلاعات جمهوری اسلامی افزود: «این میزان از نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی خارجی برای من، به‌عنوان فردی که مدتی در وزارت اطلاعات کار کرده‌ام، بسیار دردآور است.»

یونسی همچنین گفت: «در  ۱۰ سال اخیر، نفوذ موساد در بخش‌های مختلف کشور به حدی است که جا دارد همه مسئولین جمهوری اسلامی برای جان خودشان نگران باشند»، اما «سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی به‌جای اینکه آن‌ها را شناسایی کنند، به جان خودی‌ها افتاده‌اند.»

وزیر اسبق اطلاعات جمهوری اسلامی دلیل گسترش و افزایش میزان نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی خارجی از جمله موساد در دستگاه‌های حکومتی جمهوری اسلامی ایران را «رقابت سرویس‌های اطلاعاتی داخلی، موازی‌کاری در وزارت اطلاعات و سازمان‌های جدید اطلاعاتی» خواند که در جمهوری اسلامی تاسیس شده‌اند و «وزارت اطلاعات را تضعیف» می‌کنند.

یونسی همچنین گفت: «سازمان‌های جدید و موازی وزارت اطلاعات به‌جای اینکه با نفوذ مبارزه کنند، مشغول کنترل و مبارزه با خودی‌ها شدند و میدان برای نفوذ سرویس‌های جاسوسی دنیا باز شد و امروز ما حق داریم برای همه‌جا و هر اتفاقی که رخ بدهد نگران باشیم.»