گروهی متشکل از دانشمندان چند موسسه علمیـپژوهشی برای ساخت ابزاری کاشتی که میتواند سرطان را تشخیص دهد و درمان کند، از «سازمان پروژههای پژوهشی پیشرفته سلامت» آمریکا بودجهای ۴۵ میلیون دلاری دریافت کردهاند.
بنا بر اعلام دانشگاه نورث وسترن، این پژوهش در مدت پنج سال انجام خواهد شد و برای ساخت و آزمایش ابزاری است که میتواند نشانگرهای التهابی سرطان را شناسایی و بعد، بهصورت خودکار ایمنیدرمانی کند.
این ابزار کاشتی کوچک که به قطر یک سانتیمتر است سلولهای مهندسیشدهای را خود جای خواهد داد که در صورت لزوم، فرایند درمان را آغاز میکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در چهار سال اول، پژوهشگران این فناوری را توسعه میدهند و روی نمونههای حیوانی کوچک و بزرگ آزمایش میکنند. در سال چهارم، آزمایشهای بالینی انسانی با بیماران دچار عود و بازگشت سرطان تخمدان آغاز خواهد شد. هدف نهایی تولید ابزاری است که درمانی فردی و متناسب با وضعیت بیمار ارائه کند.
به گفته پژوهشگران، این ابزار کاشتی میتواند نتایج ایمنیدرمانی را در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان، لوزالمعده و سایر سرطانهای درمانناپذیر به میزان قابلملاحظهای بهبود بخشد و احتمالا میزان مرگومیر در اثر سرطان را ۵۰ درصد کاهش میدهد.
امید ویسه، زیستمهندس از دانشگاه رایس، میگوید بهجای وصل بیمار به تخت بیمارستان، کیسههای تزریق وریدی و صفحههای نمایشگر، ابزاری کوچک داخل بدن کاشته میشود که مدام وضعیت سرطان بیمار را رصد میکند و دوز ایمنیدرمانی را تنظیم میکند.
او در ادامه میافزاید این نوع درمان برای کنترل دیابت استفاده شده است، که دستگاه اندازهگیری گلوکز مدام با پمپ انسولین در ارتباط است؛ اما برای ایمنیدرمانی سرطان تحولی بزرگ است.
یکی از بزرگترین چالشهایی که پژوهشگران باید راهی برای غلبه بر آن بیابند محیط نامساعد داخل بدن انسان برای دستگاههای الکترونیکی است، زیرا نه تنها بدن مدام در حرکت است، بلکه مملو از مایعاتی است که میتواند دستگاه را دچار خوردگی و پوسیدگی کند.