نمایندگان ۸۰ کشور در سازمان ملل خواستار لغو فرمان‌های زن‌ستیزانه طالبان شدند

در دو سال سلطه طالبان، ۶۵ فرمان محدودکننده زنان از سوی ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، و وزارت امر به معروف و نهی از منکر  این گروه صادر شده است

نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد با موضوع زنان-HRNow_NY/X@

نمایندگان ۸۰ کشور عضو سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه، ۱۱ مهر در بیانیه مشترکی، ضمن ابراز نگرانی از وضع دشوار زنان و دختران در افغانستان، از طالبان خواستند «تبعیض، سرکوب و خشونت» علیه زنان را متوقف کنند و به حقوق بشر احترام بگذارند.

در این بیانیه آمده است: «زنان و دختران از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی، از جمله دسترسی به آموزش، اشتغال، آزادی جابه‌جایی، و مشارکت کامل و برابر و معنی‌دار در زندگی عمومی محروم شده‌اند.»

بیانیه نمایندگان دولت‌ها در سازمان ملل متحد می‌افزاید که زنان و دختران در افغانستان از فرصت‌ها و آینده‌شان محروم شده‌اند و این محدودیت‌ها روی وضع زندگی میلیون‌ها خانواده اثر گذاشته است.

بیانیه مذکور در جریان نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه شد که با موضوع زنان برگزار شد. لانا زکی نسیبه، نماینده امارات متحده عربی در سازمان ملل، این بیانیه را خواند و در ادامه افزود: «ما نگران گزارش‌هایی هستیم که از محدودیت‌های فراوان بر حقوق بشر و حقوق زنان و دختران در افغانستان خبر می‌دهد و این محدودیت‌ها ممکن است به آزار و اذیت جنسیتی منجر شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

امضا کنندگان این بیانیه از طالبان خواستند که فرمان‌های علیه زنان را فوری لغو کنند تا زمینه شرکت دختران و زنان در همه فعالیت‌ها در جامعه افغانستان فراهم گردد.

بیانیه می‌افزاید که محدودیت‌هایی که طالبان وضع کرده‌اند دسترسی زنان به مکان‌های عمومی، باشگاه‌ها، پارک‌ها، حمام‌های عمومی، و برخی خدمات محدود را کرده و «اثرات منفی جدی جسمی و روانی» بر زنان گذاشته است.

در بیانیه تاکید شده است که «فرمان‌های طالبان علیه زنان در تضاد با ارزش‌های اسلامی و حقوق بشر جهانی است» و زنان و دختران باید از حقوق اساسی برخوردار باشند.

در بخش دیگری از این بیانیه از طالبان خواسته شده است که «روند سیاسی فراگیر» در افغانستان ایجاد کنند تا همه اقشار جوامع، به‌ویژه زنان در بخش‌های گوناگون جامعه، از جمله اقتصاد و صلح و رفاه، سهیم باشند.

امضاکنندگان این بیانیه گفتند «در کنار زنان و دختران افغانستان ایستاده‌ایم» و حقوق بشر و کرامت آنان باید بازگردانده شود.

در پی سلطه طالبان بر افغانستان، آموزش دختران تا کلاس ششم محدود شد و زنان از تحصیل و اشتغال منع شدند. در دو سال سلطه طالبان، ۶۵ فرمان محدودکننده زنان از سوی ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، و وزارت امر به معروف و نهی از منکر  این گروه صادر شده است.

هرچند اعمال این محدودیت‌ها علیه زنان واکنش‌های گسترده‌ای در داخل و بیرون از افغانستان داشته است، طالبان تا کنون از موضع خود در محدود کردن آموزش و اشتغال زنان و دختران عقب‌نشینی نکرده‌اند.

بیشتر از جهان