نصیراحمد فایق: جامعه جهانی از همه ابزارهای فشار علیه طالبان استفاده کند

طالبان با صدور بیش از ۵۰ فرمان حقوق زنان در سراسر افغانستان را محدود کردند و «جهان باید برای همبستگی با زنان در افغانستان به پا خیزد»

سخنرانی نصیراحمد فایق در نشست کمیته امور بشری، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل متحد- X/@faiq_naseer

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد، بار دیگر از جامعه جهانی خواست به دلیل نقض گسترده حقوق بشر در افغانستان از «تمام ابزارهای فشار» از جمله وضع تحریم‌ها علیه طالبان استفاده کند.

فایق که روز چهارشنبه، ۱۲ مهر در نشست کمیته امور بشری، اجتماعی، و فرهنگی سازمان ملل متحد، سخن می‌گفت، تاکید کرد که پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان با «توسل به زور»، حقوق و آزادی‌های اساسی زنان در افغانستان پیوسته نقض شده‌ است.

به گفته او، طالبان با صدور بیش از ۵۰ فرمان حقوق زنان در سراسر افغانستان را محدود کردند و «جهان باید برای همبستگی با زنان در افغانستان به پا خیزد».

نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد تصریح کرد: «کشورها باید از تمام ابزارها از جمله وضع تحریم‌ها بر مبنای نقض حقوق بشر، تعامل مبتنی بر اصول و تلاش برای تدوین و به‌ رسمیت شناختن تبعیض نژادی سازمان‌یافته یا آپارتاید جنسیتی، استفاده کنند.»

او با اشاره به محرومیت دختران افغان از تحصیل، تاکید کرد که بیش از ۷۴۳ روز است دختران بالاتر از کلاس ششم از رفتن به مدرسه محروم شده‌اند و این امر چشم‌انداز تحصیلی دختران در افغانستان را به یک چالش «حل‌نشدنی» تبدیل کرده است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد سرکوب اعتراض‌ها و رسانه‌ها در امارت طالبان را نگران‌کننده خواند و خاطرنشان کرد: «زنانی که فریاد دادخواهی سر می‌دهند، خودشان و حتی بستگانشان با قساوت، ضرب‌وشتم، دستگیری و حبس غیرقانونی مواجه‌اند. بعضی آن‌ها به ارتکاب جرم‌هایی مبهم مثل جرائم اخلاقی متهم می‌شوند.»

فایق در واکنش به بازداشت ژولیا پارسی و ندا پروانی، فعالان حقوق زن، گفت که این اقدام طالبان برای «خاموش کردن صدای عدالت و آزادی‌خواهی» صورت گرفته است. او تصریح کرد: «حذف نهادها و لغو قوانین حامی زنان که قبلا وجود داشت، در حمایت از حقوق زنان و دختران خلا قضایی ایجاد کرده است. این امر به خشونت‌های داخلی و ازدواج‌های اجباری منجر شده و قربانیان را بدون حمایت قابل‌اطمینان تنها گذاشته است.»

او از جامعه جهانی خواست این بی‌عدالتی بزرگ را نادیده نگیرد و برای پایان‌ دادن به رنج و اندوه زنان افغانستان زیر سلطه طالبان با مردم افغانستان متحد شوند.

هم‌زمان با اظهارات نصیراحمد فایق، نمایندگان ۸۰ کشور عضو سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه ۱۱ مهر در بیانیه‌ای مشترک، خواستار لغو فرمان‌های زن‌ستیزانه طالبان شدند. این کشورها ضمن ابراز نگرانی از وضع دشوار زنان در افغانستان، از طالبان خواستند «تبعیض، سرکوب و خشونت» علیه زنان را متوقف کنند و به حقوق بشر احترام بگذارند.

در این بیانیه آمده است: «زنان از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی از جمله حق دسترسی به آموزش، اشتغال، آزادی جابه‌جایی، و مشارکت کامل و برابر و معنی‌دار در زندگی عمومی محروم شده‌اند.»

بیشتر از جهان