سفارت افغانستان در اسپانیا، جمعه ۱۴ مهر، در اطلاعیهای از تعامل با وزارت خارجه رژیم طالبان خبر داد و گفت: «در امور کنسولی با وزارت خارجه افغانستان در تعامل است و مکتوبهای تاییدی اسناد امور کنسولی، طبق معمول به وزارت خارجه در کابل ارسال میشود.»
این سفارت به افغانهای ساکن اسپانیا گفته است که میتوانند برای انجام امور اداری در روزهای کاری هفته مراجعه کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
با این حال، انجمن دیپلماتهای افغانستان که یک نهاد تازه تاسیس با حضور شماری از دیپلماتهای دولت پیشین افغانستان است، در نامهای به وزارت امور خارجه اسپانیا، اقدام محمد رحیم پیرزاده، سرپرست سفارت افغانستان در مادرید را «در تناقض با قوانین بینالمللی و استانداردهای پذیرفته شده» دانستند، چون دولت اسپانیا و هیچ یک از دولتهای جهان تاکنون رژیم طالبان را به رسمیت نشناختهاند.
در این نامه آمده است: «طالبان بهعنوان یک رژیمی که آپارتاید جنسیتی و افراطیگری را در افغانستان اعمال میکند، فاقد مشروعیت ملی و بینالمللی است و از مردم افغانستان نمایندگی نمیکند.»
انجمن دیپلماتهای دولت پیشین افغانستان از رژیم طالبان بهعنوان «رژیم مستبد» یاد کرده و افزودهاند که طالبان در دوسال سلطه بر افغانستان، افراد بیگناه زیادی ازجمله اعضای نیروهای امنیتی دولت پیشین را به قتل رساندهاند.
انجمن دیپلماتهای افغانستان خطاب به دولت اسپانیا گفت حضور فردی در سفارت افغانستان در مادرید که از طالبان نمایندگی میکند، خطر نظارت بر مهاجران افغان در این کشور، ترویج افراطیگری و لابی به نفع رژیم طالبان را دارد که در تضاد با سیاست دولت اسپانیا است.
Letter from the Association for Coordination of Diplomats of the I.R of to the Minister of FA of the Kingdom of Spain, regarding the allegiance of Chargé d’affaires in Spain, with the de-facto regime in Kabul led by Taliban. pic.twitter.com/U5REbKWsDV
— Diplomats (@Afgdiplo_ASC) October 6, 2023
این انجمن خواستار اقدام عملی فوری دولت اسپانیا در مورد «فعالیت مشکوک طالبان در سفارت افغانستان» در این کشور شد.
طالبان در دوسال سلطه بر افغانستان، سعی کردند سفارتخانهها و کنسولگریهای این کشور را تحت کنترل خود درآورند، اما سفارتهای افغانستان در اتحادیه اروپا، کانادا و استرالیا تاکنون به فعالیت خود بهطور مستقل ادامه دادهاند. طالبان در سال نخست سلطه توانستند سفارتهای افغانستان را در روسیه، چین، پاکستان، قطر و در سال دوم سلطه، سفارتهای افغانستان در امارات متحده عربی، ایران، مالزی و شماری دیگر از سفارتها را به کنترل خود درآورند. وزارت خارجه طالبان به شماری از کشورها ازجمله چین، پاکستان، ایران، روسیه، قطر و امارات متحده عربی هیئت دیپلماتیک اعزام کرد و در برخی سفارتهای دیگر دیپلماتهای دولت پیشین در تعامل با طالبان فعالیت میکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این حال، سفارت افغانستان در اسپانیا، دومین سفارت این کشور در اتحادیه اروپا است که از تعامل با رژیم طالبان خبر میدهد. پیش از این محمد آصف رحیمی، سفیر افغانستان در هلند، از تعامل با طالبان خبر داده بود که با انتقادهای گستردهای مواجه شد.
هیچ یک از دولتهای جهان و سازمان ملل متحد تاکنون رژیم طالبان را به رسمیت نشناختهاند و این گروه به اعمال آپارتاید جنسیتی، تبعیض گسترده و خشونت وسیع علیه زنان، کارکنان دولت پیشین و منتقدانش، متهم است.