دو اسرائیلی و یک شهروند مصر یکشنبه، ۸ اکتبر (۱۶ مهر)، به ضرب گلوله پلیس مصر کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مامور پلیس مصر در شهر اسکندریه در کرانه دریای مدیترانه با تیراندازی به سمت گردشگران، دستکم دو گردشگراسرائیلی و یک شهروند مصر را ازپادرآورد.
شبکه تلویزیونی «اکسترانیوز» مصر به نقل از یک مقام امنیتی که نامش ذکر نشد، گزارش داد که در حمله به این گروه از گردشگران، یک نفر نیز مجروح، و عامل این تیراندازی بازداشت شده است.
در ویدیویی از این حادثه که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، دستکم سه آمبولانس دیده میشود که ظاهرا قربانیان را به بیمارستان منتقل میکنند.
وزارت خارجه اسرائیل فرد مجروح را نیز شهروند این کشور معرفی کرده است. این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد که مقامهای تلآویو و قاهره در حال همکاری برای بازگرداندن سایر گردشگران اسرائیلی به کشورند.
گردشگران اسرائیلی منظم به مصر سفر میکنند. این سفرها، بهویژه در اعیاد و تعطیلات مذهبی یهودیان، مانند «سوکوت» که اوایل اکتبر جشن گرفته میشود، پررونقتر است.
هرچند پیشتر نیز پروازهای مستقیم میان تلآویو به قاهره برقرار بود، اسرائیل و مصر در سالهای اخیر ارتباط هوایی مستقیمی هم بین تلآویو و شرمالشیخ، تفریحگاه ساحلی در دریای سرخ، برقرار کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
حمله به گردشگران اسرائیلی، یک روز پس از یورش چندجانبه شاخه نظامی سازمان اسلامگرای فلسطینی حماس موسوم به «طوفان الاقصی» به سراسر اسرائیل رخ داد. در واکنش به این حمله غافلگیرکننده، اسرائیل عملیات «شمشیرهای آهنین» را آغاز، و نوار غزه را بمباران کرد. در خشونتهای طرفین تاکنون صدها تن جان باختهاند و شمار قربانیان در حال افزایش است.
پیشتر نیز حوادثی مشابهی در نزدیکی مرز اسرائیل و مصر رخ داده بود. در درگیری مسلحانه ژوئن در نزدیکی مرز دو کشور، سه سرباز اسرائیلی و یک افسر مصری کشته شدند.
در جریان حمله چندجانبهای در اوت ۲۰۱۱ در نزدیکی استراحتگاه اسرائیلی ایلات در نزدیکی مرز مصر، نیز هشت اسرائیلی کشته شدند.
مصر به مثابه میانجی مهمی در روند محدود کردن خشونتهای بین اسرائيل و فلسطینیان، نخستین کشور عربی بود که در ۱۹۷۹ با اسرائیل پیمان صلح امضا کرد. این دو کشور مرز مشترکی به طول بیش از ۲۰۰ کیلومتر دارند.
در تمامی این حوادث، مقامها و تحلیلگران اسرائیلی همواره تاکید کردهاند که روابط راهبردی دو کشور تحتتاثیر این رویدادها قرار نمیگیرد.
مصر ضمن حفظ روابط خود با اسرائیل، با جمهوری اسلامی ایران نیز بر سر تشکیل یک کمیته مشترک به منظور ازسرگیری روابط دوجانبه موافقت کرده است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که چندی پیش در نیویورک با همتای مصری خود دیدار داشت، هفته گذشته در تازهترین اظهارنظرها در این زمینه گفت: «تلاشهایی بین ما و مصر به عمل آمد که تهران و قاهره در مسیر ارتقای روابط حرکت کنند.»