ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخستوزیر طالبان، یکشنبه، ۱۶ مهر (۸ اکتبر)، دهلیز هوایی کابل - شانگهای را بازگشایی کرد.
در بیانیه دفتر ملا برادر ادعا شده است که وضعیت اقتصادی افغانستان بهبود یافته و جهان نیز به این موضوع اعتراف کرده است.
در این بیانیه آمده است: «معاون اقتصادی ریاستالوزرا (نخستوزیر) گفت که به کشورهایی که متعهد به توسعه روابط دوجانبه اقتصادی و تجاری با افغانستاناند و با تاجران ما برخورد نیک دارند، ابراز تشکر و امتنان میکنیم.»
1/5: محترم ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزراء دهلیز هوایی کابل- شانگهای را افتتاح نمود.
— د ریاست الوزراء اقتصادي معاونیت (@FDPM_AFG) October 8, 2023
معاون اقتصادی ریاست الوزراء در مراسمی که به همین مناسبت تدویر گردیده بود، گفت، کشور های که متعهد به انکشاف روابط دو جانبه اقتصادی و تجارتی به افغانستان اند pic.twitter.com/n0jBC17Ebg
بنا به این بیانیه، ملا برادر پیشرفت و خودکفایی کشور را به امنیت سراسری آن وابسته دانسته و ادعا کرده است که زیر حاکمیت طالبان، امنیت در افغانستان تامین شده است.
ملا برادر از سرمایهگذاران افغان در داخل و خارج کشور خواسته است که در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
او در جریان مراسم بازگشایی دهلیز هوایی کابل - شانگهای گفت: «امارت اسلامی خواستار تعامل مثبت مبتنی بر اصل احترام متقابل با کشورهای همسایه، منطقه و جهان است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دهلیز هوایی کابل - شانگهای نخستینبار در دوره ریاست جمهوری محمد اشرف غنی آغاز به فعالیت کرد و در آن زمان بیشتر محمولههای جلغوزه افغانستان، از طریق این دهلیز به چین صادر میشد. با روی کار آمدن طالبان در اوت ۲۰۲۱، فعالیت تمامی دهلیزهای هوایی متوقف شد، اما طالبان میکوشند آنها را بار دیگر فعال کنند.
پکن تلاش زیادی کرده است که سطح تعامل و تماس را با طالبان گسترش دهد و هیئتهای این گروه را نیز میزبانی کرده است. سرمایهگذاران چینی هم به افغانستان سفر میکنند، تمایل خود را به سرمایهگذاری در این کشور و استخراج معادن آن نشان دادهاند. سرمایهگذاران چینی در سفر به افغانستان، میکوشند قابلیتها و ظرفیتهای اقتصادی این کشور را بسنجند و بیشتر روی پروژههایی متمرکز شوند که در کوتاهترین زمان ممکن به بازدهی میرسند.
با گذشت بیش از دو سال از عمر حکومت طالبان، هنوز هیچ کشوری حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است. با این حال، طالبان میکوشند روابط خود را با کشورهای منطقه، از جمله چین، گسترش دهند.