امدادگران بین‌المللی: وضعیت زلزله‌زدگان هرات بدتر از آن است که تصور می‌کردیم

نهادهای امدادرسان بین‌المللی گفته‌اند که به دلیل تسلط طالبان در افغانستان، فعالیت و تلاش‌های آنان برای کمک‌رسانی و مقابله با بلایای طبیعی بزرگ در این کشور، با مشکل مواجه شده است 

شماری از سازمان بین‌المللی امدادرسان پس از بازدید از منطقه زلزله‌زده در غرب افغانستان، می‌گویند که وضعیت وخیم‌تر از چیزی است که تصور می‌کردند.

ثامیندری دی سیلوا، رئیس منطقه‌ای سازمان ماموریت جهانی (Woeld Vision Afghanistan Field Office) دوشنبه، ۹ اکتبر (۱۷ مهر)،  به سی‌‌ان‌ان گفت: «وضعیت بدتر از آن است که تصور می‌کردیم؛ مردم در روستاهای ویران‌شده همچنان با دست خالی می‌کوشند بازماندگان را از زیر آوار نجات دهند.»

گروه‌های امدادگر بین‌المللی در افغانستان نیز همچنان می‌کوشند به آسیب‌دیدگان و بازماندگان زلزله اخیر کمک برسانند. این زمین‌لرزه‌ که به بزرگی ۶.۳ ریشتر در ۴۰ کیلومتری (۲۵ مایلی) غرب استان هرات در غرب افغانستان رخ داد، از مرگبارترین زمین لرزه‌هایی است که در سال‌های اخیر در افغانستان رخ داده است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آمارهای نهادهای سازمان ملل نشان می‌دهد که نزدیک به ۱۵ روستا در مناطق مختلف استان هرات، به ویژه در اطراف شهرستان زنده‌جان این استان، کاملا ویران شده است. 

با این حال، دی سیلوا پس از بازدیدش از منطقه آسیب‌دیده افزود که نیروهای کمکی و امدادرسان از کابل، پایتخت افغانستان، برای کمک به محل رسیده بودند، «اما فقط یک بیمارستان برای درمان آسیب‌دیدگان وجود داشت و این بیمارستان فاقد امکانات کافی بود و موارد جدی به سایر مراکز درمانی خصوصی در شهر منتقل می‌شد.»

او تاکید کرد که خانواده‌های قربانیان همراه با امدادگران می‌کوشند قربانیان را از زیر آوار بیرون بکشند و این سازمان از هر تلاشی برای کمک به این روند دریغ نخواهد کرد. 

او همچنین تاکید کرد که مردم آسیب‌دیده برای ایمن ماندن، به مراقبت‌های پزشکی فوری، آب، غذا، سرپناه و کمک نیاز دارند.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، نیز گفت که آژانس‌های وابسته و نهادهای همکار سازمان ملل به عملیات اضطراری و اعزام تیم‌های بیشتر برای پیوستن به تلاش‌های بشردوستانه ادامه می‌دهند.

دوجاریک تاکید کرد: «می‌کوشیم با مقام‌های محلی برای ارزیابی سریع نیازها و ارائه کمک‌های اضطراری هماهنگ کنیم.»

پیش‌تر، یکشنبه، ۸ اکتبر (۱۶ مهر)، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با ابراز همبستگی با مردم افغانستان، از جامعه جهانی خواست تا «دست به دست هم دهند و از افغان‌های آسیب‌دیده از زلزله - که بسیاری از آن‌ها پیش از این بحران نیز به کمک نیاز داشتند- حمایت کنند».

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز اعلام کرد که حدود ۱۰ هزار بسته بهداشتی، پنج هزار بسته نیازمندی‌های خانوادگی، هزار و ۵۰۰ دست لباس و پتوی زمستانی، هزار قطعه پارچه ضدآب و لوازم اولیه خانگی برای آسیب‌دیدگان ارسال کرده است. 

فران اکیزا، نماینده صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، گفت: «تمام تلاش خود را برای کمک‌رسانی سریع به آسیب‌دیدگان انجام خواهیم داد.»

شایان توجه است که این زمین‌لرزه همزمان با نزدیک شدن فصل سرما، و نیز در اوج سطح فقر و ناداری مردم افغانستان رخ داده است. 

هفته گذشته بانک جهانی هشدار داد که در حال حاضر دوسوم خانوارهای افغان با «چالش‌های مهمی برای تامین معیشت خود» مواجه‌اند و این امر تلاش برای بهبودی اوضاع را برای افغان‌ها پس از زلزله‌هایی که مرتب در این کشور رخ می‌دهد، دشوارتر می‌کند.

نهادهای امدادرسان بین‌المللی گفته‌اند که به دلیل تسلط طالبان در افغانستان، فعالیت و تلاش‌های آنان برای کمک‌رسانی و مقابله با بلایای طبیعی بزرگ در این کشور، با مشکل مواجه شده است. آن‌ها خواستار کمک‌های جهانی فوری‌تر شده‌اند، اما تاکنون فقط شمار معدودی از کشورها حمایت خود را اعلام کرده‌اند.

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای که یکشنبه، ۸ اکتبر، منتشر کرد، گفت که این کشور با توجه به نیازهای افغانستان، تمام تلاش خود را برای کمک به کوشش‌های امدادرسانی به [آسیب‌دیدگان از] بلایای طبیعی، به‌کار خواهد بست.

بیشتر از جهان