عربستان سعودی و روسیه، دو صادرکننده بزرگ نفت جهان، روز چهارشنبه در بحبوحه تشدید درگیری بین اسرائیل و حماس، درباره وضعیت بازار نفت گفتوگو خواهند کرد.
به گزارش رویترز، در پی تهاجم گسترده حماس به اسرائیل که از شنبه هفتم اکتبر آغاز شد، قیمت نفت خام افزایش یافت. در این شرایط، خبرنگاران روس روز چهارشنبه در فضای مجازی ویدیویی منتشر کردند که نشان میداد الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه، از شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، در مسکو استقبال میکند.
این دو مقام ارشد قرار است در کنفرانس انرژی در مسکو شرکت کنند.
به گفته نواک، روسیه و عربستان سعودی درباره تاثیر درگیری در خاورمیانه گفتوگو خواهند کرد زیرا کرملین هشدار داده است که این بحران میتواند بهسرعت به یک درگیری منطقهای تبدیل شود. این مقام روس تاکید کرد: «چنین رویدادهایی در جهان به هر طریقی میتواند بر وضعیت مصرف منابع انرژی تاثیر بگذارد و ما قرار است در مورد این موضوع مذاکره کنیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مسئول مذاکرات دیپلماتیک در امور انرژی روسیه همچنین گفت: «مسکو آماده است عرضه فراوردههای نفتی به عربستان سعودی را افزایش دهد.» کشورهای حاشیه خلیج فارس که پالایشگاههای اصلی خود را دارند، معمولا سوخت روسیه را دوباره صادر میکنند.
نواک همچنین گفت که روسیه آماده همکاری با عربستان سعودی در زمینه انرژی هستهای، اکتشافهای زمینشناسی و تامین مواد غذایی است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، قرار است اواخر روز چهارشنبه در کنفرانس انرژی مسکو سخنرانی کند. محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق، که برای یک سفر رسمی دوروزه در مسکو به سر میبرد و برخی نمایندگان اوپک نیز قرار است در این مجمع شرکت کنند.
عربستان سعودی و روسیه در سالهای اخیر برای حمایت از قیمت نفت هماهنگ با هم عرضه نفتشان را کاهش دادهاند آنها توافق کردهاند که تا پایان سال ۲۰۲۳ به کاهش داوطلبانه عرضه نفت به میزان ۱.۳ میلیون بشکه در روز یا بیش از یک درصد تقاضای جهانی ادامه دهند.
عربستان سعودی روز سهشنبه اعلام کرد که برای جلوگیری از تشدید اوضاع در غزه و مناطق همسایه با شرکای منطقهای و بینالمللی همکاری میکند و بار دیگر تاکید کرد که از تلاشها برای ثبات بازار نفت حمایت میکند.
اسرائیل نفت خام بسیار کمی تولید میکند اما بازارها نگراناند که تشدید درگیریها عرضه نفت خاورمیانه را مختل و کسری موردانتظار برای بقیه سال را بدتر کند.
خبرگزاری بلومبرگ روز چهارشنبه در گزارشی نوشت که مقامهای غربی میگویند هنوز به شواهدی دال بر دخالت ایران در برنامهریزی حمله حماس دست نیافتهاند؛ اما اگر آنها به این نتیجه برسند که ایران در آن حمله دست داشته یا از این پس، ایران هم وارد این درگیری شود، پیامدهای این جنگ احتمالا بسیار گسترده خواهد بود.
بنا بر این گزارش، با اینکه اسرائیل و ایران در سراسر منطقه درگیر جنگی در سایهاند، در صورت بالا آمدن نام جمهوری اسلامی در فهرست عاملان این حمله، جنگ در سایه جایش را به یک رویارویی واقعی خواهد داد. چنانچه مقامهای ایالات متحده و اسرائيل به این نتیجه برسند که ایران مستقیما حمله حماس به اسرائیل را سازماندهی کرده است، قاعده بازی عوض خواهد شد و در این میان، نفت بهعنوان «سازوکار انتقالی» و عامل تاثیرگذار وارد بازی میشود.