رژیم طالبان و دولت‌های سه کشور جنوب آسیا حمله به بیمارستان غزه را محکوم کردند

طالبان در حالی حمله به بیمارستان غزه را «جنایت جنگی» خواندند که خود به کشتار ‏غیرنظامیان و جنایت علیه بشر متهم‌اند

اسرائیل مسئولیت حمله به بیمارستان الاهلی در غزه را  رد کرد - AFP

در پی حمله مرگ‌بار به بیمارستان الاهلی المعمدانی در غزه، رهبری طالبان و نیز دولت‌های پاکستان و اندونزی و مالزی این حمله را محکوم کردند و اسرائیل را مسئول آن دانستند.

وزارت خارجه طالبان روز چهارشنبه ۲۶ مهر، با انتشار بیانیه‌ای، این حمله را «جنایت جنگی» خواند و گفت: «نیروهای اسرائیلی مرتکب جنایت علیه بشریت شده‌اند و عاملان آن باید به دست عدالت سپرده شوند.»

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان، در این بیانیه گفت که فقط محکوم کردن کافی نیست، «بلکه دولت‌های سراسر جهان، سازمان ملل، سازمان‌های حقوق بشری، و سازمان همکاری اسلامی باید هر اقدام ممکن را برای جلوگیری از "جنایت‌های اسرائیل" انجام دهند.»

وزارت خارجه طالبان در حالی به حمله به غیرنظامیان در بیمارستان غزه واکنش نشان داد که خود این گروه را سازمان‌های حقوق بشر در بیست سال گذشته، و نیز در جریان دو سال اخیر سلطه بر افغانستان، به کشتار غیرنظامیان و «جنایت علیه بشریت» متهم کرده‌اند.

با این حال، رژیم طالبان حمله‌های اسرائیل بر نوار غزه را جنایت جنگی خواند و از مسلمانان سراسر جهان خواست که علیه آن اقدام کنند.

عصر روز سه شنبه ۲۵ مهر، یک حمله مرگ‌بار به یک بیمارستان مربوط به عیسویان در غزه صورت گرفت که هنوز جزئیات کامل آن روشن نیست. آمار متفاوتی از کشته‌های این حمله وجود دارد که بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ نفر گفته شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گروه حماس فلسطین این حمله را به نیروهای اسرائیلی ارتباط داده‌اند، اما اسرائیل روز چهارشنبه با ارائه مدارکی، از جمله تماس‌های تلفنی میان اعضای حماس، مدعی شد که این حمله از سوی اسرائیل نبوده است.

با این حال، این حمله خشم کشورهای مسلمان را برانگیخته است. نخست‌وزیر پاکستان وقوع این حمله را نکوهش کرد و از جامعه بین‌المللی خواست که مسئولان این اقدام را «بازخواست» کند.

انوار الحق کاکر، نخست‌وزیر موقت پاکستان، در بیانیه‌ای گفت: «هدف قرار دادن یک بیمارستان، که پناهگاهی برای نیازمندان است، اقدامی غیرانسانی است.» او افزود: «قوانین بین‌المللی بشردوستانه از بیمارستان‌ها و کادر پزشکی حمایت می کند.»

او همچنین گفت که با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، صحبت کرده و از او خواسته است که از طرف سازمان ملل متحد و جامعه جهانی از اسرائیل بخواهد که کشتار فلسطینیان بی‌گناه را متوقف کند.

در همین حال، انور ابراهیم، نخست‌وزیر مالزی، نیز بمباران غزه را «اقدامی جنون‌آمیز و غیرانسانی» توصیف و اسرائیل را محکوم کرد. او گفت: «اتهام هرچه باشد، منجر به حمله و جنگ شده است. به همین دلیل است که می‌گوییم باید متوقف شود.»

از سویی نیز وزارت خارجه اندونزی حمله به بیمارستان غزه را محکوم کرد و گفت: «اسرائیل آشکارا قوانین بین‌المللی را نقض کرده است.»

در یادداشت وزارت خارجه اندونزی در شبکه ایکس آمده است: «زمان آن فرا رسیده است که جهان برقراری صلح عادلانه برای فلسطین را در اولویت قرار دهد. اجرای هنجارهای بین‌المللی توافق شده را دیگر نمی‌تواند به تعویق انداخت.»

بسیاری از کشورهای جهان، از جمله فرانسه و آلمان و نیز کمیسیون اتحادیه اروپا، حمله به بیمارستان الاهلی غزه را، که گفته می‌شود بسیاری از مردم به‌ این دلیل که بیمارستان مسیحیان بود در آن پناه گرفته بودند، محکوم کرده‌اند. هرچند کشورهای غربی مشخصا اسرائیل را مسئول این حمله ندانسته‌اند، وقوع چنین حمله‌ای را خلاف قوانین بین‌المللی و اقدامی توجیه‌ناپذیر خوانده‌اند.

بیشتر از جهان