شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، روز شنبه ۲۱ اکتبر با لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی، دیدار کرد. به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی، در این نشست که در ریاض انجام گرفت و دیگر مقامهای دو حزب آمریکایی نیز حضور داشتند، دو طرف درباره روابط دوجانبه و درگیری اسرائیل و غزه گفتوگو کردند.
ولیعهد عربستان سعودی در دیدار با مقامهای آمریکایی با اشاره به لزوم تنشزدایی در غزه، تاکید کرد که لازم است اقدامهای فوری انجام گیرد تا خشونت بیش از این گسترش نیابد و از هرگونه اثرگذاری منفی بر امنیت و صلح در منطقه و جهان جلوگیری شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شاهزاده محمد بن سلمان همچنین گفت که روند صلح باید دوباره آغاز شود، ثبات به غزه بازگردانده و نیز تضمین شود که مردم فلسطین به حقوق مشروعشان دست مییابند.
هیئت آمریکایی به رهبری لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه، برای گفتوگو درباره آخرین تحولات خاورمیانه پس از حمله حماس به اسرائیل، به ریاض سفر کرده است. دفتر گراهام روز جمعه اعلام کرد: «ایالات متحده و عربستان سعودی در حفظ ثبات، امنیت و رفاه منطقه خلیج فارس منافع مشترکی دارند و در مورد طیف وسیعی از مسائل منطقهای و جهانی مشورت میکنند.»
ریچارد بلومنتال، کوری بوکر، کیتی بریت، بن کاردین، سوزان کالینز، کریس کونز، جک رید، دن سالیوان و جان تون از جمله قانونگذارانی بودند که همراه لیندسی گراهام به ریاض سفر کردند.
ولیعهد عربستان سعودی روز یکشنبه پانزدهم اکتبر (۲۳ مهر) نیز در ریاض با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، دیدار و درباره تشدید تنش نظامی جاری در غزه گفتوگو کرده بود. شاهزاده محمد بن سلمان در دیدار با وزیر خارجه آمریکا هم تاکید کرد که عربستان سعودی خواستار اتخاذ تدابیری برای اطمینان از دستیابی مردم فلسطین به حقوق مشروعشان و نیز دستیابی به صلح عادلانه و پایدار است.
پس از شروع جنگ حماس و اسرائيل، ریاض مذاکرات برای عادیسازی روابط با تلآویو را به حالت تعلیق درآورد.
شاهزاده محمد بن سلمان در روزهای اخیر، بارها خواستار توقف حملات به غزه شده است. او روز جمعه ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) در افتتاحیه نخستین اجلاس مشترک سران کشورهای شورای همکاری خلیجفارس و اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسهآن) بر حمایت عربستان سعودی از تلاشها برای دستیابی به راهحل عادلانه در مسئله فلسطین و ایجاد کشور فلسطینی تاکید کرد و گفت: «ما راهحلی عادلانه برای ایجاد کشور فلسطینی بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ را خواستاریم؛ بهگونهای که امنیت و رفاه برای همه به دست آید.»