مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، از ارسال نامه معاون بینالملل رئيس قوه قضاییه به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای حقوق بشر خبر داد و گفت جمهوری اسلامی در این نامه خواهان صدور «قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی» شده است.
به گزارش رسانههای داخل ایران، مسعود ستایشی در نشست خبری روز چهارشنبه توضیح داد: «در این نامه بر برگزاری دادگاه بینالمللی، محاکمه مقامهای صهیونیستی، ورود کمکهای انسانی، وصل شدن آب و برق و پایان اشغالگری صهیونیستها تاکید شده است. همچنین درصددیم مرکز حقوقی مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی و شناسایی عاملان این جنایات را از طریق مراکز پژوهشی حقوقی، سازمانهای مردمنهاد و رسانهها در دیگر کشورها راهاندازی کنیم.»
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: «برای این منظور به طیف گستردهای از وکلا نیاز است و البته موضوع اعطای وکالت از سوی قربانیان فلسطینی نیز مطرح است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ستایشی در بخش دیگری از این نشست خبری، به موضوع قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر پرداخت و گفت: «در جریان این موضوع عدهای از افراد و جریانهای سیاسی خاص بدون اینکه سند و مدرکی از حادثه داشته باشند، در اقدامی هماهنگ و همسو با جریانهای ضدمردمی، تلاش کردند اهداف سیاسی ناپسندی برداشت کنند و نوک پیکان قتل را قبل از پیدا شدن سرنخها به سمت نظام اسلامی ببرند. در صورتی که ۷۲ ساعت پس از وقوع حادثه، عوامل اصلی شناسایی و بازداشت شدند.»
او در ادامه تاکید کرد که قوه قضاییه علیه افراد و برخی رسانههای شایعهساز وارد عمل شده و برای تشکیل پرونده علیه برخی از آنها اقدام کرده است.
اظهارات او در شرایطی است که پس از قتل فجیع این کارگردان سرشناس سینما، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی با یادآوری قتلهای زنجیرهای و ماجرای درگذشت پرسشبرانگیز کیومرث پوراحمد، دیگر کارگردان سینمای ایران، احتمال وجود رد پای نهادهای امنیتی در این قتل را مطرح کردند. حتی پس از اعلام بازداشت متهمان این پرونده، عدهای شواهد ارائهشده را متناقض و ناکافی میدانند و معتقدند که پخش اعتراف متهمان سناریوسازی است.
یکی از نخستین کسانی که شباهت قتل داریوش مهرجویی و همسرش را با قتل داریوش فروهر و پروانه اسکندری در جریان قتلهای زنجیرهای مطرح کرد، عمادالدین باقی، فعال سیاسیــحقوقی بود که پیشتر درباره این قتلها تحقیق کرده بود. او در پستی نوشت: «قتل هولناک داریوش مهرجویی، فیلمساز برجسته ایرانی، و همسرش دقیقا به سبک قتل داریوش فروهر و همسرش، قطعا پیام واضحی در یادآوری قتلهای زنجیرهای دهه ۷۰ دارد. با تداعی قتل دو داریوش و همسرانشان به یک شیوه در پی القای چه پیامیاند؟»
مسعود ستایشی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت سوءقصد به معاون وزیر صمت که یک سال پیش رخ داد، هم گفت: «یک نفر مهاجم به اتهام شروع به قتل و ایراد و ضربوجرح عمدی و چهار نفر دیگر که در شروع به قتل عمدی متهماند، موقتا بازداشت شدند و متعاقب قرار تامینی که صادر شد، با صدور قرار آزادند. کیفرخواست پرونده هم صادر شده و باید به دادگاه صالح ارسال شده باشد.»
این مقام دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در پاسخ به سوالی درباره پروندههای حسن روحانی، رئیسجمهوری پیشین ایران و عباس آخوندی، وزیر راه دولتهای یازدهم و دوازدهم، گفت: «فرد اول در کسوت روحانیت است و پاسخ این موضوع را باید از دادگاه روحانیت بخواهید. برای فرد دوم پروندهای در دادسرای تهران تشکیل شده و در مرحله تحقیقات مقدماتی است.»
بنا بر گزارشهای منتشرشده، تخلفات حسن روحانی به مداخلات ارزی و همچنین مداخلات در حوزه بورس مرتبط میشود.
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز سهشنبه ۲۴ مرداد در پاسخ به سوال خبرنگاران اعلام کرد که اگر پروندهای برای رئیسجمهوری پیشین تشکیل شده باشد، در دادسرای ویژه روحانیت است. نحوه انعکاس این موضوع در رسانهها با انتقاد و اعتراض سایت حسن روحانی مواجه و تاکید شد که «برداشتی در تناقض آشکار با اظهارات سخنگوی قوه قضائیه انجام شده است». با این حال، در این تکذیبیه درباره وضعیت اتهامهای مرتبط با رئیسجمهوری سابق ایران توضیح بیشتری ارائه نشد.
ایرج مصداقی، تحلیلگر سیاسی، چندی پیش در گفتوگو با ایندیپندنت فارسی درباره با تشکیل پرونده علیه حسن روحانی گفته بود: «با قطعیت میتوان گفت با توجه به شکافهایی که در حکومت جمهوری اسلامی ایجاد شده، جناحهای مخالف بیشتری به وجود آمده است.» او تاکید کرد: «حکومت هرگاه دچار مشکل میشود، سعی میکند این جناحها را یکدست کند و مسئله تشکیل پرونده برای حسن روحانی هم قطعا نشاندهنده درگیری است که بین جناحهای مختلف وجود دارد.»
این کارشناس سیاسی ضمن تاکید بر اینکه حکومت جمهوری اسلامی برای ماندن در قدرت به هر کاری دست میزند، گفت: «نباید فراموش کرد که هر قدر هم بین جناحها و خردهجناحهای رژیم اختلاف و شکاف وجود داشته باشد، وقتی در مقابل مردم قرار میگیرند، تقریبا با هم متحدند و اختلافهایشان را کنار میگذارند.»