شماری از اعضای بازیکنان ملی فوتبال افغانستان، روز سهشنبه، ۲ آبان، با انتشار اطلاعیهای در فضای مجازی، مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان را به فساد متهم کردند و گفتند از بازی در این تیم کنارهگیری میکنند. فیصل شایسته، فرشاد نور، نجم حیدری، امید پوپلزی، ، ذوالفقار نظری، حسین زمانی، جبار شرزه، امید موسوی، یما شیرزاد، توفی اسکندری، مازیار کوهیار و عمران حیدری در متن مشترکی که در صفحات فیسبوک خود منتشر کردند، مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان را متهم کردند که پول این فدراسیون را به جای هزینه کردن روی ورزشکاران و تقویت ورزش، «به جیب زدهاند.»
متن مشترک این بازیکنان تیم ملی فوتبال افغانستان با عنوان « تجارت فدراسیون فوتبال روی تیم ملی»، منتشر شد و در آن آمده است: «ما بازیکنان تیم ملی فوتبال افغانستان به اطلاع میرسانیم که دیگر حاضر نیستیم با نهادی که آلوده به فساد باشد، همکاری کنیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این متن مشترک آمده است که مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان از پول بلیتهایی که برای رفت و برگشت بازیکنان تیم ملی در نظر گرفته شده، استفاده شخصی میکنند.
بازیکنان تیم ملی فوتبال افغانستان همچنین این فدراسیون را متهم کردهاند که یکبار محل «بازیهای خانگی» را از شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، به عربستان سعودی تغییر داده است.
در متن منتشر شده از سوی بازیکنان تیم ملی فوتبال افغانستان آمده است که «تغییر مکان بازی به این دلیل بود که مسئولان فدراسیون سعی داشتند از دولت عربستان، پول بیشتری دریافت کنند».
در متن منتشر شده اعضای تیم ملی فوتبال افغانستان، از یوسف کارگر، بهرام صدیقی و اعضای کمیته اجرایی فدراسیون فوتبال افغانستان به عنوان افرادی نام برده شده است که در «سوءاستفاده از بودجه این فدراسیون نقش دارند».
در بخش دیگری از این متن آمده است: «مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان، هدیه۳۰ هزار دلاری فدراسیون فوتبال عربستان سعودی را میان خود و اعضای تیم ملی تقسیم کردند.»
اعضای تیم ملی فوتبال گفتند که «تعداد زیادی از کارمندان فدراسیون فوتبال ماهها است که حقوق خود را دریافت نکردهاند»، در حالی که اعضای فدراسیون پولهای به دست آمده را «همیشه بین خود تقسیم میکنند.»
متن اعتراضی و خبر کنارهگیری چهرههای مطرح تیم ملی فوتبال افغانستان از بازی در این تیم در حالی منتشر شد که تیم کریکت افغانستان، پس از حدود ۱۱ سال، تیم کریکت پاکستان را در جام جهانی کریکت که در هند برگزار شد شکست داد. این پیروزی باعث شد بسیاری از شهروندان افغانستان، دوشنبه شب در شهرها به رقص و پایکوبی بپردازند. در عین حال کاربران افغان در شبکههای اجتماعی از مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان خواستند که از فروپاشی تیم فوتبال جلوگیری کند و با «شناسایی و مجازات عناصر فاسد» در این فدراسیون، چهرههای مطرح فوتبال افغانستان را دوباره به این تیم جذب کنند.
امید پوپلزی، از بازیکنان تیم ملی در مطلبی که در فیسبوک منتشر شد، به صورت مشخص از یوسف کارگر، رئیس فدراسیون فوتبال به عنوان «بزرگترین خائن» یاد کرد و از طالبان خواست او را «ممنوعالخروج» کند و مورد تحقیق قرار دهد. پوپلزی گفت که به زودی «اسناد بیشتری را در مورد فساد مسئولان فدراسیون به ویژه نقش یوسف کارگر در این فساد» افشا خواهد کرد.
هنوز مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان و همچنین مقامهای رژیم طالبان در مورد کنارهگیری اعضای تیم فوتبال افغانستان و اتهام وارد شده به مسئولان فدراسیون اظهار نظر نکردهاند.
با بازگشت طالبان به قدرت، تیم ملی فوتبال زنان افغانستان منحل شد و اعضای این تیم به خارج از افغانستان پناه بردند، اما تیم ملی فوتبال مردان به فعالیت خود ادامه داد. هرچند بیشتر اعضای این تیم در بیرون از افغانستاناند و در مسابقات از کشورهای مختلف شرکت میکنند، اما تیم حضور خود را در مسابقات در دوسال گذشته حفظ کرده است.
در همین حال اعضای تیم ملی فوتبال زنان افغانستان نیز در تبعید به فعالیت خود ادامه داده است و اخیرا کارزاری را با هدف به رسمیت شناخته شدن از سوی فدراسیون بینالمللی فوتبال راهاندازی کردهاند. شماری از چهرههای سرشناس از جمله ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل از کارزار تیم ملی فوتبال زنان افغانستان حمایت کرده است و از فدراسیون بینالمللی فوتبال خواسته است که این تیم را به رسمیت بشناسد. ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دوسال گذشته با صدور دستورهای متعدد، زنان را از فعالیتهای ورزشی، هنری، سیاسی و اجتماعی منع کرده است.