نوزدهمین روز جنگ؛ قطعنامه پیشنهادی آمریکا با رای منفی چین و روسیه وتو شد

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به ایندیپندنت فارسی: تلاش‌ها برای آتش‌بس بشردوستانه ادامه دارد

نوزدهمین روز جنگ اسرائیل و نیروهای حماس در نوار غزه در حالی پایان یافت که شورای امنیت سازمان ملل بار دیگر در تصویب قطعنامه‌های پیشنهادی با هدف کاهش خشونت‌ها و برقراری یک آتش‌بس بشردوستانه ناکام ماند.

در نشست عصر چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل، نمایندگان چین و روسیه به قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده رای منفی دادند و این قطعنامه وتو شد.

در این قطعنامه آمریکا، خواهان «وقفه‌های بشردوستانه» برای ارسال کمک‌های بشر دوستانه به غزه شده بود.

نمایندگان کشورهای آلبانی، فرانسه، اکوادور، گابن، غنا، ژاپن، مالت، سوئیس، بریتانیا، ایالات متحده موافق این قطعنامه بودند.

روسیه، چین و امارات متحده عربی به این قطعنامه رای مخالف دادند. برزیل و موزامبیک نیز رای ممتنع دادند.

در برابر، قطعنامه پیشنهادی روسیه که خواهان برقراری آتش‌بس کامل بشردوستانه میان ارتش اسرائیل و نیروهای حماس شده بود نیز رای کافی نیاورد.

 آمریکا و بریتانیا، به‌عنوان اعضای دارای حق وتو، به این قطعنامه رای منفی دادند.

در این میان، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، از مایک جانسون، رئیس جدید مجلس نمایندگان، خواست تا به سرعت در مورد تصویب کمک‌های نظامی به اسرائیل و اوکراین اقدام کند.

جنگ اسرائیل و حماس که هفتم اکتبر با حمله حماس به اسرائیل آغاز شد مرگبار‌ترین جنگی بوده است که تا کنون بین دو طرف درگرفته است. وزارت بهداشت تحت کنترل حماس آمار کشته‌ها در غزه را پنج هزار و ۷۹۱ نفر اعلام کرده است. به گفته مقامات اسرائیل، هزار و ۴۰۰ نفر نیز در اسرائیل کشته شده‌‌اند. برآورد آسوشیتدپرس حاکی از آن است که ۲۲۲ گروگان خارجی در اختیار حماس‌ بودند که از این تعداد تا کنون چهار نفر آزاد شده‌اند.

بیشتر از