اوکراین: پهپادهای روسیه به منطقه‌ای در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای حمله کردند

به گفته ارتش اوکراین، نیروی هوایی آن کشور همه ۱۱ پهپاد روسیه را که در حمله‌های شبانه پرتاب شده بود منهدم کرد

منطقه خملنیتسکی به‌طور مداوم هدف حمله پهپادها و موشک‌های روسیه بوده است ـ AFP

مقام‌های اوکراین اعلام کردند که حمله هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) روسیه در ساعت‌های اولیه روز چهارشنبه ۲۵ اکتبر (۳ آبان) به ساختمان‌هایی در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای خملنیتسکی در غرب اوکراین آسیب رساند و ۲۰ نفر زخمی شدند.

به گزارش رویترز، مقام‌های ارتش اوکراین افزودند که نیروی هوایی آن کشور همه ۱۱ پهپاد روسیه را که در حمله‌های شبانه پرتاب شده بودند منهدم کرد، اما خسارت ناشی از امواج انفجار و ریزش آوار آسیب‌هایی به این منطقه وارد کرده است.

وزارت دفاع اوکراین با انتشار پیامی در تلگرام اعلام کرد: «نیروهای دشمن در شب به منطقه‌ای در نزدیکی نیروگاه اتمی خملنیتسکی حمله کردند که در نتیجه آن، شیشه‌های ساختمان‌های اداری آسیب دیده است.»

در این بیانیه همچنین گفته شده است که خطوط برق نیز آسیب دیده است و بیش از ۱۸۰۰ مصرف‌کننده در شهرهای نتیشین و اسلاووتا با قطع برق مواجه شده‌اند. نتیشین حدود پنج کیلومتر با نیروگاه هسته‌ای خملنیتسکی فاصله دارد و اسلاووتا نیز در حدود ۲۰ کیلومتری آن است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در اسلاووتا، ۲۰ ساختمان بر اثر ریزش آوار آسیب دید. در میان آن‌ها یک ساختمان مورد استفاده آتش‌نشانی و یک ساختمان دیگر مربوط به پلیس است.

هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست که میزان آسیب نیروگاه هسته‌ای خملنیتسکی چقدر بوده است. منطقه خملنیتسکی مدام هدف حمله‌های پهپادی و موشکی روسیه قرار گرفته است. تحلیلگران این حمله را به وجود یک فرودگاه نظامی در آن منطقه مربوط می‌دانند.

اوکراین در شرایطی با حمله‌های بی‌وقفه روسیه مقابله می‌‌کند که بارها تاکید کرده است به کمک‌ها و حمایت نظامی بیشتری نیاز دارد. با این حال، به‌دلیل افزایش مخالفت جمهوری‌خواهان آمریکا با ادامه کمک آمریکا به اوکراین در جنگ با روسیه، گمانه‌زنی‌ها درباره قطع حمایت‌های نظامی واشنگتن از کی‌یف تقویت شده است.

 چنین رویکردی اتحادیه اروپا را با چالشی جدی روبه‌رو خواهد کرد، زیرا هرچند اتحادیه اروپا خود را به «حمایت پایدار» از اوکراین ملزم کرده است، زرادخانه تسلیحاتی‌اش نمی‌تواند جای خالی تسلیحات آمریکا را پر کند.

از زمان آغاز جنگ، کشورهای عضو اتحادیه اروپا خود را به تخصیص نزدیک به ۸۰ میلیارد دلار کمک‌ بشردوستانه و نظامی به اوکراین متعهد کرده‌اند. این در حالی است که آمریکا به‌تنهایی نزدیک به ۷۴ میلیارد دلار به این امر اختصاص داده است.

در حالی که دولت بایدن اصرار دارد ‌کمک‌های اقتصادی و نظامی آمریکا به کی‌یف باید تا هر زمان که لازم باشد ادامه یابد، مخالفت فزاینده جمهوری‌خواهان و در راس آن‌ها دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری سابق، سرنوشت این کمک‌ها را به تصمیم کنگره پیوند زده و این در حالی است که مجلس نمایندگان آمریکا نیز با چالش انتخاب رئیس روبه‌رو است.

در حال حاضر، ۱۷.۵ درصد از خاک اوکراین در اختیار و کنترل روسیه قرار دارد. نیروهای اوکراینی در ضدحمله‌ای که چهار ماه به طول انجامید موفق نشدند هیچ بخشی از نواحی اشغالی را پس بگیرند.

ارتش اوکراین در سال گذشته توانست بخش‌هایی از خاک آن کشور را پس بگیرد، اما برای نفوذ به خطوط مقدم روسیه، که با مین‌گذاری‌ و هزاران نیروی جدید تقویت شده است، با مشکل مواجه بوده است.

بیشتر از جهان