به گزارش پولیتیکو، دولت ایالات متحده باتوجه به درگیریهای اسرائیل و حماس برای حملات سایبری جمهوری اسلامی ایران در «تلافی حملات اسرائیل به غزه» آماده میشود.
بنابر اظهارات مقامهای آمریکایی، این باور که تنها اسرائیل هدف حملات این حکومت حامی حماس قرار گیرد، دور از واقعیت است و به نظر آنها «ایالات متحده و دیگر کشورهای حامی اسرائیل نیز اهداف بالقوه حملات سایبری تهران محسوب میشوند».
این حملات که احتمالا با هدف آسیب رساندن به جریانهای حیاتی مثل آب و برق صورت میگیرند، ضداطلاعات گستردهای در بر دارند و احتمالا برای دور نگه داشتن ردپای جمهوری اسلامی ایران به صورت نیابتی انجام خواهند شد.
کریستوفر ری، رئیس افبیآی، در شهادت جلسه استماع کمیته امنیت میهن و امور دولتی مجلس سنا گفت: «در صورت گسترش درگیریها، انتظار داریم حملات سایبری ایران و دیگر عوامل غیردولتی به منافع و زیرساختهای آمریکا افزایش یابد. پیشتر هم چنین حملاتی را شاهد بودهایم و این تهدید فزاینده است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در همین حال بسیاری از سازمانهای فدرال آمریکا تایید کردهاند که اگرچه هنوز شواهد و اطلاعاتی مبنی بر تدارک و برنامهریزی جمهوری اسلامی ایران برای حملات قریبالوقوع به زیرساختهای ایالات متحده در دست نیست، در حالت آمادهباش به سر میبرند و امیدوارند سامانههای دفاعی که در پی تهاجم روسیه به اوکراین ساختهاند، بتوانند در مقابله با تهدیدات چندجانبه مفید باشند.
تهاجم نظامی روسیه به اوکراین هم نگرانیها در مورد احتمال وقوع حملات سایبری علیه ایالات متحده را افزایش داد. جمهوری اسلامی ایران از شبکههای اپراتورهای سایبری پیشرفته، مشابه آنهایی که با چین و روسیه کار میکنند، حمایت میکند. این شبکهها قادرند به سیستمهای دولتی نفوذ یا کل شبکه کامپیوتری شرکتها را غیرفعال کنند. تهران پیشتر هم حملاتی علیه ایالات متحده انجام داده اما در پرتو درگیریهای غزه، خطر این حملات بیشتر و جدیتر است.
مایکل چرتاف، وزیر امنیت میهن در دولت جورج بوش، میگوید: «برای من احتمال تلاش برای حمله به زیرساختهای حیاتی یا شبکه آب و برق یا حتی سیستم ترافیک هوایی کاملا قابل تصور است.»
یکی از مقامهای وزارت امنیت میهن ایالات متحده هم گفت که در روزهای پس از حمله ۷ اکتبر شبهنظامیان حماس به اسرائیل، وزارت امنیت میهن ایالات متحده برای پیشگیری از هرگونه تهدید فیزیکی یا سایبری در ایالات متحده با افبیآی و چندین نهاد امنیتی دیگر گفتوگو کرد. او درباره خطرات احتمالی جزئیاتی ارائه نکرد اما گفت که افبیآی با هدف مقابله با تهدیدهای احتمالی، «فعالانه» بر وضعیت اسرائیل «نظارت» دارد.
توماس واریک، متخصص امور خاورمیانه در شورای آتلانتیک، در شهادت جلسه استماع کمیته امنیت میهن و امور دولتی مجلس سنا، درباره «تقارن عجیب» حملات جمهوری اسلامی ایران در واکنش به حملات سایبری ایالات متحده هشدار داد و خاطر نشان کرد زمانی که در سال ۲۰۱۲ بدافزار مرتبط با آمریکا دادههای کامپیوتری وزارت نفت ایران را از بین برد، گروههای نیابتی و تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران این اقدام را با حملات سایبری گسترده به شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی پاسخ دادند.
واریک همچنین گفت: «تهدیدهای سایبری ایران قطعی و ادامهدار است.»