تحلیل تازهای نشان میدهد که راهاندازی نخستین منطقه هوای پاک لندن ۱۵ سال پیش، تاثیر چشمگیری بر بهبود کیفیت هوا [در لندن] داشته است.
گروهی از دانشمندان دانشگاه بات گفتند که راهاندازی ناحیه «کاهش آلودگی هوای شهر» (Lez) در ۲۰۰۸ و متعاقب آن، [راهاندازی] «محدوده فراکاهش» (Ulez) از ۲۰۱۹، به طرز چشمگیری در بهبود کیفیت هوا موثر بوده است.
به گفته آنان، راهاندازی ناحیه کاهش آلودگی هوا، بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ در مقایسه با سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷، به کاهش ۱۳ درصدی ذرات معلق (PM10) در لندن بزرگ منجر شد.
بر پایه این پژوهشها، پس از راهاندازی [منطقه] فراکاهش در ۲۰۱۹، در مقایسه با بازه زمانی ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸، سطح دیاکسید نیتروژن مرکز لندن ۱۸.۴ درصد کاهش یافته است.
پژوهشگران گفتند که با مقایسه لندن با سایر شهرهای بزرگ، مانند منچستر، لستر، لیورپول و لیدز که این طرح در آنها اجرا نشده، دریافتند که مزایای آن بسیار فراتر از هزینههای اجرای آن است.
هوای پاکتر لندن در نتیجه [راهاندازی] منطقه کاهش، موجب کم شدن ۴.۵ درصدی مشکلات بلندمدت سلامتی و کاهش هشت درصدی بیماریهای تنفسی از قبیل آسم و برونشیت شده است.
آنها نتیجه گرفتند که مناطق هوای پاک، به صرفهجویی بیش از ۹۶۳ میلیون پوند در هزینه لندن بزرگ کمک کرده است.
این تجزیهوتحلیل نشان میدهد که منطقه کاهش، به کاستن [از شمار] بستری شدن [بیماران مبتلا به مشکلات] تنفسی، مانند سیاوپیدی [بیماری انسداد ریوی مزمن] شده است و در لندن بزرگ در قیاس با سایر مناطق انگلستان، به ازای هر ۱۰ هزار نفر، مانع ۱۲ بستری [به علت مشکلات] تنفسی، و ۲.۸۸ بستری [به علت بروز مشکلات] تنفسی حاد شده است.
دکتر هابتامو بشیر، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه بات، گفت:«هدف ما از این تحلیل، ارائه نمایی کلی از تاثیر ناحیه کاهش در پایتخت و فراتر از آن بود.»
«مطالعه ما لندن را با شهرهایی نظیر منچستر مقایسه، و اثربخشی [منطقه] کاهش و فروکاهش را در بهبود کیفیت هوا، بهسازی سلامت و کاهش بار اقتصادی ناشی از بیماری، اثبات میکند.»
پروفسور الئونورا فیچرا تایید کرد که هزینه انطباق برای صاحبان خودروهای قدیمیتر، بهویژه جوامع فقیرتر، نگرانیهایی پدید آورده است.
او گفت:«تحلیل ما اثربخشی مناطق کاهش را در بهبود سلامت و کیفیت هوا – که برای ساکنان شهرهای بزرگ ضروری است، تایید میکند.»
«[اجبار به] انتخاب بین سلامتی و طرحهای انطباق، مانند فراکاهش، نباید مطرح باشد.»
«برای اجرایی و موثر بودن این طرحها، باید راهحلهای نوآورانه راهکاری بیابیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
صادق خان، شهردار لندن، پیشتر در این هفته گفت که گسترش بحثبرانگیز ناحیه کاهش، به «هوای تمیزتری برای سراسر لندن» منجر شده است.
گزارش «حملونقل لندن» (TfL) نشان داد که در منطقه گسترشیافته، شمار نسبی وسایل نقلیه منطبق با معیارهای کمینه آلایندگی ، از ۸۵ درصد در مه ۲۰۲۲، به ۹۵ درصد در سپتامبر افزایش یافته است.
خان از ۲۹ اوت منطقه فراکاهش را همه جا در محدوده درونی جاده کمربندی شمالی و جنوبی گسترش داد تا تمام مناطق لندن را پوشش دهد.
خودروهای بنزینی برای تطابق با استاندارد آلایندگی، عمموما باید نخستین بار پس از ۲۰۰۵ ثبت شده باشند.
بیشتر خودروهای دیزلی که پس از سپتامبر ۲۰۱۵ ثبت شدهاند، نیز از پرداخت هزینه روزانه ۱۲.۵۰ پوندی معافند.
گزارش حملونقل لندن نشان داد که در یک روز عادی ماه نخست بعد از این گسترش، ۹۳ هزار و ۷۰۰ وسیله نقلیه که با استانداردهای کمینه آلایندگی مطابقت نداشتند، در پایتخت عبورومرور کردهاند.
حدود ۳۶ درصد آنها معاف بودند، و بقیه، حدود ۶۰ هزار وسیله نقلیه، از جمله [خودروهای] متعلق به رانندگان و مشاغل خصوصی، باید هزینه روزانه پرداخت کنند.
این شمار، سه درصد از مجموع وسایل نقلیهای است که عبورومرور روزانه آنها در لندن ثبت شده است.
ارقام حاکی از آن است که تیافال روزانه تقریبا ۷۳۰ هزار پوند کارمزد فراکاهش دریافت میکند.
در واکنش به افرادی که هزینه آن ۳ درصد خودرو غیرمنطبق که معادل حدود ۲ هزار دستگاه در روز است پرداخت نمیکنند، اقدامهای اجرایی انجام میشود.
به گفته تیافال، بین ۲۶ تا ۳۰ سپتامبر [سال جاری میلادی] ۱۳ هزار و ۴۸۰ اخطار جریمه معین (FPNs) صادر شده است.
مبلغ جریمه معین، ۱۸۰ پوند است که در صورت پرداخت ظرف ۱۴ روز، به ۹۰ پوند کاهش مییابد.
چنانچه جریمه ظرف ۲۸ روز پرداخت، یا شکایتی ارائه نشود، مبلغ آن به ۲۷۰ پوند افزایش مییابد.
یک گروه فیسبوکی ضدفراکاهش که بیش از ۴۰ هزار عضو دارد، از مردم خواسته است که از پرداخت [جریمهها] خودداری کنند، و نیز خرابکاری در دوربینهای ثبت تخلف را تشویق میکند.
طرحی نیز که برای اسقاط وسیله نقلیه نامنطبق، تا دو هزار پوند به لندنیها ارائه میکند، همچنان به قوت خود باقی است.
© The Independent