احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، دوشنبه، ۱۵ آبان (۶ نوامبر)، در شانزدهمین سالگرد ترور سید مصطفی کاظمی، نماینده پیشین پارلمان افغانستان، گفت که ترور چهرههای مطرح، با برنامهریزی و هدفمند انجام شده است.
او گفت: «شهادت استاد کاظمی شهید، در امتداد برنامه منظم و هدفمندی برای از بین بردن شخصیتهای توانمند مردم افغانستان رخ داد که از قهرمان ملی افغانستان (احمد شاه مسعود) شروع شد.»
او گفت: «بدون شک، چه طالبان و چه گروههای دیگری که دستشان به خون قهرمان ملی، استاد برهانالدنی ربانی، کاظمی شهید، مزاری شهید، ژنرال رزاق شهید و دیگران رنگین است، کاملا این را هدفمندانه انجام دادند. دشمن، اولین کاری که کرد، همین سرمایهها را از ملت و مردم ما گرفت.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او از چهرههایی که در طول دو دهه نظام جمهوریت کشته شدند، به مثابه «معمار اتحاد» در افغانستان نام برد و گفت در صورت ترور نشدن آنها، وضعیت کنونی کشور اینگونه نبود.
او گفت: «خوب میفهمیدند که اگر امروز [چهرههای مطرح جهادی] میبودند، روایت افغانستان [اشاره به سلطه طالبان] چنین نبود.»
احمد مسعود از مردم افغانستان خواست که راه و روش فرماندهان ارشد ترورشده را ادامه دهند: «امیدواریم که تمام مجموعهها در سراسر افغانستان از اقوام مختلف و مذاهب، از مبارزه و زندگی و مرگ بسیار باعزت آنان بیاموزیم و راه آنها را، چنانکه لازم است، تعقیب کنیم.»
او با مردم فلسطین، بهویژه ساکنان غزه، ابراز همدردی کرد و مدعی شد که مردم فلسطین قربانی یک بازی بزرگ اطلاعاتی و ژئوپلتیک شدهاند و اثری از هیچگونه تغییری برای بهبود وضعیت در غزه در شرایط کنونی دیده نمیشود.
او گفت: «درد مردم فلسطین را شاید هیچ ملت و مردمی به اندازه مردم افغانستان که همیشه قربانی چنین بازیهایی بودهاند، درک نکند. حکومت با کفر دوام مییابد، اما نه با ظلم. شک نداریم که این ظلمها، از فلسطین تا افغانستان، ادامه نمییابد و در نهایت، مردم پیروز میشوند.»
او تاکید کرد که برای رسیدن به پیروزی، به کار مشترک و اتحاد نیاز است.
احمد مسعود، فرزند احمد شاه مسعود، قهرمان ملی افغانستان است. با سرنگونی حکومت پیشین افغانستان به دست طالبان، او با شماری از نظامیان پیشین به استان پنجشیر رفت و با تشکیل جبهه مقاومت ملی، آغاز مقاومت مسلحانه این نیرو را علیه طالبان اعلام کرد. نیروهای جبهه مقاومت ملی به جنگ چریکی با طالبان میپردازند.
یونس قانونی، معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان، نیز ترور سید مصطفی کاظمی، نماینده پیشین پارلمان افغانستان، را هدفمند دانست.
او گفت: «جناب کاظمی در نتیجه یک توطئه خائنانه به دست حلقههای پیدا و پنهان، با جمعی دیگر به شهادت رسیدند.»
او کاظمی را از چهرههای کلیدی در تضمین موفقیت کنفرانس بن ۲۰۰۱ و ایجاد حکومت موقت در افغانستان در دوران پساطالبان دانست و گفت: «کاظمی نهتنها شخصیتی خوشبرخورد، صمیمی و باادب بود، بلکه از لحاظ تفکر سیاسی نیز به همبستگی ملی و عبور از مرزهای مذهب، قوم، زبان و سمت اعتقاد داشت.»
سید مصطفی کاظمی ۱۵ آبان ۱۳۸۶ در اثر بمبگذاری خونینی، با پنج نماینده دیگر پارلمان افغانستان، در استان بغلان کشته شد. در این انفجار بیش از ۸۰ غیرنظامی که بیشترشان دانشآموز بودند، نیز جان باختند.
مصطفی کاظمی در ۱۳۳۸ در شهرستان سرخپارسال استان بغلان متولد شد و از چهرههای مطرح مجاهدین افغانستان بود.