تازه‌ترین تصمیم تسلیحاتی آمریکا برای کمک به اسرائیل چیست؟

دولت بایدن کنگره را از برنامه ۳۲۰ میلیون دلاری برای ارسال بمب‌های هدفمند ساخت آمریکا به اسرائیل مطلع کرد

وال استریت ژورنال روز دوشنبه ششم نوامبر در گزارشی نوشت که دولت جو بایدن در حال برنامه‌ریزی برای انتقال بمب‌های دقیق و هدفمند ۳۲۰ میلیون دلاری برای کمک به اسرائیل در جنگ با شبه‌نظامیان حماس است.

بر اساس این گزارش، مکاتباتی که وال استریت ژورنال مشاهده‌ کرده، نشان می‌دهد که دولت آمریکا در روز ۳۱ اکتبر به رهبران کنگره در خصوص انتقال بمب‌های «اسپایس» اطلاعیه رسمی ارسال کرده است؛ این بمب‌ها یک نوع سلاح هدایت‌شونده دقیق‌اند که هواپیماهای جنگی آن‌ها را شلیک می‌کنند و با ترکیبی از هدایت الکترواپتیکی و ماهواره کنترل می‌شوند.

 بر اساس این اطلاعیه، شرکت سازنده تسلیحات رافائل در ایالات متحده آمریکا این بمب‌ها را برای استفاده وزارت دفاع اسرائیل به شرکت بالادستی اسرائیلی‌اش یعنی سیستم‌های دفاع پیشرفته رافائل منتقل می‌کند. ارائه پشتیبانی، مونتاژ، آزمایش و سایر فناوری‌های مرتبط با استفاده از این نوع سلاح نیز در این طرح گنجانده شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وال استریت ژورنال نوشت که انتقال این تسلیحات در ادامه ارسال سلاح‌هایی به ارزش ۴۰۲ میلیون دلار است که دولت اولین بار در سال ۲۰۲۰ به دنبال تایید کنگره برای آن بود.

به گفته مقام‌های آشنا با این روند، قبل از حمله حماس در روز هفتم اکتبر، دولت بایدن تصمیمش به منظور ارسال این تسلیحات را با یک اطلاعیه اولیه و غیررسمی در اوایل سال ۲۰۲۳ برای رهبران کنگره ارسال کرده بود. حالا در بحبوحه نگرانی‌های کنگره و برخی مقام‌های آمریکایی از افزایش تلفات غیرنظامیان در جریان عملیات نظامی اسرائیل در غزه این قرارداد تسلیحاتی جدی‌تر شده است.

پنتاگون از اعلام میزان ارسال تسلیحات نظامی، تجهیزات و سایر کمک‌هایی که از زمان حمله هفتم اکتبر به اسرائیل ارائه کرده، خودداری می‌کند و به درخواست‌ رسانه‌ها برای اظهارنظر در زمینه تازه‌ترین تصمیم تسلیحاتی‌اش نیز پاسخ نداده است.

اسرائیل در واکنش به تهاجم شبه‌نظامیان حماس در روز هفتم اکتبر که به کشته شدن بیش از یک هزار و ۴۰۰ اسرائیلی از جمله تعداد زیادی غیرنظامیان منجر شد، حمله کنونی به غزه را آغاز کرد و متعهد شد که در پاسخ به این قتل‌عام، حماس را از بین ببرد. در سوی دیگر، گزارش‌ها از تلفات بالای غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان در نوار غزه حکایت دارند.

تصمیم دولت بایدن برای ارسال بمب‌های دقیق و هدایت‌شونده به اسرائیل در شرایطی است که تل‌آویو پس از دریافت حمایت گسترده غرب و دیگر کشورها پس از حمله حماس، اکنون با اعتراض‌های بین‌المللی فزاینده به دلیل کشتار غیرنظامیان و عمیق‌تر شدن بحران انسانی در غزه مواجه است.

 مقام‌های ارشد ایالات متحده در روزهای اخیر از اسرائیل خواسته‌اند به منظور کاهش بحران انسانی، بمباران غزه را متوقف کند، در همین حال، برخی تحلیلگران امنیتی می‌گویند که انتقال احتمالی تسلیحات جدید می‌تواند این تلاش‌ها را تضعیف کند.

پس از حمله خونبار حماس، اسرائیل غزه را کاملا محاصره کرد و مانع انتقال غذا، آب، برق، دارو و سایر اقلام ضروری به این منطقه شد. به گفته سازمان ملل، درگیری‌های نظامی میان حماس و اسرائیل نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر را در نوار غزه آواره کرده است. به گزارش گروه‌های امدادی، برخی کمک‌های بشردوستانه از طریق کاروان‌ کامیون‌ها از مصر وارد شده‌اند، اما تدارکات ارسال‌شده کفاف کل جمعیت غزه را نمی‌دهد.

بیشتر از جهان