سفیر افغانستان در تاجیکستان نامه وزارت خارجه طالبان را مقابل دوربین رسانه‌ها پاره کرد

ظاهر اغبر: سفارت افغانستان در تاجیکستان متعلق به یک قوم یا گروه نیست بلکه امانت مردم افغانستان است

محمد ظاهر اغبر، سفیر دولت پیشین افغانستان در تاجیکستان، حکومت طالبان را فاقد مشروعیت داخلی و بین‌المللی خواندــ Facebook/Zahir Aghbar

پس از آنکه نامه‌ وزارت خارجه رژیم طالبان به سفارت افغانستان در تاجیکستان در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌برانگیز شد، محمدظاهر اغبر، سفیر دولت پیشین افغانستان در تاجیکستان، در یک کنفرانس خبری مقابل دوربین رسانه‌ها نامه ارسال‌شده از وزارت خارجه طالبان را پاره کرد و به تصمیم این وزارتخانه پاسخ رد داد.

اغبر با انتشار ویدیویی از این کنفرانس خبری‌ در شبکه اجتماعی اکس، گفت که تصمیم وزارت‌خارجه طالبان هیچ اهمیتی برای این سفارتخانه ندارد و او و همکارانش تا برقراری یک نظام مشروع در افغانستان به کارشان در این سمت ادامه خواهند داد.

این دومین بار است که وزارت خارجه طالبان برای معرفی دیپلمات این گروه به سفارت افغانستان در تاجیکستان نامه می‌فرستد. در نامه اخیر که یک نسخه آن به دست ایندیپندنت فارسی نیز رسیده، وزارت خارجه طالبان شخصی به اسم فیض‌الله، از اعضای طالبان، را به سمت دستیار اول سفارت منصوب کرده و یادآور شده است که حکم استخدام او قبلا صادر شده بود. وزارت خارجه طالبان در این نامه از پرداخت حقوق دو ماهه کارمندان سفارت نیز خبر داده و اعلام کرده که مبلغ موردنظر از طریق شخص دیگری به سفارت ارسال شده است.

محمد ظاهر اغبر، سفیر افغانستان در تاجیکستان که پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان نیز سمتش را حفظ و پیوسته برای دور نگه داشتن دست طالبان از این سفارتخانه تلاش کرده است، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «سفارت افغانستان نماینده سیاسی مردم افغانستان است و به هیچ قوم و تبار خاصی تعلق ندارد؛ بلکه امانت مردم افغانستان است که من و تیم کاری ما مسئولیت حفاظت از آن را به عهده داریم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او تاکید کرد: «من اطمینان می‌دهم تا روی کار آمدن یک حکومت مشروع در افغانستان، به ایفای مسئولیتم در این نمایندگی سیاسی مردم افغانستان ادامه می‌دهم.»

او تاکید کرد که رژیم طالبان یک حکومت فاقد مشروعیت داخلی و بین‌المللی است و تا زمانی که یک نظام مشروع در افغانستان ایجاد نشود، «گروه طالبان هیچ مشروعیتی در نزد ما ندارد».

اغبر سپس از سیاست دولت تاجیکستان در برابر طالبان و حمایت‌های آن از کارکنان دولت پیشین در سفارت افغانستان قدردانی کرد. تاجیکستان تنها دولت در آسیای میانه است که در دو سال گذشته نه تنها روابط سیاسی با طالبان را تقویت نکرده بلکه به گروه‌های ضدطالبان در خاکش پناه داده است.

در دو سال گذشته، جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود و نیز برخی دیگر از گروه‌های سیاسی مخالف طالبان نشست‌ها و برنامه‌هایشان را در تاجیکستان برگزار کرده‌اند. علاوه بر این، شمار زیادی از نظامیان پیشین به‌ویژه خلبانان و افسران نیروهای هوایی افغانستان نیز از طریق تاجیکستان به کشورهای دیگر منتقل شدند.

این در حالی است که طالبان در دو سال گذشته پیوسته کوشید‌ه‌اند سفارت‌ها و نمایندگی‌های سیاسی افغانستان در منطقه را تسخیر کنند و تاکنون موفق شده‌اند سفارت‌های افغانستان در ایران، پاکستان، چین، روسیه، ازبکستان، قطر، امارات متحده عربی و برخی از کشورهای اروپایی را به‌نحوی تصرف یا با خود همسو کنند اما دولت تاجیکستان هنوز با پذیرش دیپلمات طالبان موافقت نکرده است.