مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، روز چهارشنبه ۱۷ آبان در نشست خبری از «اقدامهای حقوقی» دستگاه قضایی جمهوری اسلامی برای محاکمه اسرائیل و آمریکا در «دادگاه کشورهای اسلامی» خبر داد و گفت که غلامحسین محسنی اژهای در نامه به روسای نهادهای قضایی کشورهای اسلامی از آنان خواسته است برای مقابله با «جنایات رژیم صهیونیستی» ظرفیتهای قانونیشان را به کار گیرند.
به گفته ستایشی، «تشکیل یک دادگاه از سوی کشورهای اسلامی برای رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی، تعقیب قضایی و مجازات آمران، مباشران و مرتکبان جنایات، ایجاد شبکهای از وکلا و حقوقدانان مدافع فلسطین، مستندسازی جنایات بهمنظور استفاده در محاکم بینالمللی و تحریم کالاهای تولیدی منتسب به اسرائیل» پیشنهادهای محسنیاژهای به روسای نهادهای قضایی کشورهای اسلامی بودهاند.
معاونان امور بینالملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی نیز برای پیگیری اجرایی شدن این مکاتبه مامور شدهاند.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه برگزاری دادگاه موسوم به «دادخواهی خانوادههای شهدای مدافع حرم از گروهکهای تروریستی» را تایید کرد و با طرح این ادعا که «گروهکها» با حمایتهای اسرائیل و آمریکا فعالیت میکنند، گفت که طبق دستور قوه قضاییه، علاوه بر رسیدگی به «جنبههای کیفری اقدامهای آمریکا و گروهکهای تحت حمایت این کشور و اسرائیل، جنبههای حقوقی این پروندهها نیز بررسی و حکم قانونی آنها صادر میشود».
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دادگاهی که مسعود ستایشی به آن اشاره کرد، مربوط به گروهی است که جمهوری اسلامی متهمان آن را به «گروهکهای داعش و النصره» منتسب کرده و مدعی است که تحت حمایت اسرائیل و آمریکا فعالیت میکنند.
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی پیشتر نیز متهمان گروههای منتسب به الاحوازیه و تندر را نیز با اتهامهای مشابه محاکمه کرده بود.
در حالی که جمهوری اسلامی با حمایت و تقویت گروههای نیابتی به تنشهای بینالمللی و منطقهای دامن میزند، سخنگوی دستگاه قضایی مدعی شد که «تحقیقات دادگاه» حضور آمریکا در «تنازعات نیابتی» را تایید میکند. او در ادامه ادعاهایش افزود: «حمایت و پشتیبانی سیاسی، تسلیحاتی و رسانهای آمریکا از گروهکهای تروریستی با هدف سلب امنیت از منطقه و ایران انجام میشود.»
مسعود ستایشی خبر داد که قوه قضاییه «وفق مقررات جاری» برای همه خواندگان، از جمله دولت آمریکا، ابلاغیه صادر کرده است اما آنها لایحهای برای دفاع از خود ارسال نکردهاند.
سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از نشست خبری روز چهارشنبه، درباره آخرین وضعیت پرونده آرمان علیوردی، بسیجی کشتهشده در شهرک اکباتان، گفت که این پرونده در یکی از شعب دادگاه کیفری ۱ استان تهران در حال رسیدگی است و متهمان آن به «محاربه و مشارکت در قتل» متهم شدهاند.
طی ماههای اخیر، فعالان مدنی بارها درباره خطر صدور احکام سنگین برای میلاد آرمون، علیرضا کفایی و دیگر متهمان پرونده موسوم به «شهرک اکباتان» ابراز نگرانی کردند. قوه قضاییه این افراد را به مشارکت در قتل آرمان علیوردی متهم کرده است.
مسعود ستایشی درباره پرونده سرپرست سابق فرمانداری قزوین نیز مدعی شد که این فرد «شاکی خصوصی» داشت و با اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» تحت تعقیب قانونی قرار گرفت و در دادگاه، به حبس و جزای نقدی محکوم شد. این در حالی است که پیشتر در گزارش منابع محلی آمده بود فرماندار قزوین در پی اظهارنظرها و افشاگریهایش درباره فساد و زمینخواری در نهادهای حاکمیتی از جمله وزارت اطلاعات و ستاد اجرایی فرمان امام بازداشت و مجازات شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز چهارشنبه به موضوع شکایت صداوسیما از مهران مدیری نیز اشاره کرد و گفت: «سازمان صداوسیما مطالبه وجه قرارداد را درخواست کرده و مدیری هم دادخواستی ارائه کرده که دادگاه در حال بررسی مطالبه پرونده است.»
او درباره وضعیت شهروند سوئد محبوس در ایران هم گفت که موارد اتهامی این فرد «مشخص» است و کیفرخواستش برای دادگاه ارسال شده است و پس از فراهم شدن «شرایط قانونی»، درباره این پرونده اطلاعرسانی میشود.
یوهان فلودروس، شهروند سوئد، بهار سال گذشته همراه با چند تن از دوستان سوئدیاش برای یک سفر شخصی توریستی به ایران سفر کرد و روز ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ پیش از سوار شدن به هواپیمایی که قرار بوده او را بازگرداند، در فرودگاه تهران بازداشت شد. خانواده این فرد پیشتر اعلام کرده بودند که او با تحمل بیش از ۵۰۰ روز بازداشت غیرقانونی در شرایط بیرحمانهای به سر میبرد.