مقامهای فلسطینی روز یکشنبه گفتند که ارتش اسرائیل، بیمارستان الشفا در غزه را به طور کامل محاصره کرده است. با این حال، مقامهای اسرائیلی حمله به بیمارستانها را تکذیب میکنند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل گفت که این کشور به طور طبیعی با احتیاط با بیمارستانها برخورد میکند اما به تروریستها هم مصونیت نخواهد داد.
در نخستین روز از ششمین هفته جنگ اسرائیل و حماس، سران کشورهای عربی و اسلامی، شنبه در پایان نشست فوقالعاده کشورهای عربی-اسلامی ریاض، با انتشار بیانیهای، دولت اسرائیل را دولتی اشغالگر خواندند. در این بیانیه، حملات ارتش اسرائیل در نوار غزه «جنایات جنگی» و «کشتار وحشیانه و غیرانسانی یک دولت اشغالگر» توصیف و از جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل خواسته شده که برای متوقف کردن فوری عملیات نظامی اسرائيل در نوار غزه اقدام کنند.
از سوی دیگر، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز شنبه گفت آنچه که ارتش کشورش علیه حماس در نوار غزه انجام میدهد، بهزودی علیه حزبالله در لبنان و بیروت انجام خواهد شد. گالانت گفت که این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران ممکن است لبنان را هم وارد جنگ کند.
همزمان حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، گفت که جمهوری اسلامی پول این گروه و گروه حماس را تامین میکند.
با این حال، او افزود که عملیات حماس در سرزمینهای اسرائیل نشان داد که جمهوریاسلامی هیچ «قیمومیتی بر گروههای مقاومت فلسطینی» ندارد و «تصمیمگیرندان واقعی سران همین گروهها هستند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ارتش اسرائیل روز شنبه اتهامها مبنیبر حمله به بزرگترین بیمارستان غزه، یعنی بیمارستان الشفا را رد کرده، اما از «درگیری» نیروهای اسرائیلی با شبهنظامیان حماس در اطراف بیمارستان خبر داده است.
این درحالی است که گزارشهای مختلف حاکیاز از پایان آب و غذا و قطع برق بیمارستان بهدلیل پایان سوخت و همچنین آسیب به بخش مراقبتهای ویژه این بیمارستان است. اسرائیل اعلام کرده است که مسیری برای خروج امن مردم از بیمارستان الشفا ایجاد کرده است و روز یکشنبه به انتقال نوزادان از این بیمارستان به «بیمارستانی امنتر» کمک خواهد کرد.
در خارج از منطقه، روز شنبه حامیان فلسطینیان در شهرهای مختلف جهان، ازجمله لندن، بروکسل، پاریس و همچنین در نزدیکی خانه جو بایدن در ایالت دلاور آمریکا، راهپیماییهایی برگزار کردند و در آنها خواستار آتشبس شدند. براساس گزارشها، در راهپیمایی بزرگ روز شنبه در لندن، حدود ۳۰۰هزار نفر شرکت کردند.
درگیریهای حماس و اسرائیل از روز هفتم اکتبر با حمله غافلگیرکننده نیروهای حماس به جنوب اسرائیل آغاز شد. در این حمله حماس ۱۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر بهدست نیروهای حماس ربوده و به غزه برده شدند. ارتش اسرائیل در آخرین برآوردش از تعداد گروگانها،آنها را ۲۳۹ نفر اعلام کرده است. برخی گزارشها حاکی از رایزنیهای موساد و سیا در قطر برای آزادی این گروگانها است.
وزارت بهداشت حماس در غزه، نیز روز جمعه آخرین آمار کشتهشدگان در حملات اسرائیل این منطقه را ۱۱هزار و ۷۸ نفر، شامل ۴هزار و ۵۰۶ کودک، اعلام کرد و اطلاع داد که از هفتم اکتبر تاکنون ۲۷هزار و ۴۹۰ نفر هم در نوار غزه مجروح شدهاند. البته کارشناسان درمورد صحت و دقت آمارهای ارائهشده ازسوی حماس که قابل راستیآزمایی ازسوی نهادهای مستقل نیست، تردیدهایی را مطرح کردهاند.