رسانههای نزدیک به حکومت در ایران روز دوشنبه، ۲۲ آبان (۱۳ نوامبر)، به نقل از وزارت انرژی آمریکا گزارش دادند که ایالات متحده از سال ۲۰۲۰ تا کنون و به «بهانه تحریمها»، بیش از چهار میلیون بشکه نفت ایران را توقیف کرده است.
به گزارش تسنیم، ایالات متحده افزون بر توقیف محموله ۴۴۷ هزار بشکهای نفت ایران در اوت سال جاری، در اکتبر ۲۰۲۰ نیز محمولهای یک میلیون و ۱۱ هزار بشکهای، در مارس ۲۰۲۱، محمولهای دو میلیون و ۳۳ هزار بشکهای، و در ژانویه ۲۰۲۲ محمولهای ۵۰۷ هزار بشکهای متعلق به ایران را توقیف کرده است.
تسنیم نوشته است که بر اساس این آمار، واشنگتن تاکنون چهار میلیون و ۹۸ هزار بشکه نفت ایران را توقیف کرده است که با قیمت ۸۵ دلاری نفت، بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار ارزش دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این رسانه به نقل از کارشناسان نوشته است که رقم ۴۴۷ هزار بشکه نفت که در آمارهای ایالات متحده، نفت وارداتی آمریکا از ایران اعلام شده، در اصل «نفت دزدی این کشور از محمولههای صادراتی نفت ایران است که به بهانه تحریمها توقیف شده است».
اسوشیتدپرس در مارس ۲۰۲۲ گزارش داد که ایالات متحده محموله دو نفتکش مظنون به حمل نفت ایران را توقیف کرده است. پس از آنکه دو نفتکش که شرکتهای یونانی آنها را اداره میکردند، به دستور نهادهای قضایی ایالات متحده، محموله ۳۸ میلیون دلاری خود را در باهاماس و هیوستون تخلیه کردند، جزئیات این پرونده نیز ثبت شد.
نشریه فایننشالتایمز نیز در آوریل ۲۰۲۳ به نقل از برخی منابع آگاه نوشت که واشنگتن یک نفتکش حامل نفت خام ایران را با عنوان «سوئز راجان»، به حکم دادگاه و با همکاری دستکم یک شرکت مرتبط با آن کشتی، توقیف کرد.
بهرغم تهدیدهای سپاه پاسداران، ایالات متحده سرانجام در اوت سال جاری محموله نفت این نفتکش را درنزدیکی تگزاس تخلیه کرد. ماهها بود که نفتکش سوئز راجان در خلیج مکزیک پهلو گرفته بود و تاخیر در تخلیه محموله آن، به مسئلهای سیاسی تبدیل شده بود. بهنظر میرسد که نگرانی شرکتهای نفتی از تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران، دلیل تاخیر در تخلیه نفت این نفتکش بوده است.