در پی زمینلرزههای پیاپی و اعلام وضعیت اضطراری به دلیل احتمال فوران آتشفشان در ایسلند، نخستوزیر این کشور در تلاش است به مردم درباره مدیریت شرایط اطمینان دهد.
به گزارش گاردین، اداره هواشناسی ایسلند بین نیمهشب تا اوایل بعدازظهر دوشنبه حدود ۹۰۰ زمینلرزه را ثبت کرد. پس از آن، کارشناسان درباره احتمال قابلتوجه فوران آتشفشان شبهجزیره ریکیانس طی چند روز آینده هشدارهایی صادر کردند.
ایسلند بین صفحات تکتونیکی اوراسیا و آمریکای شمالیــ که در جهت مخالف حرکت میکنندــ قرار دارد و یک کانون جهانی برای فعالیتهای لرزهای و آتشفشانی است. اگرچه اعلام شد که اندازه و شدت فعالیت این صفحات در حال کاهش است، میزان خطر وقوع آتشفشان تغییری نکرده و در این کشور وضعیت اضطراری اعلام شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کارشناسان اعلام کردهاند که شبهجزیره ریکیانس در جنوب غربی ایسلند همچنان تحت تاثیر پیامدهای صدها زمینلرزه قرار دارد. پس از اعلام هشدار، صفهای طویلی به بلندی چندین کیلومتر تشکیل شد و ساکنان شهر گرینداویک که در معرض خطر قرار گرفته بودند، تنها برای مدت کوتاهی اجازه یافتند برای جمعآوری مایحتاج و وسایل به خانههایشان بازگردند.
کاترین یاکوبسدوتیر، نخستوزیر ایسلند، در یک سخنرانی در پارلمان ایسلند، گفت که دستور تخلیه این شهر چهار هزار نفری با هدف تامین امنیت ساکنان آن انجام شده است. او با کسانی که مجبور به ترک خانههایشان شدهاند، ابراز همدردی کرد و گفت: «همانطور که همه ما میتوانیم تصور کنیم، این تصمیم بزرگی بود که از مردم بخواهیم در کوتاهترین زمان خانههایشان را ترک کنند. تلاش میشود فضایی ایجاد شود تا آنها بتوانند لوازم موردنیازشان را تحویل بگیرند، اما همیشه امنیت مردم در اولویت است.»
ایسلند ۳۳ آتشفشان فعال دارد که بیشترین تعداد در اروپا به شمار میرود و به طور متوسط هر پنج سال یک فوران را شاهد است.
در سه سال گذشته، سه فوران در شبه جزیره ریکیانس در نزدیکی آتشفشان رخ داد که آخرین آنها ژوییه ۲۰۲۳ بود؛ البته همه فورانهای قبلی از زیرساختها یا مناطق پرجمعیت فاصله زیادی داشتند. قبل از اولین فوران در سال ۲۰۲۱، آتشفشان این شبهجزیره به مدت هشت قرن خاموش بود.
ایسلند یا آنطور که مردمش آن را میشناسند، سرزمین آتش و یخ، دومین جزیره بزرگ اروپا بعد از بریتانیا است که از نظر آتشفشانی و تحرکات زمینشناختی فعال است. فوران آتشفشان و آبفشان از جمله پدیدههای طبیعیاند که در این کشور زیاد اتفاق میافتد. امری که امروزه مسئولان این کشور آن را به یکی از جاذبههای گردشگری سرزمینشان تبدیل کردهاند.
در سال ۲۰۱۰، یک فوران انفجاری زیر یخچال طبیعی ایافیاتلایوکول توده بزرگی از خاکستر را به بیرون پرتاب کرد و از آنجا که باعث شد ۱۰۰ هزار پرواز طی شش روز متوقف شوند، توجه جهان را به خود جلب کرد و به این ترتیب گردشگری ایسلند جانی تازه گرفت. با این حال برخی از این فورانها جاذبه گردشگری محسوب نمیشوند و برای ساکنان آن منطقه خطرناکاند.