حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه، ۱۵نوامبر (۲۴ آبان) در مصاحبه با سیبیاس نیوز، با اشاره به جنگ جاری اسرائیل و حماس گفت: «ما واقعا نمیخواستیم این بحران گسترش یابد اما ایالات متحده با حمایت از اسرائیل جنگ در غزه را تشدید کرد.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در این مصاحبه دست داشتن تهران در حمله پهپادی دریای سرخ را هم رد کرد؛ حملهای که گفته میشود یک ناوشکن موشکی آمریکا را هدف قرار داده بود.
بر اساس بیانیه پنتاگون، ناو یواساس توماس هادنر بامداد چهارشنبه پهپادی را که از یمن «به سوی ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ در حرکت بود»، رهگیری و سرنگون کرد. در این بیانیه مشخص نشده که چه کسی پهپاد مذکور را شلیک کرده است.
این حادثه پس از آن رخ داد که شبهنظامیان حوثی تحت حمایت ایران در یمن اعلام کردند که به کشتیها در دریای سرخ حمله کنند. وزیر امور خارجه ایران درباره حمله پهپادی دریای سرخ، ادعا کرد: «یمن خودش تصمیم میگیرد و مستقل عمل میکند».
جمهوری اسلامی ایران که حامی حماس محسوب میشود، حمله بیسابقه ماه گذشته این گروه به اسرائیل را نتیجه دههها «اشغال سرزمینهای فلسطینی» میداند. امیرعبداللهیان در اینباره گفت: «آنچه حماس انجام داد، بر اساس حق مشروعش برای دفاع از خود بود». او این حمله را «واکنشی به ۷۵ سال اشغال اسرائیل» دانست و افزود: «ما با کشتار زنان و کودکان در همه جا مخالفایم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
گروه حماس هفتم اکتبر در حملهای غافلگیرانه به اسرائیل، نزدیک به یک هزار و ۴۰۰ تن را کشت و ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفت.
وزیر امور خارجه ایران در مورد حمایت جمهوری اسلامی از گروههای شبهنظامی در خاورمیانه، گفت: «گروههایی که در عراق و سوریه به منافع آمریکا حمله میکنند، خود [در اینباره] تصمیم گرفتهاند.»
کشتی جنگی یواساس کارنری ایالات متحده که برای تقویت ناوگان جنگی این کشور در مقابله با تهدیدهای احتمالی در منطقه حضور یافته، ۱۹ اکتبر سه موشک را دریای سرخ رهگیری کرد که از یمن شلیک شده بود و به نظر میرسد به سمت اسرائیل در حرکت بودند.
ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که «سامانه دفاع موشکی پیکان» روز ۳۱ اکتبر موشکی را که از یمن شلیک شده بود، بر فراز دریای سرخ رهگیری و منهدم کرد.
در پی حمله حماس، اسرائیل نیز حملات هوایی گستردهای را به غزه آغاز کرد و در پی آن تانکها و پیاده نظامش را با هدف «از بین بردن حماس» وارد غزه کرد. در حمله اسرائیل به غزه تاکنون بیش از ۱۱ هزار نفر کشته شدهاند که بیش از نیمی از آنها زن و کودکاند.
ایالات متحده و ایران هر دو میگویند قصد دارند جلو گسترش جنگ اسرائیل و حماس را بگیرند. با این حال ایالات متحده در «حمایت از اسرائيل» و «مقابله با تهدیدهای احتمالی» ناوگان عظیم جنگیاش را به منطقه اعزام کرده است و شبهنظامیان تحت حمایت ایران هم در سوریه، حملات پراکندهای را علیه نیروهای آمریکا مستقر در این کشور انجام میدهند و آمریکا نیز متقابلا مواضع آنها را هدف قرار میدهد.