بر اساس گزارش وبسایتهای حقوقبشری، خالد پیرزاده، فعال سیاسی مشروطهخواه، با وجود شرایطی جسمانی وخیم، از بیمارستان لقمان تهران به زندان اوین بازگردانده شد.
این منتقد زندانی، روز سهشنبه ۲۳ آبانماه، به دلیل تشنج، گرفتگی ماهیچههای قلب و احساس درد در قفسه سینه، بهصورت اورژانسی به بیمارستان لقمان حکیم تهران اعزام و در بخش قلب این مرکز درمانی بستری شده بود.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند معترض به نظام جمهوری اسلامی دراینباره به هرانا گفت: «آقای پیرزاده روز پنجشنبه هفته گذشته علیرغم حال نامساعد جسمی به زندان اوین بازگردانده شد و اکنون در بند شش این زندان محبوس است.»
به گفته این منبع مطلع، خالد پیرزاده طی مدتی که در بیمارستان لقمان بود، با دستبند و پابند به تخت بسته شده بود؛ اتفاقی که پیش از این نیز برای بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی ایرانی که وضعیت جسمانی نامساعدی داشتند، رخ داده بود و ماموران امنیتی آنها را حتی در حالت بیهوشی، با زنجیر به تخت بیمارستان میبستند.
خالد پیرزاده که طی سالهای اخیر به دفعات و برای مدتهای طولانی به دلیل هواداری از خاندان پهلوی و مخالفت و انتقاد از نظام جمهوری اسلامی به زندان افتاده و تحت شکنجه قرار گرفته، ۲۳ آبانماه امسال درپی وخامت وضعیت جسمانیاش از زندان اوین به بیمارستان لقمان در تهران منتقل شده بود.
این قهرمان اسبق پرورشاندام و بدنسازی، شهریورماه امسال، با ضربوشتم بازداشت شده و دوم مهرماه امسال، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات به بند شش زندان اوین تهران منتقل شده بود.
تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات این شهروند خبری منتشر نشده است، اما شماری از فعالان سیاسی داخل ایران، ادامه انتقادهای خالد پیرزاده از نظام جمهوری اسلامی در رسانههای اجتماعی و دیدارهایش با خانوادههای جانباختگان خیزش سراسری اخیر را دلیل بازداشت و پروندهسازی جدید ماموران علیه او عنوان کردهاند.
تاکنون شماری از زندانیان سیاسی و معترضان بازداشتی، ازجمله جواد روحی، بهنام محجوبی، بکتاش آبتین، هدی صابر، امیدرضا میرصیافی و همچنین تعدادی از زندانیان جرایم عادی در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی، به دلایلی همچون نبود رسیدگی پزشکی، ممانعت از اعزام به بیمارستان و مرخصی درمانی، جان خود را از دست دادهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
خالد پیرزاده که سال ۱۳۹۸ به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری»، به هفت سال زندان محکوم شده بود، آذر ۱۴۰۱ هم در یک فایل صوتی از زندان خطاب به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، شرح داد که در اثر شکنجه ویلچرنشین شده و کنترل ادرار خود را از دست داده است. او روز ۲۲ بهمن از زندان شیبان اهواز آزاد شده بود.
او پیش از آن نیز در سال ۱۳۹۷ حین شعارنویسی روی دیوار، به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد.
این منتقد و فعال سیاسی، اردیبهشتماه امسال، همراه با یاشار تبریزی، دیگر فعال مشروطهخواه، بر مزار حامد سلحشور، جانباخته خیزش سراسری اخیر حضور یافتند و یاد او را گرامی داشتند. این دو شهروند سپس در رسانههای اجتماعی نوشتند: «به یاد همه کسانی که از ما شجاعتر، جسورتر و بیمحاباتر به دنبال آزادی بودند. از تبریز آذربایجان تا ایذه خوزستان بر مزار حامد سلحشور در شهر ایذه حضور یافتیم.»
همچنین خالد پیرزاده به همراه ۱۰ فعال سیاسی مشروطهخواه دیگر، فروردینماه امسال، ضمن تبریک سال نو و پیام نوروزی به مردم ایران، خواهان رسیدن به یک سامانه سیاسی کارآمد دموکراتیک سکولار و تفاهم بر سر قانون اساسی مشروطه شده بودند.
پیرزاده، روز اول فروردینماه، نیز طی پیامی ویدیویی گفته بود: «در نبرد میان مشروطه و مشروعه، راهی جز بازگشت به ارزشهای مشروطیت، تحقق اراده و خواست جمهور مردم ایران یعنی حاکمیت قانون، نداریم. وضعیت نابسامان امروز ما ایرانیان نتیجه افکار، روشها و اهدافی است که با انقلاب ۵۷ و به کجراهه رفتن جنبش اصیل ملت ایران، یعنی مشروطیت، در نبرد میان مشروطهخواهان و مشروعهخواهان حاصل گشته است.»