سران بریکس خواهان آتش‌بس فوری در غزه شدند

سخنرانی روسای‌جمهوری چین، روسیه، عربستان سعودی و آفریقای جنوبی در نشست ویژه بریکس در مورد جنگ غزه

حضور مجازی روسای جمهوری چین و روسیه در نشست بریکس - ALEXANDER KAZAKOV/POOL/AFP

نشست مجازی با موضوع جنگ اسرائیل و حماس در نشست بریکس برگزار شد. در این نشست مجازی که با حضور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین، و دیگر رهبران کشورهای در حال توسعه حوزه بریکس، در روز سه‌شنبه برگزار شد آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز حضور داشت.

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در نشست فوق‌العاده سران بریکس از همه کشورهای جهان خواست صادرات تسلیحات به اسرائیل را متوقف کنند. شاهزاده محمد بن سلمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود بار دیگر خواهان پیشبرد راه‌حل تشکیل دو کشور مستقل بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷ و قطعنامه‌های سازمان ملل شد. شبکه خبری العربیه به‌نقل از ولیعهد سعودی نوشت هیچ راه‌حل دیگری برای دستیابی به امنیت و ثبات در فلسطین غیر از تشکیل دو کشور مستقل وجود ندارد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در این نشست خواستار ارائه راه‌حل سیاسی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین شد و گفت که کشورهای منطقه و کشورهای عضو بریکس می‌توانند در تلاش‌ها برای دستیابی به چنین توافقی مشارکت داشته باشند.

به گزارش رویترز، پوتین در نشست مجازی بریکس، بار دیگر بحران خاورمیانه را ناشی از شکست دیپلماسی آمریکا در منطقه دانست. پوتین همچنین با اشاره به تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف بشردوستانه جنگ در غزه گفت که اگرچه این قطعنامه «آتش‌بس کامل» را مطرح نکرد، اما تایید این قطعنامه حرکت در جهت درستی بود.

شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین، نیز در نشست بریکس از همه طرف‌های درگیر در غزه خواست تا فورا اعلام آتش‌بس کنند و به همه حمله‌ها علیه غیرنظامیان پایان دهند. او همچنین از طرف‌های درگیری خواست که زندانیان غیرنظامی را آزاد کرده تا از تلفات و رنج بیشتر جلوگیری کنند.

او در این گفت‌وگوی مجازی در حاشیه ‎نشست سران بریکس گفت: «اطمینان از عبور ایمن و روان کمک‌های بشردوستانه، گسترش کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه و توقف جابه‌جایی اجباری و قطع آب، برق و نفتی که مردم غزه را هدف قرار می‌دهد، مهم است.»

رهبران کشورهای عضو بریکس، متشکل از برزیل، هند و آفریقای جنوبی و عربستان سعودی نیز در این نشست حضور دارند. از سوی دیگر، آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران و امارات متحده عربی که قرار است در ماه ژانویه به این بلوک بپیوندند نیز، در این نشست شرکت کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رامافوزا، رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی، نیز در این نشست خواستار آتش‌بس فوری و استقرار نیروهای سازمان ملل برای نظارت بر توقف درگیری‌ها و حفاظت از غیرنظامیان شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رامافوزا در ادامه سخنان خود در نشست فوق‌العاده بریکس در مورد جنگ حماس و اسرائیل گفت: «مجازات دسته‌جمعی غیرنظامیان فلسطینی از طریق استفاده غیرقانونی از زور از طرف اسرائیل جنایت جنگی است. محرومیت عمدی از دارو، سوخت، غذا و آب به ساکنان غزه مساوی با نسل‌کشی است.»

دفتر رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی پیش از این اعلام کرده بود که رامافوزا، رئیس‌جمهوری این کشور، به‌دلیل موقعیت آفریقای جنوبی به‌عنوان رئیس فعلی بریکس، ریاست این «جلسه فوق العاده» را بر عهده دارد. در این بیانیه که پیش از شروع این نشست منتشر شد، آمده است: «انتظار می‌رود رهبران کشورها بیانیه‌هایی در مورد بحران انسانی در غزه ارائه دهند و احتمالا بیانیه مشترکی را نیز منتشر خواهند کرد.»

این نشست یک روز پس از آن برگزار می‌شود که دیپلمات ارشد چین میزبان وزرای خارجه عربستان سعودی، مصر، اردن، تشکیلات خودگردان فلسطین و اندونزی در پکن بود که اولین توقف آن‌ها در تور اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل بود. در این نشست بر حمایت دیرینه چین از فلسطینی‌ها تاکید شد.