مدیر لیگ فوتبال عربستان سعودی: تلاش می‌کنیم به یکی از پنج لیگ معتبر جهان تبدیل شویم

یکی از کارشناسان فیفا به العربیه گفت که سعود‌ی‌ها برای رسیدن به اهدافشان در فوتبال باشگاهی کاملا مصمم‌اند

طرحی از یک وب‌سایت ورزشی با موضوع حضور فوق‌ستاره‌های فوتبال جهان در لیگ حرفه‌ای عربستان سعودی‌ــ

Twitter/Sport360

خبرگزاری العربیه در گزارشی از ریاض، پایتخت عربستان سعودی، به بررسی هدف مدیران ورزش این کشور درباره تبدیل لیگ حرفه‌ای فوتبال عربستان سعودی به یکی از «پنج لیگ معتبر و باکیفیت فوتبال جهان» پرداخت و در گفت‌وگو با مدیر اجرایی این لیگ و همچنین یکی از کارشناسان فیفا، درصد احتمال تحقق هدف رویایی سعودی‌ها در دنیای فوتبال را بررسی کرد.

مقام‌های عربستان سعودی با هدایت شاهزاده محمد بن سلمان، از اوایل سال ۲۰۲۲ با خرید کریستیانو رونالدو، فوق‌ستاره فوتبال جهان، برنامه تبدیل لیگ حرفه‌ای فوتبال کشورشان به یکی از پنج لیگ معتبر و پرمخاطب جهان را آغاز کردند. آن‌ها تابستان امسال هم موفق شدند ده‌ها ستاره دیگر فوتبال اروپا را به عربستان سعودی بکشانند؛ برنامه‌ای که در کنار سایر پروژ‌ه‌ها مانند شهر فضایی یا جشنواره‌های هنری و بین‌المللی، با حمایت مستقیم صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی، تحقق هدف مهم افزایش درآمدهای این کشور از طریق صنعت گردشگری، تفریحات و ورزش و کاهش هرچه بیشتر اتکا به درآمدهای نفتی را دنبال می‌کند.

در همین راستا، مقام‌های فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، حدود یک ماه قبل اعلام کردند که عربستان سعودی تنها نامزد میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ است. به این ترتیب کسب میزبانی مهم‌ترین رویداد ورزشی جهان هم به سایر گام‌های بلند این کشور برای دستیابی به اهداف بلندپروازانه‌اش در زمینه فوتبال اضافه شد.

العربیه می‌نویسد: «سرمایه‌گذاری قابل توجه دولتی در فوتبال و ورود بازیکنان درجه‌ یک جهانی به لیگ حرفه‌ای این کشور موجب شد تا کریستیانو رونالدو در ماه سپتامبر از این سخن بگوید که لیگ عربستان سعودی در آینده‌ای نزدیک به یکی از پنج لیگ معتبر فوتبال جهان تبدیل خواهد شد. در واقع رونالدو بازاریاب خوبی بود و نقشش را به عنوان سفیر فوتبال عربستان سعودی تا حد کمال ایفا کرد. اگرچه چنین اظهارنظر تاریخی برای سرسخت‌ترین طرفداران لیگ حرفه‌ای عربستان سعودی هم کمی دور از ذهن به نظر می‌رسد، اکنون سرمایه‌گذاری قابل‌توجه دولت و ورود برخی بازیکنانی که واقعا در سطح یک جهان، این معنی را می‌دهد که باید در مورد اظهارات این مهاجم پرتغالی دقیق‌تر از قبل تامل کنیم.»

مدیر اجرایی لیگ حرفه‌ای عربستان سعودی در ادامه این گزارش، ابراز امیدواری کرد که پس از گذشت چند سال، «هدف رهبر کشور برای دستیابی به جایگاهی خاص میان لیگ‌های معتبر جهان» تحقق یابد.

کارلو نوهرا پس پایان مسابقه حساس تیم‌های الهلال و النصر، در گفت‌وگو با این وب‌سایت و تلویزیون خبری گفت: «حمایتی که دولت از ما کرد، تعهد برای دستیابی به این هدف را نشان می‌دهد. از همان ابتدا کاملا واضح بود که رسیدن به آن مدتی طول می‌کشد، اما این عدد پنج را چندان سخت نکنید. خیلی ساده است. ما می‌خواهیم در میان بهترین لیگ‌های جهان جای بگیریم. تا زمانی که ما کاری را انجام می‌دهیم که برنامه‌مان محسوب می‌شود، طبیعتا به سمت بالای این نردبان هدایت می‌شویم.»

مقایسه با چین

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

برخی منتقدان با مقایسه برنامه جدید سعودی‌ها با برنامه مقام‌های کشور چین که در سال ۲۰۰۰ جذب شماری از بازیکنان و مربیان برتر فوتبال جهان را آغاز کردند، درباره استمرار این پروژه و رسیدن عربستان سعودی به جایگاه برترین لیگ‌های فوتبال جهان ابراز تردید کرده‌اند.

در آن سال‌ها چند باشگاه چینی با جذب ستارگانی همچون اسکار از چلسی، هالک از زنیت سن‌پترزبورگ، پائولینیو از تاتنهام و جکسون مارتینز از پورتو به افتخاراتی از جمله دوبار قهرمانی گوانگژو اورگراند در آسیا با هدایت مارچلو لیپی و فیلیپه اسکولاری دست یافتند؛ اما بعدا همه‌چیز فروکش کرد و فوتبال چین به مسیر سابق بازگشت.

اما کریس اتکینز، کارشناس و مربی فیفا و روزنامه‌نگار سابق که سال‌های زیادی در چین مشغول به کار بود، در مصاحبه با العربیه، به تفاوت‌های چشمگیر پروژه چینی‌ها با جزئیات برنامه‌های بلندمدت عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: «من فکر می‌کنم تفاوت عمده و بدیهی میان این دو مورد این است که سرمایه‌گذاری سعودی به‌طور مستقیم و موثر از سوی دولت است، در حالی که دولت چین شرکت‌های خصوصی را به سرمایه‌گذاری در فوتبال تشویق کرده بود. مشکل اصلی در چین هم این است که وقتی به یک کارآفرین برجسته در این کشور تبدیل می‌شوید، تمام توجه‌ها به شما جلب می‌شود و بسیاری از کسانی که در فوتبال چین سرمایه‌گذاری کردند، در مقطعی همگی با سد تحقیقات دولتی روبرو شدند. در نتیجه آن‌هایی که در فوتبال باشگاهی چین سرمایه‌گذاری کرده بودند، وقتی نتیجه سرمایه‌گذاری‌شان را نگرفتند، فرار کردند.»

منابع مالی باورنکردنی عربستان سعودی

اتکینز در ادامه افزود: «به نظر من یک تفاوت بزرگ دیگر میان دو کشور این است که عربستان سعودی به ریختن نقدینگی در بازار فوتبال پیش از رسیدن آن به بازده تمایل بیشتری دارد. این کشور دارای منابعی مالی باورنکردنی است، اما خب شاید این سوال هم مطرح شود که حتی ثروتمندترین کشورهای جهان تا کی حاضرند بدون مشاهده پیشرفتی ملموس متحمل ضرر شوند؟ چین هرگز نمی‌خواست مدتی طولانی برای باشگاه‌هایش هزینه بپردازد، اما حدس می‌زنم عربستان سعودی می‌خواهد این کار را انجام بدهد.»

از سوی دیگر، مدیر لیگ حرفه‌ای عربستان سعودی در پاسخ به این سوال مهم و مقایسه برنامه سعودی‌ها و چینی‌ها در فوتبال، می‌گوید یکی از تفاوت‌های اصلی میان دو کشور که می‌تواند به تحقق هدف بزرگ عربستان سعودی در فوتبال باشگاهی منجر شود، در «فرهنگ فوتبال» میان دو جامعه است.

کارلو نوهرا که مدتی مدیر لیگ حرفه‌ای امارات متحده عربی بود و اکنون در کنفدراسیون فوتبال آسیا سمت دارد، توضیح داد: «در اینجا فرهنگ فوتبال در عالی‌ترین سطح وجود دارد و همه‌چیز به‌طور مشخص با چین متفاوت است. حالا ۸۰ درصد جمعیت عربستان سعودی، برخلاف چین، به اشکال مختلف درگیر فوتبال شده‌اند. این یک دستاورد واقعی است. فوتبال برای مدتی طولانی در این کشور وجود داشته و لیگ فوتبال عربستان سعودی ۵۰ سال سابقه دارد.»

او افزود: «اما در هر صورت آنچه برای ما بسیار مهم است، ادامه حمایت رهبری عربستان سعودی از فوتبال است و اینکه این پروژه را به‌طور پایدار ادامه دهیم. در این میان، ما باید دائما روندها را اصلاح و تنظیم کنیم تا ببینیم چه چیزی خوب کار می‌کند و چه روندی باید اصلاح شود. ما می‌خواهیم کارهایی جدید و نوآورانه‌ را امتحان کنیم و این با برنامه‌هایی که دیگران قبلا انجام داده‌اند کاملا متفاوت است. کسی چه می‌داند اوضاع چطور پیش خواهد رفت؟ این یک فرصت عالی برای لیگ حرفه‌ای عربستان سعودی است تا به رهبر لیگ‌های دیگر جهان تبدیل شود.»

بیشتر از ورزش