چهارمین مناظره انتخاباتی جمهوری‌خواهان؛ هیلی: باید مراقب جاهایی که «مرگ بر آمریکا» سر می‌دهند باشیم

دونالد ترامپ باوجود اینکه در مناظره حضور نداشت مانند سه مناظره قبلی بخش عمده‌ای از زمان را به خود اختصاص داد

چهارمین مناظره انتخاباتی جمهوری‌خواهان - خبرگزاری فرانسه

چهارمین مناظره مقدماتی جمهوری‌خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حالی چهارشنبه‌شب با حضور چهار نامزد واجد شرایط در دانشگاه آلاباما در شهر تاسکالوسای برگزار شد که آنها زمان بیشتری را به انتقاد از یکدیگر و دونالد ترامپ اختصاص دادند و بار دیگر به موضوع ایران نیز اشاره شد. نیکی هیلی، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل در این مناظره گفت که «باید مراقب جاهایی که فریاد مرگ بر آمریکا سر می‌دهند بود و جمهوری اسلامی فقط زبان زور را می‌فهمد.» او همچنین با اشاره به سیاست مهاجرتی و مرزی دولت بایدن و ورود صدها هزار مهاجر غیرقانونی از طریق مرزهای جنوبی گفت که «جمهوری اسلامی می‌داند که آسان‌ترین راه نفوذ به آمریکا مرزهای جنوبی است.»

بحث درباره جنگ اسرائیل و حماس هم از موضوعات داغ این مناظره بود. 

نیکی هیلی، سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل متحد، ران دسانتیس، فرماندار فلوریدا، ویوک راماسوامی، کارآفرین و کریس کریستی، فرماندار سابق نیوجرسی در این مناظره که تنها شش هفته پیش از  نخستین گردهمایی و رای‌گیری مقدماتی انتخابات در آیوا، برگزار می‌شود، شرکت کردند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده و بخت نخست جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ طبق روال سه مناظره پیشین در این رویداد غایب بود و به جای آن در یک گردهمایی جذب کمک‌های مالی شرکت کرد. دونالد ترامپ باوجود اینکه در مناظره حضور نداشت مانند سه مناظره قبلی بخش عمده‌ای از زمان را به خود اختصاص داد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با توجه به نزدیکی نخستین انتخابات مقدماتی در ایالت آیوا، اگرچه نامزد‌های حاضر در این مناظره بارها سیاست‌ها و حضور یکدیگر را به چالش کشیدند، اما هدف اصلی آن‌ها دونالد ترامپ و نقد سیاست‌های او بود.

در ابتدای مناظره ران دسانتیس مدعی شد که نیکی هیلی مبارز قدرتمندی برای احقاق حقوق و خواسته‌های جمهوری‌خواهان نیست و گفت: «هربار به مشکلی بر می‌خورد یا رسانه‌ها به دنبال او می‌افتند، در غار پنهان می‌شود.»

نیکی هیلی چندی پیش از لزوم احراز هویت افراد در شبکه‌های اجتماعی در آمریکا سخن گفته بود. راماسوامی با اشاره به صحبت‌های او گفت: «تنها کسی که فاشیست‌تر از دولت کنونی بایدن است، نیکی هیلی است که فکر می‌کند دولت باید هویت همه را با یک کارت شناسایی احراز کند. این آزادی نیست. این فاشیسم است. او نه باید در هیچ سطحی حتی به قدرت نزدیک شود.»

هیلی برای مشخص کردن موضعش در رابطه با این احراز هویت‌ها گفت: «من گفتم شرکت‌های شبکه‌ اجتماعی باید الگوریتم‌های خود را به ما نشان دهند. همچنین گفتم اکنون میلیون‌ها بات در شبکه‌های اجتماعی است. این بات‌های خارجی، چینی، روسی و ایرانی‌اند. من همیشه برای آزادی بیان آمریکایی‌ها جنگیده‌ام. ما نیازی به آزادی بیان برای روس‌ها و ایرانی‌ها و حماس نداریم.»

چهار نامزد درباره جنگ اسرائیل و حماس نیز مواضع متعددی داشتند. درحالی که کریستی موافق ورود نیروهای آمریکایی برای نجات گروگان‌های در اختیار حماس بود، دسنتیس به پرسش درباره اینکه آیا موافق وارد شدن نیروهای آمریکایی به صحنه است، پاسخ مستقیمی نداد. راماسوامی هم بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کرد.

بیشتر از جهان