باستانشناسان در عراق دو معبد کشف کردهاند که یکی روی دیگری بنا شده است. معبد جدیدتر مربوط به عصر هلنیستی است و به قرن چهارم پیش از میلاد مسیح بازمیگردد و ممکن است با اسکندر کبیر مرتبط باشد.
به گزارش لایو ساینس، این معبد دارای یک آجر پختهشده با یک کتیبه به زبان آرامی و یونانی است که اشاراتش احتمالا به پادشاه مقدونی است که در ۱۳ سال سلطنتش، از سال ۳۳۶ تا ۳۲۳ قبل از میلاد، بخشهای زیادی از جهان را فتح کرد.
باستانشناسان موزه بریتانیا معبد قدیمیتر را هنگام کاوش و حفاری در گیرسو کشف کردند، شهری در جنوب شرقی عراق که مربوط به دوره سومریان است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سباستین ری، باستانشناس و نمایشگاهگردان بخش بینالنهرین باستان در موزه بریتانیا، به لایو ساینس گفت بقایای معبد قدیمیتر دوره سومری دقیقا در همان نقطهای مدفون بود که ساختمان جدیدتر یافته شد و به «خدای یونانی، هرکول، و همتای سومریاش، نینگیرسو یا نینورتا» تقدیم شده بود.
به عقیده پژوهشگران، ساخت این معبد در محلی که معبد دیگر ۱۵۰۰ سال پیشتر قرار داشت اتفاقی نبوده و این محل برای مردم بینالنهرین اهمیت داشته است.
ری میگوید این نشان میدهد که ساکنان بابل در قرن چهارم قبل از میلاد اطلاعات گستردهای در مورد تاریخشان داشتهاند و میراث سومریان هنوز زنده بوده است.
باستانشناسان هنگام کاوش محل این دو معبد، یک دراخم نقره (سکه یونان باستان) زیر محراب، و یک آجر منقوش به کتیبه کشف کردند.
با وجود این، پژوهشگران هنوز نمیدانند که آیا پادشاه مقدونی واقعا به این محل آمده بود یا خیر. ری میگوید اما او در مدت اقامت در بابل یا در مسیر شوش این فرصت را داشته است که به آنجا برود.
علاوه بر این، پژوهشگران پیشکشهایی پیدا کردهاند که معمولا پس از نبرد اهدا میشد، از جمله مجسمههای سفالی سربازان.
به گفته ری، این مجسمهها را که در دوره هلنیستی مرسوم بودهاند، بازدیدکنندگان به معبد آوردهاند، و در میان آنها سربازان مقدونی سوار بر اسب دیده میشوند که به نظر میرسد با اسکندر قرابت دارد.