ناوچه فرانسوی دو پهپاد پرتاب‌شده از یمن را بر فراز دریای سرخ سرنگون کرد

حوثی‌های یمن تهدید کرده‌اند به کشتی‌هایی که به‌سمت اسرائیل بروند حمله خواهند کرد، مگر اینکه اجازه ورود غذا و دارو به غزه داده شود

نیروهای حوثی در جریان حمله به یک کشتی مرتبط با اسرائیل در دریای سرخ، ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳‌- ANSARULLAH MEDIA CENTRE/AFP

ارتش فرانسه روز یکشنبه دهم دسامبر اعلام کرد که یک ناوچه این کشور در دریای سرخ دو پهپاد را که از سواحل یمن به سمت آن در حرکت بودند، سرنگون کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ستاد کل ارتش این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد ناوچه لانگدوک که در دریای سرخ فعالیت می‌کند، «این دو تهدید شناسایی‌شده» را اواخر وقت شنبه «رهگیری و منهدم» کرد.

این دو پهپاد در ساعت ۲۰:۳۰ به وقت گرینویچ و ۲۲:۳۰ به وقت گرینویچ در ۱۱۰ کیلومتری سواحل یمن رهگیری شدند.

شبه‌نظامیان حوثی یمن که تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارند، روز شنبه تهدید کرده بودند به هر کشتی‌ که به سمت بندرهای اسرائیل حرکت کند، حمله خواهند کرد؛ مگر اینکه اجازه ورود غذا و دارو به نوار غزه داده شود.

تازه‌ترین هشدار حوثی‌ها در بحبوحه تشدید تنش‌ها در دریای سرخ و آب‌های اطراف آن پس از یکسری حملات دریایی شبه‌نظامیان حوثی از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در روز هفتم اکتبر، منتشر شد. حوثی‌ها در این بیانیه‌ که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، اعلام کردند اگر به ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه تحت حاکمیت حماس مجوز داده نشود، «از عبور کشتی‌هایی که به سمت اسرائیل می‌روند، جلوگیری خواهند کرد».

حوثی‌ها به‌تازگی به کشتی‌هایی که ادعا می‌کنند با اسرائیل ارتباط مستقیم دارند، حمله کرده‌اند اما تهدید اخیر آن‌ها دامنه اهدافشان را گسترش می‌دهد. این در حالی است که دریای سرخ که از شمال به کانال سوئز و از جنوب به تنگه باب‌المندب می‌رسد، مسیر عبور حجم عمده‌ای از محموله‌های نفتی به نقاط مختلف جهان است.  

به گفته واشنگتن، یک ناوشکن آمریکایی هفته گذشته هنگام کمک به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ که از سمت یمن هدف حمله قرار گرفته بودند، سه پهپاد را سرنگون کرد. این ناوشکن آمریکایی «تهدید مستقیم» امنیت دریایی را محکوم کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رسانه آمریکایی نیویورک‌تایمز روز دوشنبه چهارم دسامبر در گزارشی، به مجموعه‌ حملات شبه‌نظامیان حوثی تحت‌حمایت جمهوری اسلامی ایران به کشتی‌هایی که از دریای سرخ عبور می‌کنند، پرداخت و نوشت که ایالات متحده قصد دارد برای مقابله با این موضوع یک گروه ضربت مستقر کند.

به نوشته این رسانه، پس از حمله اخیر به چندین کشتی تجاری که به نظر می‌رسد از سوی شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران و در واکنش به ادامه جنگ اسرائیل با حماس صورت گرفته باشد، آمریکا در حال مذاکره با متحدانش برای ایجاد یک نیروی دریایی ویژه به منظور محافظت از کشتی‌هایی است که در دریای سرخ تردد می‌کنند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، روز دوشنبه گفت که گشت‌زنی‌ها و محافظت‌های دریایی می‌تواند پاسخ مناسبی به هدف قرار دادن کشتی‌ها در منطقه باشد. او این ماموریت را با ماموریت نیروهای عملیاتی مشابه در خلیج فارس مقایسه کرد که واکنشی به برخورد تهاجمی نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران با کشتی‌های دیگر بود.

او در ادامه، جمهوری اسلامی را مسئول این حملات دانست و افزود: «حوثی‌ها کسانی‌اند که انگشتشان را روی ماشه گذاشته‌اند، اما سلاح‌های آنان را ایران تامین می‌کند و معتقدیم مسئول نهایی این امر جمهوری اسلامی است.»

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۶ دسامبر به‌نقل از دو منبع نزدیک به عربستان سعودی، نوشت که آن کشور از آمریکا خواسته است در واکنش به حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های در حال حرکت در دریای سرخ خویشتن‌داری نشان دهد. بنا بر ادعای رویترز، هدف عربستان سعودی از این درخواست تلاش برای جلوگیری از گسترش پیامدهای جنگ حماس و اسرائیل است.

حوثی‌ها یکی از چند گروه عضو «محور مقاومت» تحت حمایت جمهوری اسلامی‌اند که از زمان آغاز درگیری حماس و اسرائیل در روز هفتم اکتبر، به هدف‌هایی در اسرائیل و نیز به نیروهای آمریکا در منطقه حمله کرده‌اند.

حوثی‌ها با ده‌ها هزار جنگجو و زرادخانه عظیم موشک‌های بالیستیک و پهپادهای جنگی در قامت یک نیروی نظامی بزرگ ظاهر شده‌اند. منابع آگاه در این مورد به رویترز گفتند که حملات حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران بخشی از تلاش‌ها به منظور اعمال فشار بر واشنگتن و وادار کردن اسرائیل به توقف حمله به غزه است.

رویترز ادعا کرد یکی از این منابع که در تهران مستقر است، گفت که نمایندگان حوثی‌ها ماه نوامبر در نشستی در تهران، در مورد حملاتشان با مقام‌های ایرانی صحبت و موافقت کرده‌اند عملیاتشان را به‌صورت «کنترل‌شده» انجام دهند تا به پایان دادن به جنگ غزه کمک شود.

جمهوری اسلامی ایران دست داشتن در حملات حوثی‌ها را رد می‌کند. با این حال، بریتانیا روز دوشنبه ۴ دسامبر (۱۳ آذر) با انتشار بیانیه‌ای، حملات شبه‌نظامیان حوثی یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را محکوم و جمهوری اسلامی ایران را به دلیل دست داشتن در این حملات نکوهش کرد.

بیشتر از جهان