فنلاند پیوند میان روسیه، چین، ایران و کره شمالی را یک «تهدید» خواند و در مورد همکاریهای فزاینده این کشورها هشدار داد.
به گزارش رویترز، آنتی هاکانن، وزیر دفاع فنلاند، روز سهشنبه ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) گفت: «همکاری روسیه با چین، ایران، کره شمالی و سایر متحدانش، بخشی از چشمانداز بسیار جدی و درازمدت [آنها] است.»
فنلاند و استونی در حال بررسی تخریب خط لوله گاز «بالتیکانکتور» و کابلهای مخابراتی در بستر دریای بالتیکاند که در ماه اکتبر به وقوع پیوست.
مقامهای فنلاندی ادعا میکنند که این اتفاق عمدی نبوده است. به گفته آنها، روسیه پشت پرده حمله به این خط لوله است. فنلاند یک کشتی کانتینری ثبتشده در هنگکنگ را بهعنوان مظنون اصلی این حادثه معرفی کرده است.
در پی آن، ایالات متحده حمایت خود را از تحقیقات فنلاند و استونی برای بررسی این موضوع اعلام کرد.
گفته میشود این حادثه زمانی رخ داد که طوفانی منطقه را درنوردید. در پی آن، شرکت فنلاندی «گزگرید»، یکی از دو اپراتور خط لوله «بالتیکانکتور»، متوجه افت فشار و نشت احتمالی در این خط لوله شد. پس از آن، مقامهای فنلاندی آسیب به این خط لوله و کابل مخابراتی را تایید کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
همزمان به گزارش خبرگزاری فرانسه، پتری اورپو، نخستوزیر فنلاند، میگوید دو گذرگاه در مرز مشترک با روسیه بازگشایی خواهد شد.
فنلاند، جدیدترین عضو ناتو، با روسیه ۱۳۴۰ کیلومتر مرز مشترک دارد و پیش از این، گذرگاههای مرزی خود را در جنوب شرق این کشور با روسیه بسته بود. فنلاند مسکو را به سازماندهی ورود فزاینده مهاجران به این کشور متهم کرده است.
روابط هلسینکی و مسکو که از مدتها پیش تنشآلود بوده، در پی تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ وخیمتر شده است. تا جایی که فنلاند در ماه مه ۲۰۲۲ درخواست پیوستن به ناتو را ارائه داد و پس از طی فرازونشیبهایی، سرانجام در آوریل ۲۰۲۳ رسما به عضویت ناتو درآمد.
پس از حمله روسیه به اوکراین، همکاری فزاینده میان روسیه، اوکراین، چین و ایران بیش از گذشته نگرانی غرب را برانگیخته است. غرب کره شمالی و ایران را متهم کرده است که روسیه را در جنگ با اوکراین پشتیبانی نظامی میکنند.