وزارت دفاع بریتانیا به دلیل افشای اطلاعات ۲۶۵ افسر امنیتی دولت پیشین افغانستان که قصد داشتند از دست طالبان فرار کنند، ۴۴۰ هزار دلار جریمه شد. دفتر کمیساریای اطلاعات بریتانیا که وزارت دفاع این کشور را جریمه کرد، گفت که افشا شدن اطلاعات نظامیان پیشین افغان آنان را در خطر انتقامجویی طالبان قرار داده است.
مجله دیفنس پست، روز چهارشنبه ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر) گزارش داد که اطلاعات نظامیان پیشین افغانستان که برای دریافت ویزای بشردوستانه به دولت بریتانیا ارسال شده بود، عمومی شده است. بر اساس این گزارش، آدرس ایمیل صدها نظامی پیشین از جمله مترجمان نیروهای بریتانیایی که برای انتقال به بریتانیا واجد شرایطند، «آشکارا» به دیگر آدرسها ارسال شده است.
جان ادواردز، کمیسر دادههای بریتانیا، گفت: «این نقص در حفاظت از دادهها بسیار تاسفآور است و کسانی را که کشور ما به آنها مدیون است، ناامید کرد.»
ادواردز تاکید کرد که در این «شرایط بسیار چالشبرانگیز» برای تصمیمگیری سریع، برای محافظت نکردن از اطلاعات شخصی [نظامیان پیشین افغان] هیچ عذری پذیرفتنی نیست، چون افشا شدن این اطلاعات آنان را در برابر انتقامجویی طالبان آسیبپذیرتر میکند.
از میان ۲۶۵ نظامی پیشین که متقاضی نقلمکان به بریتانیا بودند و هویت آنان فاش شد، تصویر ۵۵ تن از آنان در نمایه ایمیلشان وجود داشت که ریسک شناسایی و هدف قرار گرفتن آنها را افزایش میدهد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پس از آنکه مشخص شد ایمیلهای دریافتشده از نظامیان پیشین افغانستان به افراد غیرمرتبط و آدرسهای دیگری فرستاده شده است، از این نظامیان خواسته شد ایمیلهایشان را تغییر دهند و اطلاعات آن را به آدرسهایی جدید بفرستند. بر اساس اطلاعات دفتر کمیساریای اطلاعات بریتانیا، در مجموع ۲۶۵ نظامی پیشین افغان به دلیل افشا شدن اطلاعات شخصیشان در معرض خطر قرار گرفتهاند.
رابرت بن لوبان والاس، وزیر دفاع پیشین بریتانیا، بابت فاش شدن اطلاعات نظامیان پیشین افغانستان عذرخواهی کرد و گفت یکی از مقامهای وزارت دفاع که در این زمینه مسئول بود، تعلیق شده است.
پس از فروپاشی دولت جمهوری در افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت، هزاران نظامی، مترجم و همکار نیروهای آمریکایی، بریتانیایی و متحدان ناتو که در افغانستان خدمت میکردند، در خطر انتقامجویی طالبان قرار گرفتند. هرچند حدود ۱۲۰ هزار شهروند افغانستان در جریان دو سال گذشته به کشورهای مختلف از جمله آمریکا، بریتانیا، کانادا و کشورهای اروپایی منتقل شدند، شماری از این افراد در معرض خطر هنوز در افغانستان و منتظر دریافت ویزای بشردوستانه از کشورهای مختلف از جمله بریتانیا و ایالات متحدهاند.
در این مدت، نمایندگان پارلمان بریتانیا بارها دولت این کشور را به کمکاری در اجرای طرح نجات همکاران افغانشان متهم کردهاند. طرح تخلیه نظامی افغانستان هم که در اوت ۲۰۲۱ اجرا شد، بارها هدف انتقاد نمایندگان پارلمان بریتانیا قرار گرفته است. با این حال از اوت ۲۰۲۱ تا ژوئن ۲۰۲۳، بیش از ۲۱ هزار تن از شهروندان افغانستان که با نهادهای دولتی و خصوصی بریتانیایی همکاری کرده و از سوی طالبان در معرض تهدید بودند، به این کشور منتقل شدند.
صدها تن از کارمندان دولت پیشین، خبرنگاران، فعالان حقوق بشر و زنان معترض که از بیم طالبان به پاکستان و ایران پناه بردهاند، نیز همچنان در انتظار دریافت ویزای بشردوستانه از کشورهای پناهندهپذیر از جمله بریتانیا، کانادا و ایالات متحدهاند.
انتقامجویی طالبان از نظامیان و کارمندان دولت پیشین افغانستان، بازداشت و شکنجه کردن زنان معترض و زندانی کردن مدافعان حقوق بشر باعث شده است صدها تن از این افراد برای نجات جانشان به ایران و پاکستان پناه ببرند.