کمیسیون تصفیه صفوف رژیم طالبان در شمال افغانستان، مولوی ضیاءالحق ضیا کریمی، رئیس دانشگاه بلخ را به دلیل «تماس نامشروع تلفنی با یک زن نامحرم» از کار اخراج کرد. در نامه کمیسیون تصفیه صفوف رژیم طالبان در شمال، آمده است که ضیاءالحق رئیس دانشگاه بلخ، به دلیل تماس تلفنی نامشروع با یک زن نامحرم که «واقعی بودن» آن در نتیجه تحقیق این کمیسیون تثبیت شده است، از کار اخراج شده است. در این نامه است که ضیاءالحق کریمی از تاریخ ۱۵ آذر دیگر نمیتواند به عنوان رئیس دانشگاه بلخ فعالیت کند.
فایل صوتی منسوب به ضیاءالحق کریمی در فضای مجازی نیز منتشر شده است که او با خانمی در مورد ملاقات صحبت میکند. هویت خانمی که در این فایل صوتی با رئیس برکنار شده طالبان از دانشگاه بلخ صحبت میکند افشا نشده است. چند منبع در مزارشریف به ایندیپندنت فارسی گفتند که «مولوی ضیاءالحق کریمی، یک استاد پیشین دانشگاه بلخ را وادار به باجدهی جنسی کرده است و در تماس تلفنی نیز همین خانم با کریمی در مورد قرار ملاقات صحبت میکند.» مولوی ضیاءالحق کریمی هنوز این اتهام را تایید یا تکذیب نکرده است.
در فایل صوتی منتشر شده، زنی که پشت تلفن است میگوید برای دیدن و ملاقات مولوی ضیاءالحق کریمی، فشارهای زیادی متحمل شده است. هرچند در جریان صحبتهای مولوی کریمی و زنی که پشت تلفن است، سخنی از تهدید و اجبار شنیده نمیشود، اما منابع مطلع ادعا میکنند که «این زن وادار به باجدهی شده است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مولوی ضیاءالحق کریمی، حدود یکسال پیش از وزارت تحصیلات عالی رژیم طالبان به عنوان رئیس دانشگاه بلخ گمارده شد. در مورد میزان تحصیل و تجربه کار او اطلاعاتی در دست نیست، اما بیشتر افراد گمارده شده از سوی طالبان در راس نهادهای دولتی از جمله دانشگاهها، در مدارس دینی آموزش دیدهاند و تجربه کار در رهبری نهادهای تحصیلی را ندارند.
طالبان با سلطه بر افغانستان، کارمندان دولت پیشین افغانستان را از راس تمامی نهادهای دولتی اخراج کردند و افرادی از داخل این گروه در راس نهادها گمارده شدند. در این میان مسئولان دانشگاههای دولتی نیز از کار اخراج شدند و به جای آنان افرادی که فاقد تجربه کار و تحصیل دانشگاهیاند در راس این نهادها مشغول به کار شدند.
محدودیتهای طالبان بر دانشگاهها و به ویژه اقدام این گروه برای حذف، سانسو و «اسلامیسازی» محتوای تدریس در دانشگاهها باعث شد صدها استاد دانشگاههای دولتی و خصوصی افغانستان را ترک کنند.
رهبران طالبان از جمله سراجالدین حقانی، رهبر شبکه حقانی و وزیر داخله (کشور) رژیم طالبان، در دوسال گذشته بارها تاکید کردهاند که با سلطه این گروه بر افغانستان «فاصله میان دانشگاهها و مدارس دینی» از بین رفته است.
طالبان در تمامی دانشگاهها، شماری از روحانیون را به عنوان مبلغان دینی جذب کرده و همه روزه برای دانشجویان در مورد مسائل دینی سخنرانی میکنند. آموزش قرآن، علوم دینی، برپایی نماز جماعت و برگزاری برنامههای عقاید دینی شامل روند آموزشی در دانشگاهها شده است.
طالبان همچنین با ایجاد حدود پنج هزار مدرسه جهادی در سراسر افغانستان، روند آموزش مدرن را در این کشور مختل کرده و مضامین آموزشی در مورد حقوق بشر، دموکراسی، فرهنگ، هنر و جامعه را از فهرست کتابهای آموزشی حذف کردهاند.
دیدهبان حقوق بشر اخیرا در گزارشی نوشت که طالبان ضمن محدود کردن مدارس دختران تا کلاس ششم، روند و محتوای آموزش پسران را نیز به شدت آسیب زدهاند.