ورود زیردریایی هسته‌ای آمریکا به آب‌های کره جنوبی

سئول هدف از حضور زیردریایی یواس‌اس میزوری در آب‌های منطقه را تقویت تبادلات دریایی و همکاری‌های دوجانبه با آمریکا و بهبود موقعیت دفاعی ترکیبی در برابر تهدید‌های همسایه شمالی اعلام کرد

زیردریایی هسته‌ای «یواس‌اس میزوری» که با نام «اس‌اس‌ان-۷۸۰» نیز شناخته می‌شود- Seaforces.org

با بالا گرفتن نگرانی‌ها از احتمال پرتاب موشک بالیستیک قاره‌پیمای کره شمالی، یک زیردریایی هسته‌ای ایالات متحده روز یکشنبه ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) وارد آب‌های کره جنوبی شد.

یونهاپ، خبرگزاری دولتی کره جنوبی، در گزارشی به نقل از بیانیه نیروی دریایی این کشور نوشت که یواس‌اس میزوری، یک زیردریایی تهاجمی در رده‌ ویرجینیا که با نام اس‌اس‌ان‌ــ‌۷۸۰ نیز شناخته می‌شود، به یک پایگاه دریایی مهم در شهر بندری بوسان، در ۳۲۰ کیلومتری جنوب شرقی سئول، وارد شد.

نیروی دریایی کره جنوبی در این بیانیه‌ هدف از حضور زیردریایی یواس‌اس میزوری در آب‌های منطقه را «تقویت تبادلات دریایی و همکاری‌ دوجانبه با ایالات متحده و بهبود موقعیت دفاعی ترکیبی» در برابر تهدید‌های بالقوه همسایه شمالی اعلام کرد.

ورود این زیردریایی هسته‌ای پس از آن صورت می‌گیرد که کره جنوبی و ایالات متحده روز جمعه در واشنگتن دومین «نشست گروه مشورتی هسته‌ای» را برگزار کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در پایان این نشست که بر تهدید‌های هسته‌ای کره شمالی و برنامه‌ریزی راهبردی برای مقابله با آن متمرکز بود، سئول و واشنگتن در بیانیه‌ای مشترک با لحنی تند، به پیونگ‌یانگ هشدار دادند هر گونه حمله هسته‌ای کره شمالی علیه ایالات متحده یا متحدانش «ناپذیرفتی» است و پایان غم‌انگیزی را برای حکومت کیم جونگ اون رقم خواهد زد.

سه هفته پیش نیز یو‌اس‌اس سانتافه (اس‌اس‌ان-۷۶۳)، یک زیردریایی تهاجمی دیگر در رده لس‌آنجلس، وارد پایگاه دریایی ججو، جزیره‌ای واقع در آب‌های جنوبی سئول، شد.

کره شمالی اواخر نوامبر قوای نظامی‌اش در مرز مشترک با همسایه‌ جنوبی را تقویت کرد و بر آن شد تا پاسگاه‌های مرزی را که در پی توافق دوجانبه پنج سال پیش برچیده بود، بار دیگر فعال کند. با بالا گرفتن تنش‌های روزافزون میان دو کشور، توافق ۲۰۱۸ در آستانه ملغی شدن قرار گرفته است.

پس از آنکه کره شمالی در ماه نوامبر ادعا کرد نخستین ماهواره جاسوسی نظامی‌اش را با موفقیت در مدار قرار داده، کره جنوبی در واکنش به اقدام همسایه شمالی، تهدید کرد توافق بین دو کشور را به حالت تعلیق درمی‌آورد و نظارت هوایی را از سر می‌گیرد.

در ادامه زورآزمایی‌های دو کره، سئول در نخستین روز از ماه دسامبر، نخستین ماهواره جاسوسی نظامی‌اش را به فضا فرستاد.

بیشتر از جهان