بازداشت یک روزنامه‌نگار پس از افشاگری درباره میزان دستمزد مداحان حکومتی

مردم ایران در سال‌های اخیر بارها از دستمزدهای میلیاردی مداحان حکومتی انتقاد کرده‌اند

نریمان پناهی، مداحی حکومتی کنار رهبر جمهوری اسلامی، خرداد ۱۳۹۰‌ــ‌ وب‌سایت خامنه‌ای

نیروهای امنیتی بخش حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه ۲۸ آذرماه، هادی کسایی‌زاده، روزنامه‌نگار و مدیرمسئول ماهنامه «میدان آزادی»، را بازداشت کردند.

دستگیری این روزنامه‌نگار ساعاتی پس از آن رخ داد که او با انتشار تصویر نامه مدیر روابط‌ عمومی شهرداری بندرعباس به شهردار این شهر، درباره میزان دستمزد مداحی نریمان پناهی، در شبکه اکس (توییتر) نوشت: «تعرفه مداحی در مورد شهدا از پایه ۶۰ میلیون تومان در شهرستان شروع می‌شه و در تهران قطعا چندبرابر است.»

مدیر روابط‌عمومی شهرداری بندرعباس در این نامه درخواست کرده که «با عنایت به برگزاری مراسم تشییع و تدفین شهید گمنام در روز سه‌شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲ در محل شهرداری مرکزی و دعوت از مداح کشوری حاج نریمان پناهی، خواهشمند است نسبت به پرداخت دستمزد ایشان به مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال دستور لازم را مبذول فرمایید».

در سال‌های اخیر، دستمزدهای گزاف و «میلیاردی» چند مداح معروف و حکومتی در پایتخت ایران بارها انتقاد برخی خبرنگاران و شهروندان پرسشگر را به دنبال داشته است.

بنا بر اطلاع ایندیپندنت فارسی، نیروهای حفاظت قوه ‌قضاییه هادی کسایی‌زاده را پس از حضور در دادگاه شهید قدوسی تهران و به حکم شعبه اجرای احکام کارکنان دولت، دستگیر و روانه بازداشتگاه کرده‌اند. پیش از این نیز در پی شکایت بانک مرکزی و بانک سرمایه، علیه این سردبیر سابق روزنامه «صدای اصلاحات» پرونده‌ای تشکیل شده بود.

نریمان پناهی از جمله مداحان تندرو و نزدیک به جریان‌های افراطی در نظام جمهوری اسلامی است که تحصیلات حوزوی دارد و در زمینه مداحی و آموزه‌های تشیع سال‌ها شاگرد منصور ارضی بوده است. او که جزو مداحان وابسته به بیت علی خامنه‌ای محسوب می‌شود و پیش از این بارها در هیئت شخصی‌اش در محله جوادیه تهران «قمه‌زنی» برپا کرده، در سالیان اخیر برای سرکوب اعتراض‌های مردمی به دفعات گروه‌های بسیج خیابانی تشکیل داده و در سخنرانی‌هایش علیه زنان معترض به حجاب اجباری از کلماتی رکیک استفاده کرده است.

منتقدان به دستمزد بالای مداحان معروف و وابسته به بیت علی خامنه‌ای و سپاه پاسداران با اشاره به حقوق میلیون‌ها کارمند و کارگر ایرانی که در بهترین حالت به ۱۰ میلیون تومان در ماه می‌رسد، مداحان و روضه‌خوان‌های مذهبی را به کسب درآمدهای هنگفت از طریق سوءاستفاده از اعتقادات دینی مردم و بودجه‌های عمومی متهم می‌کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این گروه از مداح‌ها علاوه بر دریافت حقوق‌ ثابت از نهادهای حکومتی و دولتی، در مناسبت‌های مذهبی نیز با بودجه‌های هنگفت نهادهایی همچون سازمان تبلیغات اسلامی حمایت می‌شوند تا منتشرکننده دیدگاه‌های علی خامنه‌ای در هیئت‌های مذهبی باشند و پروپاگاندای نظام جمهوری اسلامی را با روایت‌های دستکاری‌شده مذهبی درهم آمیزند.

تیراندازی محمود کریمی، از دیگر مداح‌های وابسته به بیت علی خامنه‌ای، در سال ۱۳۹۲ به سمت دو فرد غیرمسلح در تهران، موجب شد تا شماری خبرنگاران در ایران «مسلح بودن اکثر مداح‌های حکومتی به سلاح گرم» را تایید کنند اما به دلیل حمایت گسترده قوه قضاییه و دستگاه‌های امنیتی از این افراد، خبرنگاران و رسانه‌های داخل ایران در سال‌های اخیر حق نداشته‌اند درباره میزان درآمد یا ارتباطات سیاسی گسترده مداحان هیچ‌گونه تحقیقی کنند.

۲۲ دی‌ ۱۴۰۱، هم‌زمان با اوج‌گیری اعتراض‌های مردمی علیه نظام جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در جمع گروهی از مداحان، به تکرار ادعاهایش درباره اعتراض‌های سراسری در ایران پرداخت و این افراد را به مقاومت، ایستادگی و البته سرکوب اعتراض‌ها دعوت کرد. خامنه‌ای در این جلسه به نقش مداحان در سرکوب اعتراض‌های سال ۱۳۸۸ نیز اشاره کرد و خطاب به آنان گفت: «بدانید که به‌عنوان مداح در کجا ایستاده‌اید و با پدیده بزرگ و جذاب مداحی، در خدمت انقلاب باشید.»

او همچنین از مداحان خواست در «مبارزه با طاغوت و ظالم و استکبار و فساد» نقش‌‌آفرین باشند و «استقامت در برابر دشمن یا هجوم در مقابل آن» را فرهنگ‌سازی کنند. خامنه‌ای «خانواده و فرزندآوری، بصیرت و امیددهی و ایستادن مقابل شگردهای یاس‌آفرین دشمن در ذهن جوانان» را از دیگر ماموریت‌‌های مداحان برشمرد.