روز هفتادوهفتم جنگ؛ سرانجام قطعنامه برای کمک‌های بشردوستانه به غزه تصویب شد

دبیرکل سازمان ملل: اقدامات اسرائیل مانع اصلی توزیع‌ کمک‌ها غزه است

شورای امنیت سازمان ملل متحد شامگاه جمعه به تصویب قطعنامه‌ای رأی داد که از همه طرف‌های درگیری می‌خواهد تا امکان دسترسی ایمن و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه گسترش یابد. 

روسیه و ایالات متحده که هر دو عضو دائم شورای امنیت به‌حساب می‌آیند به قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی رای ممتنع دادن و این قطعنامه با ۱۳ رای موافق تصویب شد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در نخستین واکنش به تصویب قطعنامه افزایش کمک‌رسانی به مردم غزه، اقدامات و محدودیت‌های اسرائیل را مانع اصلی کمک‌رسانی به غیرنظامیان در نوار غزه توصیف کرد. به‌گفته گوترش،  ۷۱ روز منتظر ماندیم تا اسرائیل اجازه دهد کمک‌ها از گذرگاه کرم شالوم وارد شود.

به‌گفته دبیرکل سازمان ملل، هیچ چیز نمی‌‌تواند نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه و سیاست «مجازات دسته‌جمعی» اسرائیل را توجیه کند.

نماینده بریتانیا در سازمان ملل از پذیرش قطعنامه کمک و امداد‌های بشردوستانه به غزه حمایت‌ کرد. او گفت دیدن کودکانی که در غزه هستند و در آستانه قحطی قراردارند دردناک هستند.

به‌گفته نماینده بریتانیا، ما باید کاری کنیم که وقایعی چون هفتم اکتبر دوباره تکرار نشود. ما خواهان صلح و آتش‌بس دائمی هستیم اما تا زمانی که حماس به حملات ادامه می‌دهد صلح امکان‌پذیر نخواهد بود.

او گفت که بریتانیا از امارات متحده عربی برای تهیه قطعنامه‌ای حمایت می‌کند.

پیش‌تر مقامات اسرائیل از آتش‌بس موقت دیگری به منظور آزادی تعداد بیشتری از گروگان‌های در اختیار حماس استقبال کرده بودند. اما حماس گفته بود که تا زمانی که جنگ ادامه دارد حاضر به توافق نیست. با این حال سی‌ان‌ان از پیشنهاد اسرائیل مبنی بر آتش‌بس یک هفته‌ای در مقابل آزادی ۳۵ گروگان خبر داده بود.

اما مقامات اسرائیل تاکید دارند که جنگ تا نابودی کامل حماس ادامه خواهد داشت. برخی مقامات اسرائیل قبلا گفته بودند که احتمالا مرحله شدید جنگ در غزه تا ماه ژانویه به پایان می‌رسد و پس از آن مرحله کم‌شدت‌تر جنگ برای ماه‌ها و دست‌کم دو ماه ادامه خواهد داشت.

هم‌زمان پنتاگون اعلام کرد که ۲۰ کشور به ائتلاف بین‌المللی حفاظت از کشتیرانی در دریای سرخ پیوسته‌اند.

جنگ در غزه و نابودی تونل‌های زیرزمینی حماس و مراکز فرماندهی این گروه شبه‌نظامی همچنان ادامه دارد. این درحالی است که نهادهای سازمان ملل درباره گرسنگی و به زانو در آمدن سیستم درمانی در غزه هشدار داده‌اند.

بیشتر از جهان