وزیر خارجه طالبان به دعوت وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به تهران رفت

قرار است امیرخان متقی در کنفرانس مشورتی-سیاسی درباره فلسطین در تهران شرکت کند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، در گردهمایی به‌مناسبت اولین سالگرد بازگشت این گروه به قدرت (۱۵ اوت ۲۰۲۲)- AHMAD SAHEL ARMAN/AFP

وزارت خارجه رژیم طالبان روز جمعه، یکم دی‌ماه، از سفر امیرخان متقی، وزیر خارجه این گروه، در راس هیئتی به تهران خبر داد. این وزارتخانه اعلام کرد که متقی به دعوت رسمی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به این کشور رفته است.

بر اساس اطلاعیه وزارت خارجه طالبان، امیرخان متقی برای شرکت در کنفرانس «سیاسی و مشورتی» درباره فلسطین به تهران دعوت شده است. طالبان تاکنون جزئیات بیشتری در مورد دستورکار این سفر اعلام نکرده‌اند.

طالبان روز جمعه هفته گذشته در کابل تظاهراتی در حمایت از حماس و محکوم کردن حملات اسرائیل برگزار کردند و با به آتش کشیدن پرچم آمریکا و اسرائیل حملات اسرائیل به نوار غزه را محکوم کردند.

وزارت خارجه طالبان طی دو ماه گذشته بیانیه‌هایی در حمایت از حماس منتشر کرده‌، اما به اندازه جمهوری اسلامی ایران و دولت ترکیه لحن تندی در برابر اسرائیل نداشته است. مقام‌های طالبان دلیل این رفتار محتاطانه را کنترل احساسات مردم افغانستان و جلوگیری از دخالت در جنگ کشورهای دیگر اعلام کردند.

اخیرا یک هیئت از علمای دینی ترکیه در سفر به کابل و دیدار با سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله (کشور) رژیم طالبان، گفتند که موضع طالبان در برابر اسرائیل به اندازه کافی قوی نیست.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

حقانی روز پنجشنبه در مراسم فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه کابل به این موضوع اشاره کرد و گفت: «مردم افغانستان اهل عمل‌اند، نه حرف.» او تلویحا اشاره کرد که اگر طالبان موضع شدیدتری در برابر اسرائیل بگیرند، جنگجویان این گروه به سرعت در جنگ علیه اسرائیل شرکت خواهند کرد.

حقانی تصریح کرد: «اگر رهبری ما امروز حرفی [درباره فلسطین] بزند هیچ‌کسی نمی‌تواند مانع افغان‌ها شود.»

وزارت خارجه طالبان پیش از این با انتشار بیانیه‌هایی حملات اسرائیل به نوار غزه را «قتل‌عام» خواند و گفت این حملات اعتبار «ضعیف» سازمان‌های بین‌المللی و کنوانسیون‌های حقوق بشری را از بین می‌برند.

وزارت خارجه طالبان پس از آتش‌بس هفت روزه میان اسرائیل و حماس، ضمن محکوم کردن حملات اسرائیل به نوار غزه، از کشورهای جهان خواست که برای توقف این جنگ تلاش کنند و برای آن راه‌حل اساسی بیابند.

البته طالبان و جمهوری اسلامی طی دو سال گذشته در زمینه حمایت از گروه حماس مواضع مشترک داشته‌اند، به‌طوری که با حمایت جمهوری اسلامی ایران، از روز قدس در افغانستان تجلیل و همچنین چندین تظاهرات‌ علیه اسرائیل در کابل و برخی شهرهای دیگر برگزار شد.

اکنون جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین حامیان گروه حماس، یک کنفرانس مشورتی درمورد فلسطین تشکیل داده و از وزیر خارجه طالبان نیز دعوت کرده است.

بیشتر از جهان