جبهه آزادی: گروه طالبان زمینه را برای درگیری خطرناک داخلی مساعد کرده است

جبهه آزادی افغانستان تاکید کرد که تا فراهم شدن زمینه خلع‌سلاح طالبان، به مبارزه نظامی ادامه می‌دهد

جبهه آزادی افغانستان در نامه‌ای به سازمان ملل متحد، ضمن تاکید بر ادامه مبارزه مسلحانه با طالبان، افزود که طالبان با نقض گسترده حقوق بشر در افغانستان زمینه را برای درگیری خطرناک داخلی مساعد کرده‌اند.

در نامه این جبهه آمده است: «در حالی‌ که [جبهه آزادی افغانستان] زمینه و توانایی انجام حملات گسترده و بزرگ را دارد، اما برای جلوگیری از هرگونه تلفات غیرنظامیان، حملاتش را محدود و معطوف به هدف قرار دادن افراد، قرارگاه‌ها، واحدهای گشت‌زنی، واحدهای محافظت از شهر، و قرارگاه‌های گروه طالبان کرده است.»

جبهه آزادی افغانستان، که اخیرا حمله به طالبان را در بخش‌های مختلف افغانستان از جمله در پنجشیر، بغلان، کابل، بلخ، و پروان افزایش داده است، این نامه را در واکنش به گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد از اوضاع افغانستان فرستاده است.

گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل، که از اوایل اوت تا اوایل دسامبر امسال را در بر می‌گیرد، هفته گذشته منتشر شد. در این گزارش آمده است که مخالفان طالبان اراضی مشخصی در اختیار ندارند، اما جبهه آزادی افغانستان «فعال‌ترین» گروه مخالف طالبان در یک ‎سال گذشته بوده است.

همچنین، پیش از این، فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان، گزارشی از اوضاع افغانستان به دبیرکل داد که آنتونیو گوترش پس از مرور، آن را به شورای امنیت فرستاد تا در مورد پیشنهادهای مطرح‌شده تصمیم گرفته شود. در این گزارش، که روی عبور از بن‌بست کنونی در افغانستان متمرکز است، پیشنهاد شده است که دبیرکل نماینده ویژه‌ای با اختیارات و دستور کار مشخص در امور افغانستان بگمارد که روند مذاکره، گفت‌وگو، و تشکیل دولت فراگیر را اداره کند.

در نامه جبهه آزادی افغانستان خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد در این مورد آمده است: «این جبهه پیشنهاد دبیرکل سازمان ملل متحد برای تعیین نماینده ویژه در امور صلح افغانستان را اقدامی موثر و بجا می‌داند و انتظار دارد آن سازمان گام عملی در این راه بردارد. همچنین، با تاکید به اطلاع سازمان ملل متحد می‌رساند که تحکیم سلطه نامشروع طالبان به نفع صلح و ثبات در افغانستان و منطقه و جهان نیست.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جبهه آزادی افغانستان در این نامه افزوده است که طالبان «با حکمرانی جابرانه و کنترل مردم با مشت آهنین» برخلاف مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر عمل کرده‌اند و این نوع حکومت در دنیای امروز را هیچ‌یک از دولت‌های عضو سازمان ملل و مردم افغانستان نمی‌پذیرند.»

جبهه افغانستان همچنین طالبان را به غارت کمک‌های بشردوستانه، تلاش برای حذف کارمندان دولت پیشین از ساختار نهادهای دولتی، انحصار قدرت، راهزنی، غصب خانه و زمین مردم، و محروم کردن دختران و زنان و مردان از دسترسی به آموزش متهم کرد و تاکید کرد که «سیاست آپارتاید جنسیتی گروه طالبان ظالمانه‌ترین رفتار با زنان در سراسر جهان است.»

در بخش دیگری از نامه جبهه آزادی افغانستان به خطر گسترش روزافزون مدارس جهادی در افغانستان اشاره شده و آمده است که طالبان از این مدارس به‌عنوان منابع سربازگیری برای واحدهای انتحاری استفاده می‌کنند و «تداوم این وضع افغانستان را به مرکز پرورش و گسترش افراطی‌ترین نوع برداشت‌ها از آموزه‌های دین اسلام مبدل خواهد ساخت.»

جبهه آزادی ادعای طالبان مبنی بر برقراری امنیت در سراسر افغانستان را «مصداق عینی امنیت در گورستان» توصیف کرد و گفت که گروه طالبان مهم‌ترین عامل ناامنی و مخل امنیت در افغانستان بوده است و اکنون به بهانه حکومت‌داری دست به راهزنی، باج‌گیری از بازرگانان، و غارت معادن می‌زند.

این جبهه همچنین در مورد پیامدهای ناگوار تماس و ارتباط مستقیم طالبان با گروه‌های تروریستی، از جمله القاعده، تحریک طالبان پاکستان، تحریک جهاد پاکستان، جماعت انصارالله، حرکت اسلامی ترکستان شرقی، و حرکت اسلامی ازبکستان هشدار داد و افزود که افغانستان زیر سلطه طالبان به پناهگاهی امن برای همه تروریست‌ها تبدیل شده است.

تا خلع‌سلاح طالبان به مبارزه مسلحانه ادامه می‌دهیم

جبهه آزادی افغانستان با تاکید بر اینکه «گروه طالبان با صلح و تفاهم سر سازگاری ندارد»، گفت که به گفت‌وگو و مذاکره با طالبان باورمند نیست و تا زمان مساعد شدن زمینه خلع‌سلاح طالبان و سپردن قدرت به طرف سوم، برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه، به مبارزه با طالبان ادامه می‌دهد.

در این نامه از جبهه آزادی افغانستان با عنوان «سازمان همسو با دموکراسی و حقوق بشر» نام برده شده و تاکید شده است که این سازمان «در چهارچوب قرارداد اجتماعی نوین» با طالبان مبارزه می‌کند.

این جبهه، در مبارزه نظامی با طالبان، خود را به کنوانسیون‌های ژنو و ارزش‌های پذیرفته‌شده حقوق بشر بین‌المللی متعهد دانسته و تاکید کرده است که با وجود آنکه توانایی اجرای حمله‌های گسترده و گروهی را دارد، برای حفاظت از غیرنظامیان، به حمله‌های چریکی اکتفا کرده است.