شدت‌گرفتن درگیری‌ بین نیروهای اسرائیل و حماس در آستانه سال جدید میلادی

یوآو گالانت: نیروهای اسرائیلی در حال رسیدن به مراکز فرماندهی و انبارهای تسلیحات حماس‌اند

در آخرین روزهای سال میلادی ۲۰۲۳ درحالی که جهان برای آغاز سال جدید آماده‌ می‌شود، پس از کشته شدن نزدیک به ۲۰۰ نفر در طول ۲۴ ساعت در جریان عملیات اسرائیل علیه شبه‌نظامیان حماس، روز شنبه، ۳۰ دسامبر، درگیری در نوار غزه شدت گرفته است.

به گزارش رویترز، اسرائیل جمعه‌شب با تانک و بمباران هوایی شدید به خان یونس در نوار غزه حمله کرد. به گفته پزشکان و خبرنگاران فلسطینی، همچنین یک سری حملات هوایی به اردوگاه نصیرات در مرکز غزه انجام شد.

نیروهای اسرائیلی به منظور آماده‌سازی برای پیشروی بیشتر به سمت شهر اصلی جنوب غزه - که بخش‌هایی از آن را در اوایل دسامبر به تصرف خود درآوردند - به خان یونس حمله کردند.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، مدعی شد که نیروهای اسرائیلی در حال رسیدن به مراکز فرماندهی و انبارهای تسلیحات حماس‌اند. ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد تونل زیرزمینی در نزدیکی یکی از خانه‌های یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه را ویران کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دوازده هفته پس از یورش شبه‌نظامیان حماس به شهرهای اسرائیلی که به کشته شدن ۱۲۰۰ نفر و ربودن ۲۴۰ گروگان منجر شد، حالا اسرائیل بخش زیادی از نوار غزه را ویران کرده است و می‌گوید این جنگ را با هدف ریشه‌کنی حماس ادامه می‌دهد.

ادامه این جنگ در حالی است که تقریبا همه ۲.۳ میلیون نفر از ساکنان غزه دست‌کم یک بار خانه‌هایشان را ترک کرده‌اند و بسیاری از آن‌ها دوباره در حال جابه‌جایی‌اند.

با اعلام مقام‌های بهداشتی غزه مبنی بر این که حدود ۲۰۰ فلسطینی در حملات اسرائیل در مدت ۲۴ ساعت کشته شدند، مجموع کشته‌شدگان غزه به ۲۱ هزار و ۵۰۷ نفر رسید که حدود ۱ درصد از جمعیت غزه است.

در این میان، دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که ۱۰۶ روزنامه‌نگار فلسطینی در حمله‌های اسرائیل کشته شده‌اند.

در تازه‌ترین مورد، به گفته مقامات بهداشتی، یک خبرنگار فلسطینی که برای تلویزیون القدس کار می‌کرد به همراه تعدادی از اعضای خانواده‌اش در حمله هوایی به خانه‌شان در اردوگاه نصیرات در مرکز نوار غزه کشته شد.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) هفته گذشته اعلام کرد که ۱۰ هفته اول جنگ اسرائیل و غزه به‌عنوان یکی از مرگبارترین روزهای ثبت‌شده برای روزنامه‌نگاران محسوب می‌شود، زیرا بیشترین تعداد روزنامه‌نگاران کشته‌شده در طول یک سال در یک مکان را به ثبت رسانده است. بیشتر روزنامه‌نگاران و کارمندان رسانه‌ای که در این جنگ کشته شدند، فلسطینی بودند.

تصمیم بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای ادامه جنگ در غزه در حالی است که واشنگتن از اسرائیل خواسته است حمله‌ها را در هفته‌های آینده کاهش دهد و به سمت عملیات هدفمند علیه رهبران حماس حرکت کند، اگرچه تاکنون هیچ نشانه‌ای از موافقت با این خواسته دیده نشده است.

در عین حال، آفریقای جنوبی روز جمعه با گشایش پرونده‌ای در دیوان بین‌المللی دادگستری، اسرائیل را به «اقدامات گسترده در جهت نسل‌کشی» متهم کرد.

آفریقای جنوبی با مطرح کردن چنین پرونده‌ای، از دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست کرد با صدور حکمی فوری، به اسرائیل دستور دهد عملیات نظامی را «برای محافظت مردم فلسطین در برابر آسیب‌های شدید و جبران ناپذیر بیشتر» متوقف کند.

در مقابل،‌ لیور حایات، سخنگوی وزارت خارجه اسرائيل، در حساب شبکه اجتماعی ایکس خود با رد ادعای آفریقای جنوبی، این اتهام را «با انزجار» رد کرد.

غزه تقریبا به‌طور کامل برای تامین مواد غذایی، سوخت و تجهیزات پزشکی به خارج وابسته است و نهادهای بین‌المللی می‌گویند که دریافت تدارکات از طریق بازرسی‌های اسرائیل تنها بخش کوچکی از نیازهای غزه را تامین می‌کند.

هفته گذشته اسرائیل در مقابل فشارهای بین‌المللی برای باز کردن دومین گذرگاه تسلیم شد و اعلام کرد که عبور تعداد کامیون‌های تدارکاتی روزانه را دو برابر می‌کند و به ۲۰۰ دستگاه می‌رساند، اما به گفته سازمان ملل متحد، در روز پنجشنبه تنها ۷۶ کامیون توانستند وارد نوار غزه شوند. این امکانات کم در حالی به ساکنان غزه می‌رسد که در زمان صلح ۵۰۰ کامیون امکان تردد داشتند.

سخنگوی دولت اسرائیل روز جمعه اعلام کرد کمک‌های بشردوستانه از سوی آن‌ها محدود نمی‌شود و مشکل اصلی توزیع این کمک‌ها در داخل نوار غزه است.

بیشتر از جهان