ارتش پاکستان از کشته شدن سه «شورشی» در جریان خنثی‌سازی «حمله از خاک افغانستان» خبر داد

مقامات پاکستان از طالبان خواستند به تعهدات خود مبنی بر استفاده نشدن خاک افغانستان علیه کشور دیگر عمل کنند

نیروهای امنیتی سپاه مرزی پاکستان با  خودرو زرهی در نزدیکی گذرگاه مرزی بین پاکستان و افغانستان در ایالت بلوچستان‌- BANARAS KHAN/AFP

ارتش پاکستان روز یکشنبه، دهم دی در بیانیه‌ای اعلام کرد که در دو درگیری جداگانه در نزدیکی مرز افغانستان، دست‌کم سه «تروریست» و یک سرباز ارتش این کشور به نام نایک عبدالروف کشته شدند. 

در بیانیه روابط عمومی ارتش پاکستان آمده است که رویداد نخست روز یکشنبه زمانی رخ داد که نیروهای امنیتی پاکستان از حرکت سه «تروریست که قصد نفوذ به مرز پاکستان و افغانستان را در منطقه عمومی بتوار شهرستان باجور داشتند»، جلوگیری کردند.

به گفته ارتش پاکستان، رویداد دوم یکشنبه، زمانی رخ داد که «تروریست‌ها از داخل افغانستان» یک پاسگاه مرزی پاکستان را در منطقه عمومی سپین وام وزیرستان شمالی هدف قرار دادند. در بیانیه تاکید شده است که در پاسخ به این حملات، سربازان پاکستان به طور موثر حملات تلافی‌جویانه انجام دادند که تلفات قابل توجهی به مهاجمان وارد کردند.

روابط عمومی ارتش پاکستان با تاکید بر اینکه طالبان افغانستان باید به تعهدات خود برای «جلوگیری از استفاده تروریست‌ها از خاک افغانستان برای انجام اقدامات تروریستی علیه پاکستان عمل کند»، تاکید کرد: «پاکستان پیوسته از دولت موقت افغانستان خواسته است تا مدیریت مرزی را در سمت مرز خود تقویت کند».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱، کشورهای منطقه از جمله کشورهای همسایه افغانستان از افزایش تهدیدهای تروریستی از داخل آن کشور ابراز نگرانی کردند.

نیروهای امنیتی پاکستان اعلام کردند که در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۸هزار عملیات اطلاعاتی انجام داده‌اند که به کشته‌شدن دست‌کم ۵۶۶ «تروریست» منجر شده است. به گفته آنان، بیشتر این حملات از داخل افغانستان سازماندهی شده بودند.

پیش از این، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و وزارت دفاع آن کشور گزارش دادند که طالبان افغانستان برای القاعده، تحریک طالبان پاکستان، حرکت اسلامی ازبکستان، جنبش ترکستان شرقی، شاخه خراسان گروه داعش و چند گروه و سازمان تروریستی دیگر در داخل خاک افغانستان پایگاه آموزشی ایجاد و آن‌ها را مسلح کرده‌اند. 

استفاده از تسلیحات آمریکایی هم که پس از سقوط دولت جمهوری در افغانستان به چنگ طالبان افتاد، نگرانی کشورهای منطقه، به‌ویژه پاکستان، را افزایش داده است. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که این سلاح‌ها در پاکستان، کشمیر هند، غزه و حتی بخش‌هایی از آفریقا استفاده شده‌اند. 

تاجیکستان، همسایه شمالی افغانستان، همزمان با افزایش تهدیدها از خاک افغانستان، اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳، بیش از ۷۰ ایست‌بازرسی جدید در مناطق مرزی آن کشور با افغانستان ایجاد کرده است.

بیشتر از جهان