در ادامه ناامنیها در پاکستان، روز سهشنبه ۱۲ دیماه، دوم ژانویه، شش مرد آرایشگر، در مرکز شهر میرعلی، در ایالت خیبرپختونخوا با تیراندازی افراد مسلح ناشناس کشته شدند. آنها صبح سهشنبه و زمانی که میخواستند به محل کار خود بروند، هدف تیراندازی افراد مسلح ناشناس قرار گرفتند و کشته شدند. مقامهای پلیس خیبرپختونخوا گفتند این حادثه باعث وحشت عمیق در میان ساکنان شهر میرعلی شده و هنوز کسی در ارتباط با این حادثه بازداشت نشده است.
شهر میرعلی در نزدیکی مرز افغانستان، تا چندسال پیش از پایگاههای اصلی تحریک طالبان پاکستان به شمار میرفت، اما در دو سال اخیر این گروه به جز چند مورد حمله انفجاری و ترورهای هدفمند، در این شهر حضور مداومی نداشته است. تا لحظه انتشار این خبر، مسئولیت قتل شش تن از آرایشگران در شهر میرعلی ایالت خیبرپختونخوا را هیچ گروه یا فردی برعهده نگرفته است. پیش از این، تحریک طالبان پاکستان به ساکنان ایالت خیبرپختونخوا دستور داده بود که از آرایش موهای خود به شیوههای رایج در کشورهای غربی خودداری کنند.
همزمان با این حادثه، ارتش پاکستان از کشته شدن چهار شبهنظامی در یک عملیات نظامی خبر داد و گفت این افراد قصد حملههای تروریستی به اماکن دولتی را داشتند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دان نیوز، رسانه پاکستانی به نقل از اطلاعیه ارتش پاکستان نوشت که این عملیات در شهرستان وزیرستان شمالی انجام شد و در جریان تبادل آتش میان نیروهای ارتش و شبهنظامیان، چهار شبهنظامی از جمله یک بمبگذار انتحاری کشته شدند. اداره رسانههای ارتش پاکستان مدعی شد که افراد کشتهشده در حملههای مرگبار در پاکستان دست داشتند و تسلیحات و تجهیزات نظامی آنان به دست ارتش افتاده است.
پاکستان و بهویژه ایالتهای خیبرپختونخوا و بلوچستان این کشور در دوسال گذشته با حملههای مرگباری مواجه شدهاند. براساس ارقام ارائهشده از طرف مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان، تنها در یکسال گذشته، ۵۸۶ حمله در این کشور رخ داده است که تلفات بیسابقهای به نظامیان این کشور وارد کرده است.
تحریک طالبان پاکستان، ارتش آزادیبخش بلوچستان و داعش خراسان، از بزرگترین گروههای شبهنظامی و تروریستی در پاکستاناند که مسئولیت بیشتر حملههای مرگبار را در این کشور برعهده میگیرند. تعداد حملههای تروریستی که تا دو سال پیش در بسیاری از بخشهای پاکستان کاهش یافته بود، با بازگشت طالبان افغان به قدرت، دوباره افزایش یافت.
مقامهای پاکستانی معتقدند که سران داعش خراسان و تحریک طالبان پاکستان با استفاده از پناهگاههایی که در داخل افغانستان دارند حملههای مرگباری را در داخل پاکستان انجام دادند. این مقامها در دو سال گذشته بارها از طالبان افغان خواستهاند که علیه پناهگاههای تحریک طالبان پاکستانی در خاک افغانستان اقدام کنند و نگذارند از خاک افغانستان علیه امنیت و منافع پاکستان استفاده شود. هرچند مقامهای رژیم طالبان در کابل ادعای مقامهای پاکستانی را رد کردهاند، اما قرار است در هفته آینده، مولانا فضلالرحمان، رهبر جماعت علمای پاکستان و از چهرههای بانفوذ در میان طالبان افغان، به کابل سفر کند. همچنین ملا شیرین، استاندار رژیم طالبان در قندهار و از چهرههای نزدیک به ملا هیبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، به اسلامآباد سفر میکند. این دو روحانی برجسته در افغانستان و پاکستان، قرار است در مورد تنشهایی که اخیرا میان رژیم طالبان و حکومت پاکستان بر سر تحریک طالبان پاکستان به وجود آمده است، گفتوگو کنند.